motorsport

Noticias

Tot a punt per a l’inici de la 38ª edició del Volant RACC

15/03/2016

Un any més la copa de promoció amb més tradició i edicions disputades se celebrarà amb els Peugeot 107 a la recerca de nous joves talents en els ral·lis  

Amb 37 edicions disputades, el RACC ho té tot llest perquè arrenqui una nova edició del Volant RACC / Trofeu MAVISA, una de les copes de promoció amb més prestigi i de les més antigues que es disputen. Amb set proves puntuables, format mixt i el Peugeot 107 que ha demostrat ser el cotxe perfecte per promocionar a joves promeses de l'automobilisme. Aquest dissabte 19 de març arrencarà aquesta nova temporada, que compta amb nou inscrits, amb la disputa del Ral·li La Pineda Platja, primera cursa de l'any que se celebrarà sobre asfalt.

El calendari estarà compost per set proves puntuables, quatre d'asfalt i tres de terra perquè els pilots demostrin el seu potencial en tot tipus de terrenys. Com en els últims anys el cotxe a utilitzar pel Volant RACC / Trofeu MAVISA és el Peugeot 107, un vehicle fiable alhora que bàsic que fa que els pilots hagin de donar el màxim d'ells per ser ràpids i d'aquesta manera eliminant l'avantatge mecànic perquè realment sigui el pilot el que demostri els seus dots de pilotatge i, de pas, beneficiar la igualtat entre els participants.

El Volant RACC / Trofeu MAVISA repartirà al llarg d'aquesta nova temporada un total de 3.000 euros en premis per cursa, a més d'uns premis finals que ascendeixen a 8.500 a més de la possibilitat per al guanyador o el pilot que destaqui per sobre dels altres segons la valoració del Comitè Organitzador, d'una beca dins del programa RACC Motor Sport.

Fins avui nou pilots han formalitzat la inscripció. Entre ells Raül Castán i Pep Bassas, dos dels que a priori partiran com a favorits. Altres dels pilots que repeteixen temporada són Alfred Español i Álvaro Jiménez. Entre els inscrits destaca l'equip de Monlau Competició que amb David Cebrián serà una altra de les grans novetats de la temporada. D'aquesta manera la prestigiosa escola Monlau portarà pilots al Volant RACC / Trofeu MAVISA perquè els seus alumnes disputin ral·lis, aprenent en aquesta faceta així com els mecànics i tot l'equip que estarà format per alumnes de l'escola Monlau.

Calendari
19 març 8è Ral·li La Pineda Platja Asfalt
2 abril  7è Ral·li Pla d%u2019Urgell  Terra
28 maig  31è Ral·li Empordà  Asfalt
2 juliol  48è Ral·li Osona  Asfalt
3 setembre 17è Ral·li Cervera  Terra
24 setembre 8è Ral·li Vidreres-La Selva Terra
19 novembre 56è Ral·li 2000 Viratges  Asfalt

Ral·li La Pineda Platja
Organizatdor:
Escudería Costa Daurada
Quilòmetres totals: 332,08 km
Quilòmetres cronometrats: 59,14 km
Número de trams: 8 (4 diferentes)
Trams-Km.-Hora pas 1º i 2º:
A: La Mussara (7,57 km), 12:45 i 15:18 
B: Castillejos (7,87 km), 13:08 i 15:41 
C: Escornalbou (7,33 km), 19:09 i 21:48
D: La Teixeta (6,80 km), 19:35 i 22:14

Més informació: Jordi López: 93 872 34 79
www.raccmotorsport.cat

Pilots inscrits
Pep Bassas-Jaume Poch   (Escuderia Osona)
Raül Castán-Axel Coronado  (Motor Club Sabadell)
Alfred Español-Eduard Ferrán  (Escuderia Lleida)
Álvaro Jiménez-Sergio Ramírez  (A Fondu Competció)
Andreu Moreno-Javier Martínez  (Peu a Baix)
Dani Muntadas-Oriol Vives   (Escuderia Costa Brava)
Borja Puga-Eric Rodríguez  (Motor Club Sabadell)
Adrià Serratosa-Eric Bellver  (Escuderia Baix Empordà)
David Cebrián-Jaime Morales  (Monlau Competició)