motorsport

Noticias

Dani Muntadas primer líder del Volant RACC 2016

21/03/2016

Espectacular inici de la copa de promoció del RACC que es va estrenar amb el Ral·li La Pineda Platja i amb els tres primers classificats separats per tan sols 16 segons

Espectacular desenllaç de la primera prova puntuable pel Volant RACC / Trofeu MAVISA. En el Ral·li La Pineda Platja els principals candidats al títol van deixar clar que serà un any competit i que per aconseguir el títol s'haurà de donar el màxim, i és que la competitivitat en la copa de promoció del RACC va ser el principal punt d'interès del ral·li tarragoní.

El debutant Dani Muntadas és el primer líder de la trentena vuitena edició d'aquesta copa de promoció per a joves talents del motor. En una prova amb unes condicions molt complicades, Dani i el seu copilot, Oriol Vives, van anar de menys a més i van saber atacar sota l'espessa boira dels trams de la tarda per avantatjar en més de deu segons al seu principal perseguidor i adjudicar-se així la primera victòria de l'any, la qual li permet encapçalar la classificació.

Després d'una petita sortida de pista en el primer tram que els va complicar molt les coses, l'equip Bassas-Poch va realitzar una actuació excel·lent amb molt bons  temps per anar escalant posicions i arribar a tenir opcions de victòria. La boira de l'últim tram va fer que la jova promesa osonenca es decidís per conservar i assegurar la segona plaça final en el Volant RACC / Trofeu MAVISA.

Alfred Español ja va demostrar al final de la passada temporada la seva rapidesa sobre l'asfalt, i aquest podi en la cita inaugural confirma la seva bona progressió. Amb Eduard Ferrán a la seva dreta, Alfred va marcar fins i tot algun scratch i va córrer la part final de la prova en una còmoda tercera posició.

Un altre dels protagonistes de la passada temporada, Raül Castán, va començar el ral·li tarragoní amb molt bon peu. Amb Axel Coronado de copilot, va arribar a l'equador de la prova amb un avantatge de 6,7" sobre els seus rivals, però al caure la nit l'equip va perdre ritme i va acabar finalment en quart lloc. El jove pilot Adrià Serratosa tornava al Volant RACC / Trofeu MAVISA després de disputar-ho en diverses ocasions en les últimes temporades. Eric Bellver era aquesta vegada el triat per fer les labors de copilotatge, i junts van protagonitzar una prova molt regular sense prendre riscos per classificar-se dins del top cinc final.

Des de l'Escuderia Peu a Baix arribava un altre dels debutants d'aquesta temporada, Andreu Moreno. Sota les difícils condicions meteorològiques i malgrat el delicat estat dels trams, va aconseguir finalitzar el ral·li amb Javi Martínez a la seva dreta. L%u2019equipo format per Borja Puga i Eric Rodríguez va continuar sumant quilòmetres amb el petit Peugeot 107 després de la seva primera presa de contacte en el passat  Rallysprint de Sant Julià. Una setena posició és el resultat del seu primer cap de setmana dins del Volant RACC / Trofeu MAVISA.

Álvaro Jiménez va començar el ral·li amb uns cronos molt destacables, però la mala visibilitat durant la segona passada pel tram B va arruïnar les seves aspiracions de podi en caure per un terraplè i no poder treure el cotxe. Per la seva banda, el pilot de l'ambiciós projecte Repsol-Monlau, David Cebrián, i el seu experimentat copilot Jaime Morales van començar la temporada amb una sortida de carretera que els va obligar a abandonar a tres trams del final.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA %u2013 Ral·li La Pineda Platja
1. Muntadas-Vives (Peugeot 107), 39:08.2. 2. Bassas-Poch (Peugeot 107), a 11.0. 3. Español-Ferrán (Peugeot 107), a 16.4. 4. Castán-Coronado (Peugeot 107), a 49.7. 5. Serratosa-Bellver (Peugeot 107), a 3:36.1. 6. Moreno-Martínez (Peugeot 107), a 4:26.8. 7. Puga-Rodríguez (Peugeot 107), a 5:43.4.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Dani Muntadas, 25 punts. 2. Pep Bassas, 21. 3. Alfred Español, 18. 4. Raül Castán, 16. 5. Adrià Serratosa, 14. 6. Andreu Moreno, 12. 7. Borja Puga, 10. 8. David Cebrián, 0. 9. Álvaro Jiménez, 0.