motorsport

Noticias

Primera victòria de Pep Bassas en el Volant RACC

30/05/2016

El jove pilot osonenc s%u2019adjudica el triomf en la tercera cita de la copa de promoció del RACC, el Ral·li Empordà, i es consolida al capdavant del certamen

Malgrat la seva joventut i curta experiència, Pep Bassas, fill d'un dels pilots més mítics i estimats del món dels ral·lis, es va alçar amb la victòria entre els participants del Volant RACC / Trofeu MAVISA en el Ral·li Empordà, tercera cita de la temporada que es va celebrar aquest cap de setmana. Amb aquest triomf, el pilot de Seva es consolida al capdavant de la classificació.

La primera victòria del pilot de 23 anys, Pep Bassas, en el Volant RACC / Trofeu MAVISA va arribar en els mítics trams del Ral·li Empordà. Amb Jaume Poch a la seva dreta, els osonencs van aconseguir sumar quatre scratch de sis possibles, dosificant l'avantatge aconseguit en la segona part de la prova per acabar imposant-se a La Bisbal d'Empordà. Amb aquest triomf Pep se situa més líder del campionat.

Dani Muntadas i Oriol Vives van tornar al podi després del seu abandonament en el passat Ral·li Pla d'Urgell. Després de la seva victòria en la cita inaugural, a la jove parella els va venir bé la tornada del campionat a l'asfalt. Lluitant en la primera part del ral·li amb diversos rivals, Muntadas va saber atacar en el segon bucle per assegurar la segona posició per tan sols quatre segons de diferència.

Segueix la ratxa de podis per a Raül Castán en el Volant RACC / Trofeu MAVISA. Acompanyat pel seu copilot Axel Coronado, Raül va ser molt competitiu durant tota la jornada i va arribar a lluitar per la segona posició, marcant el millor temps en l'últim tram, encara que no va ser suficient per avançar a Muntadas en la classificació general.

L'equip lleidatà format per Alfred Español i Eduard Ferrán va estar en posicions de podi després de les dues primeres especials disputades, encara que els forts atacs dels seus companys els van relegar fins al quart lloc final. Els punts aconseguits fan que Español segueixi en la tercera plaça d'aquest competit campionat. Álvaro Jiménez i Sergio Ramírez van continuar amb bon peu el seu pas pel Volant RACC / Trofeu MAVISA amb la cinquena posició assolida en el Ral·li Empordà. En les revirades carreteres gironines, Álvaro va ser molt regular i va aconseguir tancar el top cinc amb el Peugeot 107, amb cronos propers als líders.

Un altre jove pilot que competeix en el Volant RACC / Trofeu MAVISA, Adrià Serratosa, va finalitzar una altra prova més i confirma la seva regularitat mostrada fins avui. Amb Eric Bellver en les tasques de copilot, van finalitzar en el sisè lloc. David Cebrián va continuar la seva carrera com a pilot de l'equip Monlau Competició i va descobrir pilotant el Peugeot 107 els bonics trams de la Costa Brava. Amb l'experimentat copilot Jaime Alegre a la seva dreta, va aconseguir sumar els seus primers punts i transmetre bones sensacions de cara al proper Ral·li Osona.

Vuitena plaça per a Borja Puga i Eric Rodríguez en la tercera cita del campionat per a aquesta parella debutant. Encara que van finalitzar molt allunyats de les primeres posicions, arribar a la meta va confirmar la seva regularitat i els va permetre adquirir una experiència molt valuosa per a la segona part de l'any. Després de l%u2019ensurt sofert en la carrera de terra de Pla d'Urgell, Andreu Moreno i el seu copilot Javier Martínez es van prendre la cita gironina amb filosofia i amb ganes d'estar en el podi d'arribada a La Bisbal d'Empordà. La seva novena posició va deixar demostrada la fiabilitat dels Peugeot 107, ja que van finalitzar tots els equips inscrits en la copa monomarca del RACC.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA %u2013 Ral·li Empordà
1.
Bassas-Poch (Peugeot 107), 45:07.9. 2. Muntadas-Vives (Peugeot 107), a 19.5. 3. Castán-Coronado (Peugeot 107), a 23.5. 4. Español-Ferrán (Peugeot 107), a 43.1. 5. Jiménez-Ramírez (Peugeot 107), a 48.0. 6. Serratosa-Bellver (Peugeot 107), a 1:14.4. 7. Cebrián-Alegre (Peugeot 107), a 2:04.7. 8. Puga-Rodríguez (Peugeot 107), a 4:06.8. 9. Moreno-Martínez (Peugeot 107), a 4:29.3.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Pep Bassas, 67 punts. 2. Raül Castán, 59. 3. Alfred Español, 52. 4. Dani Muntadas, 46. 5. Adrià Serratosa, 40. 6. Álvaro Jiménez, 30. 7. Borja Puga, 30. 8. Andreu Moreno, 18. 9. David Cebrián, 10.