motorsport

Noticias

1r Rally Catalunya Històric: 24 i 25 de febrer de 2017

24/11/2016

Primera prova per a automòbils clàssics organitzada pel RACC

D'aquí a tres mesos justos se celebrarà el 1r Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes", primera prova de regularitat reservada per automòbils clàssics que organitza el RACC i que en aquest debut vol rememorar les sis edicions del "Rally de les Dues Catalunyes", organitzat pel club per última vegada el 1965. Aquest 1r Rally Catalunya Històric tindrà lloc els dies 24 i 25 de febrer de 2017 i serà una prova lineal que aportarà tots els ingredients, estructura i garantia que només el club automobilístic més gran del país pot oferir.

El 1r Rally Catalunya Històric Trofeu Dues Catalunyes serà una competició de carretera de dos dies de durada per carretera tancada i circuit, amb sortida i arribada a Barcelona, pernoctació a Santa Coloma de Farners i pas per Perpinyà (França). La prova tindrà aproximadament 700 km, 250 km el primer dia i 450 km el segon amb una secció nocturna durant la primera etapa.

Aquesta primera edició del Rally Catalunya Històric significa l'entrada del RACC com a organitzador directe de proves de clàssics, formulant una proposta que recordarà cada any la trajectòria inicial del Ral·li Catalunya en el camí cap a la seva actual puntuabilitat pel mundial de ral·lis, però també posant l'accent a les grans proves automobilístiques que el club ha organitzat al llarg de la seva història. La prova que es recordarà en aquesta primera edició del Ral·li Catalunya Històric és el Ral·li de les Dues Catalunyes, que entre 1960 i 1965 es va disputar amb Barcelona i Perpinyà com a punts de sortida o arribada.

El 1r Rally Catalunya Històric estrenarà una peculiaritat que pot marcar tendència als ral·lis estrictament de regularitat: Els trams es disputaran amb carretera tancada o circulació restringida, mentre que altres seran en circuit tancat, amb les mitjanes de fins a 55 km/h i amb dos tipus de mitjana a escollir.

Dues etapes: Viatge al nord i retorn al sud
La primera etapa arrencarà des de l'avinguda de la Catedral de Barcelona a les 15 hores del divendres 24 de febrer de 2017 i disputarà un itinerari en el qual es combinarà el recorregut diürn amb el nocturn, efectuant una breu parada a Viladrau i finalitzant a Santa Coloma de Farners (Hotel Mas Solà). La segona etapa començarà a les 8.30 hores del dissabte 25, fent un itinerari que portarà als participants fins a la ciutat francesa de Perpinyà, capital del Rosselló, on es dinarà, per reprendre la marxa a partir de les 14 hores amb destinació al parc del Fòrum de Barcelona, on finalitzarà la prova a partir de les 20.30 hores. El repartiment de premis tindrà lloc a l'Hotel SB Diagonal Zero, amb sopar de clausura, a partir de les 22 hores.

S'admetrà la participació de fins a 60 vehicles construïts entre els anys 1947 i 1984, agrupats en 6 classes. També podran participar, a criteri de l'organitzador, els cotxes que es van fabricar el 1985 i 1986, optant únicament al premi a la seva classe.

Inscripció amb prestacions Premium
Els drets d'inscripció contemplen prestacions tipus Premium, amb tot inclòs: Dues nits d'hotel amb habitació doble (Santa Coloma de Farners i Barcelona); tots els dinars i sopars en restaurant fins i tot els que tinguin lloc en ruta; tots els esmorzars; bufet de benvinguda al recinte del pòdium abans de la sortida; transport d'equipatges i altres prestacions, obsequis i records. El preu total de la inscripció és de 1.150 (1.000 pels socis RACC). El termini d'inscripció es tancarà el dimarts, 7 de febrer de 2017.

Aman Barfull, director de l'Àrea Esportiva del RACC: La trajectòria de les diferents proves automobilístiques organitzades pel RACC fa necessari que siguin recordades, ja que són diverses les proves mítiques que han anat dissenyant una bona part de la nostra història. Recordar els inicis del Ral·li Catalunya ens permet anar-ho fent cada any també de ral·lis mítics, com és el cas en aquesta primera edició del Ral·li de les Dues Catalunyes.

Rally Catalunya
El Rally Catalunya, actualment RallyRACC puntuable pel Campionat del Món FIA de Ral·lis, va celebrar la seva primera edició el 1957 després d'unir-se a la Volta a Catalunya, prova també organitzada pel RACC que va arrencar el 1916. El Rally Catalunya-Volta a Catalunya va romandre al calendari fins a 1964 i no va ser fins a nou anys més tard, el 1973, quan el Ral·li Catalunya arrencava de nou com a prova puntuable per al Campionat d'Espanya, passant a ser de l'europeu el 1980 i del mundial el 1991.

Rally de les Dues Catalunyes
El Rally de les Dues Catalunyes, organitzat pel RACC amb el concurs de la A.S. Automobile Club du Roussillon, es va disputar entre 1960 i 1965, la major part de les seves edicions puntuables pels campionats d'Espanya i de França de ral·lis. La prova era mixta velocitat-regularitat i a les seves últimes edicions disputava una de les seves especials al circuit de Montjuïc. Aquest ral·li tenia la particularitat que cada any es feia el recorregut invers a l'anterior, un any començava a Barcelona i el següent a Perpinyà. Els guanyadors de les sis edicions disputades van ser els següents:

1960 I: Víctor Sagi-Antonio Agramunt (BMW 700 Coupé)
1961 II: Estanislao Reverter-Oscar Caprotti (BMW 700 Coupé)
1962 III: Robert Wybo-Jean-François Serpentier (Dauphine 1093)
1963 IV: Estanislao Reverter-Oscar Caprotti (Ford Lotus Cortina)
1964 V: Jaime Juncosa-Artemi Eche (Fiat Abarth 1000 TC)
1965 VI: Mauro Bianchi-Jean-Claude Perramond (Alpine A-110)

Tota la informació actualitzada a la web oficial: www.rallycatalunyahistoric.com