motorsport

Noticias

El RACC homenatja el seu president d'honor, Sebastià Salvadó, que va morir el passat mes d'abril

07/06/2019

Salvadó va ser President del RACC durant 30 anys, des del 1985 fins al 2015

- El RACC reuneix familiars, col·laboradors, amics i personalitats dels àmbits esportiu, de la mobilitat i de la societat civil amb els quals Sebastià Salvadó va compartir la seva trajectòria professional.

Barcelona, 7 de juny de 2019 El RACC va celebrar ahir al vespre un acte d'homenatge a Sebastià Salvadó, president d'honor de l'entitat, que va morir el passat 15 d'abril a l'edat de 86 anys després d'una vida dedicada al RACC, a la mobilitat i a l'esport del motor.

El Club va reunir prop de 150 persones entre familiars, col·laboradors, amics i personalitats amb els quals Salvadó va compartir la seva trajectòria professional. Durant l'homenatge, es va descobrir una placa commemorativa i es va inaugurar l'Espai Sebastià Salvadó, una zona enjardinada a l'aire lliure a la seu corporativa de l'entitat, situada a l'avinguda Diagonal de Barcelona.

El President del RACC, Josep Mateu, que va treballar durant 20 anys al seu costat, va recordar la figura de Sebastià Salvadó. Mateu va destacar que "va ser un home irrepetible, que va protagonitzar una etapa important del RACC i ho va fer amb visió de futur, actuant i pensant en gran". Per a Mateu, "Sebastià Salvadó va saber preservar l'ADN del Club, la vocació de servei a les persones, i el va encomanar amb passió a tots aquells que vam tenir la sort de treballar al seu costat".

Una vida dedicada al RACC, a la mobilitat i a l'esport del motor
Sebastià Salvadó va ser president del RACC durant 30 anys, des del 1985 fins al 2015, una etapa en què el RACC va evolucionar de club d'automobilistes, amb 85.000 socis, fins a convertir-se en una entitat de serveis a les famílies, que presta cobertura a tot al món a més de 10 milions de persones, una evolució sustentada en la qualitat i la innovació.

Salvadó també va impulsar les activitats socials del RACC, per una banda en l'àmbit esportiu, implicant-se personalment en el projecte de construcció del Circuit de Barcelona-Catalunya i en l'organització al nostre país dels grans premis de Fórmula 1, GP de Motos i el RallyRACC, així com en la creació del planter de pilots del RACC.

D'altra banda, en el vessant de la mobilitat, va impulsar la creació de la Fundació RACC l'any 1994 i va fer una intensa tasca per contribuir a la reducció dels accidents de trànsit al nostre país, promovent mesures com l'obligatorietat de dur el cinturó de seguretat o el casc. La seva intensa defensa d'una mobilitat més segura, sostenible, assequible i intel·ligent el va portar a situar el RACC als màxims òrgans internacionals en l'àmbit de la mobilitat, com a membre de la FIA (Federació Internacional de l'Automòbil).