motorsport

Volant RACC. Notícies

Pablo Suárez aconsegueix la seva primera victòria en el Volant RACC

05/11/2018

Gran triomf del pilot canari amb el seu Peugeot 208 que el consolida en el subcampionat de la copa de promoció del RACC

EL Volant RACC / Trofeu Mavisa va celebrar aquest cap de setmana passat la seva sisena i penúltima prova puntuable en el Rl·li Torrefeta i Florejacs-El Llor. Pablo Suárez va trencar la ratxa de victòries del ja campió Sergi Francolí aconseguint el seu primer triomf en el certamen el que li va permetre donar un gran pas en la baralla per aconseguir el subcampionat.

En la seva segona temporada en el Volant RACC / Trofeu Mavisa els canaris Pablo Suárez i Israel Pereira van aconseguir el seu primer triomf i ho feien en una prova difícil i sobre terra, superfície favorita dels integrants de l'equip Monlau. La parella canària va agafar el liderat en el segon bucle i van imposar un ritme molt alt, conservant el liderat fins al final. D'aquesta manera Pablo confirma la seva progressió en la segona part de l'any i es consolida en la lluita pel subcampionat.

Recentment coronats campions del Volant RACC / Trofeu Mavisa, el jove Sergi Francolí i el seu copilot María Salvo no van tenir la sort de costat en aquesta prova. Després de començar amb un scratch, un toc amb un participant avariat en el segon tram va deixar el seu cotxe tocat i la resta del dia no van trobar el feeling i es van haver de conformar amb la segona posició final després d'una ratxa de tres victòries consecutives.

Els simpàtics Dani Dalmau i Ricard Mateu van tornar a pujar al podi després de la seva tercera posició aconseguida en el passat Ral·li de Vidreres. Progressant a bon ritme amb el Peugeot 208 1.2 Pure Tech en un campionat tan competitiu com a aquest, els de l'Escuderia Costa Brava van lluitar tot el dia amb Ventura per aconseguir l'últim calaix del podi per solament dues dècimes.

Jugant-se el subcampionat, el jove Marc Ventura no va baixar la guàrdia gràcies als seus bons cronos. Arribant a l'última especial en tercera posició amb poc més d'un segon d'avantatge sobre Dalmau. Amb Gerard Alsina a les notes, el de Palafrugell no va poder defensar el podi i va acabar quart, segon entre els Junior del Volant RACC / Trofeu Mavisa.

El top cinc ho van completar la parella formada per Luka Larrosa i Brigitte Saurí, els qui milloren a passos engegantits el seu pilotatge sobre terra com demostra el seu millor temps en el tram B3. Els de Martínez Sport van ser de menys a més fins a finalitzar entre els cinc primers en la complicada cita lleidatana.

En la petita localitat del Llor, els integrants del Biela Club Manresa Rubén Muñoz i Javi Martínez van finalitzar sisens i tercers entre els Junior, sumant uns punts d'or en el Volant RACC / Trofeu Mavisa per seguir amb opcions al top cinc final del certamen.

Una vegada més la regularitat va portar a Abel Barcons i el seu copilot Domènec Castellet a estar en l'arribada d'una dura prova, marcada per les dures condicions en les quals es trobaven els trams després de les pluges dels dies anteriors.

Adrià Serratosa tornava a agafar confiança sobre terra i juntament amb Laura Salvo aconseguien marcar algun crono interessant abans de veure's obligats a retirar-se després d'una petita bolcada en la tercera passada pel tram B.

Després d'un ral·li molt regular, el duo Paradell-Quesada es trobava en la setena posició del Volant RACC / Trofeu Mavisa abans de la súper especial que tancava el ral·li. Per culpa d'un cop amb una bala de palla que va deixar el 208 amb la direcció oberta i no van poder finalitzar. Un altre pilot que es va haver de retirar va ser el de l'equip de la FCA, Roger Aymerich, qui es trobava rodant entre els cinc primers fins al seu abandó.

Clasificació Volant RACC / Trofeu MAVISA - Rallye Torrefeta i Florejacs-El Llor 1. Suárez-Pereira (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 43.46.2. 2. Francolí-Salvo (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 15.0. 3. Dalmau-Mateu (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 33.9. 4. Ventura-Alsina (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 34.1. 5. Larrosa-Saurí (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 44.1. 6. Muñoz-Martínez (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 2.03.0. 7. Barcons-Castellet (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 2.49.8.

Clasificació Volant RACC / Trofeu MAVISA 1. Sergi Francolí, 186 puntos. 2. Pablo Suárez, 104. 3. Marc Ventura, 93. 4. Daniel Dalmau, 82. 5. Luka Larrosa, 78. 6. Rubén Muñoz, 74. 7. Marc Paradell, 64. 8. Roger Aymerich, 59. 9. Jordi Salinas, 48. 10. Abel Barcons, 44. 11. Marc Consul, 26. 12. Aleix Vila, 21. 13. Adrià Serratosa, 12. 14. Miquel Riera, 4. 15. Claudi Leite, 0.