motorsport

Volant RACC. Notícies

El Volant RACC afronta amb el Ral·li Ciutat de Cervera la seva primera cita sobre terra

31/08/2017

Pep Bassas arriba a la prova lleidatana com a sòlid líder de la monomarca del RACC després de comptar aquesta temporada les seves participacions per victòries

Després de gairebé dos mesos d'aturada per les vacances destiu, el Volant RACC / Trofeu MAVISA reprèn l'activitat aquest cap de setmana amb la celebració de la seva quarta prova puntuable de la temporada, el Ral·li Ciutat de Cervera. En la cursa lleidatana nou equips s'han inscrit en la monomarca del RACC que lidera amb solvència Pepe Bassas. A més, aquest ral·li marcarà el debut en competició en trams de terra dels nous Peugeot 208 1.2 PureTech VR.

Després d'una primera meitat de temporada en la qual l'asfalt ha estat el protagonista de les proves disputades, per fi els pilots del Volant RACC / Trofeu MAVISA podran demostrar les seves habilitats en els durs i exigents trams de terra dels voltants de Cervera. El ral·li de la capital de la comarca de la Segarra, que serà puntuable per al Campionat d'Espanya de Ral·lis de Terra, marcarà l'inici d'una segona part de campanya en la qual aquesta superfície tindrà un paper important en la lluita pel campionat.

El líder del certamen, Pep Bassas, arriba a Cervera amb la màxima confiança. El fill del mític pilot de ral·lis, copilotat en aquesta ocasió per Manel Muñoz, buscarà la seva quarta victòria consecutiva en la monomarca del RACC després de mostrar-se com el més ràpid en els trams d'asfalt d'Igualada, Empordà i Osona.

Però el pilot de Vic no ho tindrà gens fàcil en la carrera lleidatana. El seu màxim rival en la lluita pel títol, Aleix Vila, amb Marc Roca a la seva dreta, està disposat a plantar-li cara malgrat arribar a un terreny en què compta amb menys experiència. Tampoc sha de perdre de vista l'evolució del tercer classificat del campionat, Sergi Francolí, que al costat de Guillem Aymerich ha mostrat una gran regularitat, lluitant sempre per les primeres places.

Adrià Serratosa-Oscar González i Marc Paradell-Xavier Quesada tindrà l'oportunitat de millorar les seves posicions en la classificació general, per a això hauran d'aprofitar al màxim la baixa en aquesta cita del quart classificat, Oscar Ortolà. Altres equips que estaran presents a la sortida de Cervera i que intentaran sumar punts importants seran els formats per Jordi Salinas-Oscar Barrera, Abel Barcons-Francesc Gascó, Claudi Ribeiro-Marta Anglada i Pablo Suárez-Israel Pereira.

El Ral·li Ciutat de Cervera compta amb un recorregut secret, que serà desvetllat el mateix dia de la cursa, i en què els equips participants hauran de fer front a quatre trams als quals se'ls donarà dues passades i sumaran 117 km contra el crono.

Ral·li Ciutat de Cervera
Organitzador: WRC Management
Quilòmetres totals: 229,44 km
Quilòmetres cronometrats: 117,66  km
Números de trams: 8 (4 diferents)
Més informació: Jordi López: 93 872 34 79
www.raccmotorsport.cat

Pilots inscrits Volant RACC / Trofeo MAVISA Ral·li Ciutat de Cervera
Abel Barcons-Francesc Gascó                                   Peu a Baix
Pep Bassas-Manel Muñoz                          Jr.           Escuderia  Osona
Sergi Francolí-Guillem Aymerich              Jr.           Escuderia  Motor Terrassa
Marc Paradell-Xavier Quesada                                 Motor Club Sabadell
Claudi Ribeiro-Marta Anglada                                   Automòbil Club Andorra
Jordi Salinas-Oscar Barrera                                         Escuderia  Motor Terrassa
Adrià Serratosa-Oscar González               Jr.           Escuderia  Baix Empordà
Pablo Suárez-Israel Pereira                        Jr.           Escuderia  Aterura
Aleix Vila-Marc Roca                                     Jr.           Biela Club Manresa

Classificació Volant RACC / Trofeo MAVISA
1. Pep Bassas, 92 punts. 2. Aleix Vila, 78. 3. Sergi Francolí, 60. 4. Oscar Ortolà, 34. 5. Adrià Serratosa, 33. 6. Marc Paredell, 32. 7. Jordi Salinas, 22. 8. Abel Barcons, 18. 9. Claudi Ribeiro, 12. 10. Aleix Teixidor, 10. 11. Pablo Suárez, 4.