motorsport

Noticias

Raül Castán nou líder del Volant RACC

11/07/2016

Canvi de líder en la quarta cita de la temporada, el pilot barceloní es va alçar amb el triomf en el Ral·li Osona i se situa al capdavant de la copa de promoció del RACC

Màxima emoció en el Volant RACC / Trofeu MAVISA. El triomf de Raül Castán en la quarta cita de la temporada, el Ral·li Osona i l'abandonament del fins llavors líder, Pep Bassas, deixa la classificació més oberta que mai amb quatre pilots separats per tan sols 20 punts.

L'equip format per Raül Castán i Axel Coronado es van imposar amb total autoritat en la mítica prova osonenca que marcava l'equador del Volant RACC / Trofeu MAVISA. Castán es va mostrar superior durant la jornada del divendres, aconseguint un còmode avantatge que li va permetre al costat del seu copilot afrontar amb més seguretat la segona i definitiva etapa del dissabte. Amb aquest triomf, Raül és col·loca al capdavant d'una ajustada copa de promoció que arriba a l'aturada estiuenca amb la màxima emoció en els primers llocs.

El jove pilot Alfred Español va demostrar una vegada més la seva gran maduresa al volant del petit i competitiu Peugeot 107, aconseguint una treballada segona posició a Vic, controlant els forts atacs de Dani Muntadas en la part final del ral·li. Al costat d'Eduard Ferrán, van protagonitzar una gran carrera, molt bé plantejada des de l'inici, sumant el seu tercer podi de l'any i uns punts d'or que els situen segons en el campionat.

Dani Muntadas i el seu copilot, Oriol Vives, van haver de treballar molt intensament per recuperar el temps perdut per dues desafortunades punxades, realitzant uns temps d'autèntics cracks que els van portar a remuntar des de l'última posició entre els pilots del Volant RACC / Trofeu MAVISA fins al tercer graó del podi final en una duríssima cursa a causa de la calor. Aquest resultat els torna a col·locar en la lluita per les primeres posicions del certamen, ara són quarts.

Bon ral·li per a la jove parella Álvaro Jiménez i Sergio Ramírez, que a punt van estar de pujar al podi en la quarta cita de l'any del Volant RACC / Trofeu MAVISA. Marcant alguns cronos molt interessants, els integrants de l'Escuderia Costa Daurada van destacar la duresa de la prova, amb quinze trams cronometrats, però satisfets pel resultat obtingut.

Adrià Serratosa va completar el top cinc del Ral·li Osona després d'estar lluitant durant els dos dies amb el grup capdavanter, barallant habitualment amb Jiménez. Amb Eric Bellver realitzant les labors de copilot, es van despenjar una mica en els compassos finals, donant per bons els punts assolits amb aquest cinquè lloc.

Continua l'aprenentatge en el Volant RACC / Trofeu MAVISA per a Borja Puga i Eric Rodríguez, els qui van adaptant-se a poc a poc al Peugeot 107. En les dures especials osonenques, l'equip del MCS va aconseguir finalitzar una vegada més una de les carreres més importants.

Mala sort per a Pep Bassas i Jaume Poch, líders del Volant RACC / Trofeu MAVISA fins a la cita de Vic, els qui van patir un parell de distraccions, la segona de les quals els va apartar de la carrera, veient-se obligats a abandonar en la segona passada pel mític tram de "La Trona" per un toc.

Problemes logístics van impedir als integrants de l'equip Monlau-Repsol, David Cebrián i Jaime Alegre, poder acabar la quarantena vuitena edició del Ral·li Osona quan estaven en una còmoda sisena posició.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA %u2013 Ral·li Osona
1. Castán-Coronado (Peugeot 107), 01:56:19.7. 2. Español-Ferrán (Peugeot 107), a 1:07.6. 3. Muntadas-Vives (Peugeot 107), a 1:11.8. 4. Jiménez-Ramírez (Peugeot 107), a 1:27.2. 5. Serratosa-Bellver (Peugeot 107), a 2:01.1. 6. Puga-Rodríguez (Peugeot 107), a 8:06.3.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Raül Castán, 84 punts. 2. Alfred Español, 73. 3. Pep Bassas, 67. 4. Dani Muntadas, 64. 5. Adrià Serratosa, 54. 6. Álvaro Jiménez, 46. 7. Borja Puga, 42. 8. Andreu Moreno, 18. 9. David Cebrián, 10.