motorsport

Noticias

Victoria i liderat per a Muntadas en el Volant RACC

26/09/2016

El jove pilot osonenc va aconseguir el seu tercer triomf de l'any i se situa líder empatat a punts amb Raül Castán mancant una sola cursa per al final del campionat

Màxima tensió en la classificació general del Volant RACC / Trofeu MAVISA a falta de tan sols una prova perquè finalitzi el campionat. Dani Muntadas va aconseguir el seu tercer triomf de la temporada en el Ral·li Vidreres-Maçanet de la Selva disputat aquest cap de setmana, sisena cita de l'any. Aquesta victòria el situa colíder al costat de Raül Castán, tots dos empatats a 114 punts i amb Pep Bassas tercer a tan sols vuit. El Ral·li 2000 Viratges decidirà el nou campió.

El jove Dani Muntadas va tornar a l%u2019esgraó més alt del podi per tercera vegada en aquesta temporada. Amb Oriol Vives a la seva dreta, l'osonenc va començar el ral·li amb prudència, però va anar augmentant el ritme per arribar a liderar a partir del segon bucle, sumant quatre scratch de sis possibles i situant-se com a principal favorit al títol del Volant RACC / Trofeu MAVISA en comptar amb un resultat menys que el seu rival.

Començant el ral·li amb un scratch, Pep Bassas va estar immers en la pugna pel triomf des del principi. Amb Jaume Poch de copilotot, van mantenir una bonica lluita amb Teixidor de la qual van sortir vencedors per tretze segons malgrat petits problemes amb la suspensió. Amb aquest resultat, Pep manté les seves opcions en l'emocionant lluita pel títol.

El pilot local Alex Teixidor va aconseguir el primer podi de l'equip Monlau-Repsol en una prova en la qual es va trobar a gust des de la primera especial. Al costat del seu fidel copilot, Carlos Sabater, va aconseguir mantenir-se segon fins a l'equador de la prova, assegurant les posicions d'honor en uns trams sempre relliscosos i complicats.

El duo format per Álvaro Jiménez i Sergio Ramírez es van veure obligats a remuntar durant tota la cursa per una desafortunada virolla en el final del segon tram del Ral·li Vidreres-Maçanet de la Selva, marcant uns temps molt interessants passant del setè lloc fins a la quarta posició final, destacant la competitivitat que hi ha en aquesta històrica copa de promoció.

El que era líder en solitari fins aquesta prova, Raül Castán, no va trobar el ritme en cap moment. En la difícil cita de Vidreres, Castán-Coronado no van aconseguir estar en els cronos dels primers classificats i van perdre molt temps respecte als seus rivals més directes, finalitzant en una discreta cinquena posició entre els participants del Volant RACC / Trofeu MAVISA esperant ja l'última cita de l'any sobre asfalt, la seva superfície favorita.

Adrià Serratosa i Eric Bellver de nou van fer gala d'una bona regularitat per portar el fiable Peugeot 107 fins a la meta aconseguint el sisè lloc final, i segueixen sense sumar ni un sol zero en tot l'any.

Després del seu abandonament en el passat Ral·li de Cervera, Borja Puga i Eric Rodríguez es presentaven a la comarca de la Selva amb ganes d'estar en l'arribada. Objectiu assolit i més quilòmetres a l'esquena, la seva principal meta aquest any.

Mala sort en aquest final de temporada per a un dels equips més ràpids, el format per Alfred Español i Eduard Ferran. Després dels seus problemes a Cervera, la terra els va girar la cara de nou i un contratemps a la meitat de ral·li va arruïnar tota opció d'aconseguir un bon resultat.

Andreu Moreno i Edgar Sanahuja van protagonitzar l'únic abandonament del ral%u2022li en el Volant RACC / Trofeu MAVISA en tenir una sortida en els compassos inicials de la prova, veient-se obligats a retirar-se.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA %u2013 Ral·li Vidreres-Maçanet de la Selva
1. Muntadas-Vives (Peugeot 107), 00:56:09.9. 2. Bassas-Poch (Peugeot 107), a 9.8. 3. Teixidor-Sabater (Peugeot 107), a 23.5. 4. Jiménez-Ramírez (Peugeot 107), a 54.6. 5. Castán-Coronado (Peugeot 107), a 1:30.0. 6. Serratosa-Bellver (Peugeot 107), a 2:08.3. 7. Puga-Rodríguez (Peugeot 107), a 4:49.6. 8. Español-Ferrán (Peugeot 107), a 5:26.9.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA
1.
Raül Castán, 114 punts. 2. Dani Muntadas, 114. 3. Pep Bassas, 106. 4. Álvaro Jiménez, 83. 5. Alfred Español, 81. 6. Adrià Serratosa, 80. 7. Borja Puga, 52. 8. Alex Teixidor, 30. 9. Andreu Moreno, 18. 10. David Cebrián, 10.