motorsport

Noticias

El RACC guardona als seus Campions 2016 i els presenta com un model a seguir

22/12/2016

Premis RACC MotorSport: 70 pilots distingits pels seus èxits i valors

La multitudinària gala de lliurament de premis RACC MotorSport ha omplert de pilots cèlebres i futures promeses els salons de l'Hotel Fairmont Rey Juan Carlos I. Dominadors en curses i campionats de les dues i les quatre rodes, professionals i amateurs, tots han representat al club líder en l'àmbit de la mobilitat en els diferents campionats autonòmics, nacionals i internacionals. Entre els grans protagonistes s'ha homenatjat a les dues figures mundials de 2016: Marc Márquez (MotoGP) i Laia Sanz (Enduro), la punta d'un iceberg replet de talent format per un total de 70 pilots i copilots.

Aquesta trobada que aglutina a tota la família esportiva del RACC ha reunit diferents autoritats com Albert Batlle (Director General de la Policia), Octavi Bono (Director General de Turisme), M. Eugènia Domènech (Directora del Servei Català de Trànsit) i Imma Costa (Diputada dEsports de la Diputació de Tarragona). Els Presidents de les Federacions Espanyola i Catalana de Motociclisme, Àngel Viladoms i Josep M. Mañé respectivament, així com el president de la Federació Catalana dAutomobilisme, Joan Ollé; i del Circuit de Catalunya-Barcelona, Vicenç Aguilera, que també contribuïen al lliurament de premis.

El president del RACC, Josep Mateu, obria l'acte amb un entranyable discurs en el qual assenyalava els valors que tots i cadascun dels esportistes premiats ofereixen als seus seguidors incondicionals, especialment els que s'han convertit en ídols per la seva condició de Campions. Mateu relacionava la filosofia que mou el RACC amb les ajudes als pilots ja des de la base. En el RACC sempre diem que estem per ajudar a tots i, evidentment, hi som també per donar suport als nostres pilots i contribuir en la formació de joves promeses, incidint en el seu desenvolupament personal. Actualment hi ha un planter de pilots de motos més ampli que de cotxes, però ja estem treballant per equilibrar les oportunitats i igualar el suport en dues i quatre rodes. Un dels indicatius és que dels 10 pilots que el 2017 participaran al mundial de motociclisme, 8 d'ells han estat o segueixen sent Pilots RACC, i defensant nacional i internacionalment els colors d'aquest gran club.

Campions mundials que repeteixen
Els últims seran els primers, i en la gala del RACC també. Fins a l'últim moment no es va reclamar la presència a l'escenari dels dos grans campions mundials de l'any: Marc Márquez i Laia Sanz. El pilot oficial Repsol Honda ha crescut esportivament amb el RACC i ostenta ni més ni menys que cinc títols a tres categories del mundial de motociclisme. Assidu a recollir guardons representant al RACC, la soltesa verbal del de Cervera, de només 23 anys, ha anat in crescendo, tant com el seu palmarès: Aquesta temporada vam guanyar el títol on menys esperàvem però enfocarem la propera amb molta il·lusió ja que estan pujant de forma molt ràpida joves valors la meta dels quals és atrapar-nos i guanyar-nos molt ràpid. Això motiva molt. I afegia: Des que vaig sumar aquest nou títol no he parat de participar en actes promocionals, competicions Però la meva participació en aquesta gala és ja l'últim esdeveniment de l'any, i és el millor colofó que podia imaginar. Estic molt agraït al RACC, que sempre m'ha acompanyat.

Una altra de les persones que gairebé mai falla en el lliurament de premis RACC MotorSport és Laia Sanz. Primer com trialera la més llorejada, amb 13 títols i ara com a mundialista denduro (altres 5 títols), Laia és a punt d'iniciar el seu 7è Dakar. La pilot tampoc va estalviar elogis al RACC. Després d'aquesta fantàstica reunió RACC, ja començaré a preparar les maletes atès que el dimarts 27 ja emprenc viatge cap a Sud-Amèrica per participar a la propera edició del Dakar. Tots estan molt pendents de mi davant aquest gran repte, confien molt en les meves possibilitats, però cal ser realistes i valorar que serà molt dur i que els contratemps poden aparèixer en qualsevol moment. I també és veritat que cada dia combinar especialitats com els raids i el tot terreny em resulta més difícil Però aquí estem, amb moltes ganes.

Més pilots de motociclisme
Altres pilots del RACC que van rebre reconeixements són grans figures del motociclisme internacional com Jorge Lorenzo, aquest any situat en la tercera baula de MotoGP i amb un palmarès en el qual brillen 5 títols Mundials, tres d'ells amb Yamaha en la màxima cilindrada. Per 2017, el mallorquí pilotarà una Ducati. També hi eren els germans Espargaró: Pol, 8è a MotoGP aquest any amb Monster Yamaha Tech3, i Aleix, 11è en la mateixa categoria amb el team Suzuki Ecstar. El 2017 tots dos canviaran d'equip i moto: el primer passarà a KTM i el segon a Aprilia.

Toni Elías va ser un altre dels quals va recollir guardó després del seu tercer lloc en el MotoAmérica de Superbikes, del qual va guanyar una jornada. 13è en Moto2, Alex Márquez va ser un altre dels destacats, així com Axel Pons i Ricky Cardús, 16è i 37è en aquesta cilindrada. A Moto3, van recollir trofeu Aron Canet (15è) i Albert Arenas (35è), entre daltres fins a completar un total de 20 pilots que van pujar a l'estrada.

En relació a les dues rodes, la gala va reconèixer també el treball promocional que realitza Toni Elias Racing School, amb un trofeu per Max Sánchez, guanyador en Promo2 4T, qui amb 9 anys s'ha imposat en totes les curses en les quals ha participat. I pel seu suport al motociclisme, el RACC també va atorgar un trofeu al Circuit de Barcelona-Catalunya, que va recollir el seu director general, Joan Fontserè.

Els reis de les quatre rodes
En automobilisme, la llista de guardonats va ser llarga i entre ells shi comptava a Carlos Sainz (2 victòries d'etapa en el Dakar 2016, amb Peugeot) i el seu fill Carlos Sainz Jr (12è en el mundial de F1, amb l'equip Toro Rosso-Ferrari). També els pilots del DTM sortits del programa de Joves Pilots, Miquel Molina (14è com a oficial Audi) i Dani Juncadella (20è amb Mercedes). I altres pilots vinculats a la F1 com Marc Gené i Pedro M. de la Rosa. 3è del GT Open de Turismes amb BMW, va ser guardonat Ferran Monje, que no va poder assistir; Dani Sordo, 5è en el WRC amb un Hyundai oficial; José Antonio Suárez per la seva temporada en el mundial WRC2, amb un Peugeot; Pepe i Jordi Oriola (Seat i Honda), el primer fent completa la temporada a les TCR International Sèries i acabant 4t, mentre que Jordi corrent només 3 proves (17è); a més d'Albert Llovera, Joaquim Folch, Xevi Pons, Jordi Gené, Alex Palou, Isidre Esteve, Albert Costa Fins a completar un conglomerat de 24 premiats en molt diverses especialitats.

Preguntat per la temporada, Dani Sordo va dir sobre l'última edició del RallyRACC que: per mi aquest any acabar segon va ser una desil·lusió després d'estar liderant dos dies, amb un Ogier que va ser més ràpid en asfalt. No obstant això, tinc clar que el proper any em trauré lespina clavada ja que no perdré loportunitat de guanyar el ral·li de casa.

Un capítol pel RallyRACC
Durant la gala es va lliurar a Menció especial a totes les entitats i empreses que han estat col·laboradores del RallyRACC 2016: Els patrocinadors (Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; Ajuntament de Salou; Agència Catalana de Turisme; Ajuntament de Barcelona; PortAventura World i Diputació de Barcelona), així com els col·laboradors: Europcar, TV3 i Hyundai. També es van distingir els cossos de seguretat que van col·laborar en l'esdeveniment: Mossos d'Esquadra, Policia Local de Salou i Guàrdia Urbana de Barcelona.

Reconeixement a les fórmules de promoció RACC
També es van repartir diferents trofeus als guanyadors de les fórmules de promoció que organitza el RACC: Open RACC de Kàrting, amb Pol Caubin, guanyador del Grup A; i Adrián Benito, vencedor del grup B. El RACC va lliurar un trofeu al seu promotor, Genís Marcó, per la seva constant labor docent des de la base de l'automobilisme.

La 38 edició del Volant RACC/Trofeu Mavisa també va tenir el seu capítol apart i el seu homenatge a Mavisa a través del seu Director General, Agustí García. Tots els pilots participants van rebre una medalla, i els trofeus van ser per a Dani Muntadas-Oriol Vives, Pep Bassas-Jaume Poch i Raül Castan-Axel Coronado, per aquest ordre, corresponent al podi final. Els patrocinadors del programa també van ser homenatjats: Mavisa, Doga, Sport i GT2i. En aquest punt es va presentar el nou vehicle de 2017, el Peugeot 208 Puretech de 110 CV i pneumàtics Pirelli.

Esments especials i emotius
El RACC va reconèixer també a quatre pilots per la seva temporada exemplar i el seu esperit de superació. Es tracta d'Alex Toledo (Subcampió d'Espanya de Pre-Moto3); Xavi Vierge (Rookie de Moto2); i Ramon Cornet-Dani Noguer (subcampions de la Copa KOBE Motor al nacional de terra). De la mateixa manera, es va lliurar una Menció especial a Joan Lascorz, de 31 anys, guanyador de la Copa d'Espanya de Buggies mostrant un enorme esperit de superació, ja que ha pilotat un vehicle adaptat en sofrir tetraplegia com a resultat d'un accident que va patir el 2012 a Imola. Lascorz va rebre una distinció especial obra de l'escultor Xavier Corberó.

Merescut Trofeu RACC per a campions nacionals i autonòmics
No cal deixar de destacar als pilots que aquest any han estat mereixedors del prestigiós Trofeu RACC en proclamar-se Campions en alguna de les especialitats a les quals competeixen. Es tracta de Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala, en qualitat de Campions de Catalunya de Ral·lis; Pepe López i Borja Rozada, guanyadors de la Peugeot 208 Rally Cup de França; Joan Lascorz i Sergi Brugué, vencedors de la Copa d'Espanya de Buggies; Efrén Llarena i Sara Fernández, que es van imposar a la Copa Suzuki de Campionat d'Espanya de Ral·lis; Àlex Riberas, guanyador de l'americà de Resistència de lIMSA; Alex Viu, guanyador del FIM CEV Moto3 Producció; Marc Alcova, dominador del Campionat d'Espanya de Moto3 Sport Producció; Sergio García Dols, guanyador del Campionat d'Espanya de PreMoto3; Daniel Mogeda, que va vèncer en el Campionat Mediterrani de la Challenge Rieju.

El Reial Automòbil Club de Catalunya ha tancat un any realment espectacular en el tema esportiu i ple de missatges d'esperança de cara al futur, fent bandera dels valors de l'esport com a estel que ha d'il·luminar l'activitat dels pilots que comencen.