motorsport

Volant RACC. Notícies

El RallySprint RACC obre les inscripcions per a participar en la 4a edició de la prova

14/11/2023

- Les inscripcions es poden realitzar fins al dilluns 11 de desembre - La prova serà l'última del Trofeu de Catalunya de Rallysprints d'asfalt - Es disputarà el 16 i 17 de desembre en el Circuit de Barcelona-Catalunya - Part de la recaptació que s'obtingui de la prova es destinarà a La Marató de TV3

El RallySprint RACC Circuit de Barcelona–Catalunya ha obert les inscripcions per a participar en la 4a edició de la prova (http://motorsport.racc.cat), amb una capacitat per a 80 vehicles. Els participants podran inscriure's fins a l'11 de desembre en el ral·li que tancarà la temporada esportiva catalana els dies 16 i 17 de desembre.

Com en edicions anteriors, la prova, organitzada pel RACC, estarà oberta a les modalitats de velocitat i regularitat, i serà puntuable per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints d'asfalt.

Es lliuraran trofeus als tres primers classificats en les modalitats RallySprint (velocitat), Regularitat (mitjana de 55 km/h) i Regularitat Sport (mitjana de 70 km/h). També s'atorgarà trofeu al primer classificat de cadascuna de les classes de l'apartat de velocitat.

Els equips participants podran realitzar dues passades de reconeixement al tram cronometrat entre les 14.15 i les 18 hores del dissabte, 16 de desembre, mentre que les tres passades de cursa es disputaran a partir de les 9.30 hores del diumenge dia 17. El tram cronometrat tindrà una longitud d'uns 12 km, de manera que el total per a les dues modalitats serà d'una mica més de 36 km.

Un autèntic tram de ral·li molt tècnic i amb atractiu peculiar
L'entramat de carreteres, vials i espais interiors de servei del Circuit de Barcelona–Catalunya, juntament amb la pròpia pista, permeten el disseny d'un autèntic tram de ral·li, difícil i molt tècnic, amb canvis continus de pis i de ritme.

En les tres edicions ja disputades, el RallySprint RACC ha tingut un únic guanyador: el pilot madrileny Miguel Díaz-Aboitiz. En 2020 el va acompanyar el copilot Diego Sanjuán, en 2021 Enrique Medina i en 2022 Jordi Hereu, en les tres ocasions va pilotar un Škoda Fabia.

En els apartats de regularitat, els guanyadors en la mitjana més alta (Sport) han estat José Luis Moreno – Isidre Noguera (BMW E30), tant en 2020 com en 2021, i Jordi Fanlo – Daniel Robledillo (Porsche 911 SC), en 2022. Quant a la mitjana més baixa (Regularitat) els primers classificats han estat fins a la data Carles Miró – Ivan Matavacas (Porsche 911 SC), en 2020 i 2022, i Francesc Segú – Miquel Molist (VW Golf GTI 16V), en 2021.

El RallySprint RACC amb La Marató de TV3
Cada any, el RallySprint RACC Circuit de Barcelona–Catalunya és una prova solidària i se suma a La Marató de TV3. L'organització cedeix part dels ingressos que es recapten en la inscripció a aquesta iniciativa, que enguany està dedicada a la salut sexual i reproductiva.