motorsport

Volant RACC. Notícies

La 4a edició de RallySprint RACC comptarà amb la participació de 103 equips

14/12/2023

• La prova se celebra el proper diumenge, 17 de desembre, a la pista catalana. • El RallySprint RACC – Circuit de Barcelona–Catalunya consistirà en 3 passades a un tram de 12,08 km i de complexitat tècnica. • Una part de la recaptació de la prova es destinarà a La Marató de TV3.

Barcelona, 14 de desembre de 2023.– Un total de 103 equips s'han inscrit en el 4t RallySprint RACC – Circuit de Barcelona–Catalunya, que tancarà la temporada esportiva catalana el proper diumenge, 17 de desembre, al circuit català.

El rally comptarà amb pilots de totes les categories: 82 equips en Velocitat i 21 en Regularitat, 9 dels quals competiran en la modalitat Regularitat Sport. Entre els inscrits, figura el guanyador invicte de la cursa (ha guanyat les tres edicions disputades), el pilot Miguel Díaz-Aboitiz (Škoda Fabia Rally2 Evo) que sortirà com a favorit amb el seu copilot Rodrigo Sanjuán. La prova d'enguany també tindrà la participació de noms com l'actual campió de Catalunya, Alejandro Mauro (Škoda Fabia RS Rally2), que corre amb Diego Sanjuán, i el guanyador de la Peugeot Rally Cup Ibérica i de la Beca RTS Júnior, el pilot RACC Sergi Pérez (Hyundai i20 N Rally2), amb el copilot Axel Coronado, entre d'altres.

En l'apartat de Regularitat Sport s'espera un cara a cara entre els dos dominadors de la cursa fins al moment: José Luis Moreno – Isidre Noguera (BMW E30), vencedors en 2020 i 2021, i Jordi Fanlo – Daniel Robledillo (Porsche 911 SC), que van guanyar en 2022 i són els actuals Campions de Catalunya d'aquesta categoria.

Pel que fa a la modalitat de regularitat, els guanyadors en 2020 i 2022 i actuals Campions de Catalunya, Carles Miró – Ivan Matavacas (Porsche 911 SC), tindran al davant a l'eficaç equip compost per Francesc Segú – Miquel Molist (Volkswagen Golf GTI 16V), vencedors en 2021, entre d'altres.

El RallySprint RACC – Circuit de Barcelona–Catalunya és la darrera cursa puntuable per al Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints d'asfalt. Per aquest motiu, hi participarà una gran part dels pilots i copilots que han seguit aquest campionat de la Federació Catalana d'Automobilisme (FCA). El líder i virtual guanyador del Trofeu és David Espasa, seguit de Salvadó Figueras i Daniel Rabaneda. Espasa es també líder de la classe 3 i Figueras de la classe 2; per la seva part Sergio García va primer a la classe 1.

Una cursa compacta, però intensa
El dissabte, 16 de desembre, els participants passaran les verificacions administratives i tècniques i podran realitzar dues passades de reconeixement a l'únic tram de 12,08 km que integra l'itinerari. El diumenge s'hi donaran tres passades, sumant un total cronometrat de 36,24 km. Com és habitual, aquest tram estarà dissenyat en bona part pel circuit de velocitat (en diversos sentits i sectors), així com per carreteres de servei, vials i altres espais de la instal·lació.

Tot i que el 4t RallySprint RACC – Circuit de Barcelona–Catalunya és una cursa sense desplaçaments ni trams d'enllaç, presenta dificultat per la complexitat tècnica que ofereix un tram amb continus canvis de tipus de traçat, d'asfalt i de ritme i amb revolts de diferent amplada i adherència. La sortida del primer participant serà a les 9:30 hores i les tres passades al tram de cursa tindran lloc a les 9:39h, 11:48h i 13:57h. Al final de cada una de les dues primeres passades hi haurà un parc d'assistència de 1h25', que permetrà als mecànics fer possible reparacions i als pilots relaxar-se. El final de cursa està previst a partir de les 14:17 hores.

Com cada any, aquest RallySprint RACC Circuit de Barcelona–Catalunya és una prova esportiva solidària amb La Marató de TV3. L'organització cedirà part dels ingressos que es recaptin en la inscripció i les entrades a la iniciativa de TV3, dedicada enguany a la salut sexual i reproductiva. Les entrades poden adquirir-se en la web del Circuit de Barcelona–Catalunya o en la taquilla de la Porta 1 del Circuit (el mateix dia de la cursa), i inclouen entrada general i accés al pàdoc. Els vehicles es podran estacionar al pàrquing A i es podrà contemplar part del tram des de la Tribuna G en la zona de l'Estadi.

• Tota la informació a http://motorsport.racc.cat i www.circuitcat.com