motorsport

Volant RACC. Notícies

Victòria de Frigola en la segona cita del Volant RACC

13/04/2015

Victoria del jove pilot gironí en el Ral·li Pla d'Urgell, Ramon Cornet, segon, segueix líder del campionat

El Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA va disputar aquest cap de setmana la seva segona prova puntuable de la temporada, el Ral·li Pla d'Urgell, la segona cita consecutiva sobre terra. Aquesta vegada el pilot gironí Pau Frigola no va fallar i es va endur la victòria final. Amb la seva segona posició a Mollerussa, Ramon Cornet segueix líder en una classificació general cada cop més ajustada.

Un dels clars aspirants al títol final, Pau Frigola, es va poder treure a Mollerussa l'espina que li va quedar clavada després de la primera cursa on després de dominar en el primer tram va patir una petita sortida de pista. Acompanyat pel seu habitual copilot, Ana Tizón, el pilot de l'Escuderia Baix Empordà no va prendre més riscos dels necessaris en aquesta ocasió, i va saber mantenir controlats a tots els seus rivals per finalitzar amb gairebé mig minut d'avantatge sobre el seu més immediat perseguidor i suma els seus primers punts en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA.

Ramón Cornet, guanyador del ral·li anterior, la Terrissa, i amb Dani Noguer a la seva dreta, va començar i va acabar la prova amb dos scratch, però no ho va tenir fàcil per poder guanyar a l'andorrà Marcel Besolí en la seva lluita per la segona posició del podi després d'un gran duel. Amb aquest bon resultat, Cornet es manté líder de la classificació general del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA.

Amb un nou podi en un inici de temporada sorprenent, l'equip format per l'andorrà Marcel Besolí i el seu copilot Xavier Carulla van disputar una prova a l'atac i regular en un ral·li molt tècnic, amb molts canvis de ritme, assegurant la segona posició en un campionat molt competit.

Excel·lent forma de debutar en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA la de l'equip format per Álvaro Jiménez i Sergio Ramírez en la seva primera temporada amb el 107 i sobre terra. Arribant a marcar diversos segons millors temps, van oferir un pilotatge espectacular a alhora que eficaç, classificant-se quarts. En arribar al parc tancat estaven molt satisfets, desitjant córrer la següent cita per seguir acumulant experiència. Top cinc en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA per a Oscar Oviedo i Nacho García, portant el petit 107 fins al podi provisional després de les dues primeres especials, però després de veure's superats per Besolí i Jiménez van finalitzar en terra de ningú. La seva regularitat els permet continuar tercers en la classificació general.

Sisena posició per a Pep Bassas i Sergi Brugué, que van aconseguir marcar algun crono destacable malgrat patir problemes amb la direcció del seu 107, mentre que la pols en suspensió en alguna part del recorregut va complicar la prova per a molts participants. El duo Raül Castán - Axel Coronado va continuar sumant quilòmetres i experiència en una molt competida copa de promoció com és el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA, millorant el seu pilotatge sobre terra fent gala d'una bona regularitat per seguir sumant uns punts d'or. Un altre debutant més es presentava a la localitat de Mollerussa amb ganes de poder concloure la cursa. Alfred Español, acompanyat a la seva dreta per Javier Martínez, va aconseguir concloure amb èxit la seva primera cita a portar el Peugeot 107 fins al final rebaixant els temps en cada passada, demostrant el seu gran aprenentatge en el Pla d'Urgell.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA %u2013 Ral·li Pla d%u2019Urgell
1. Frigola-Tizón (Peugeot 107), 54:17.7. 2. Cornet-Noguer (Peugeot 107), a 25.0. 3. Besolí-Carulla (Peugeot 107), a 29.3. 4. Jiménez-Ramírez (Peugeot 107), a 44.5. 5. Oviedo-García (Peugeot 107), a 55.7. 6. Bassas-Brugué (Peugeot 107), a 1:42.3  7. Castán-Coronado (Peugeot 107), a 2:15.7. 8. Español-Martínez (Peugeot 107), a 4:04.8.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1.
Ramon Cornet, 38 punts. 2. Marcel Besolí, 34. 3. Oscar Oviedo, 28. 4. Raül Castán, 22. 5. Pau Frigola, 20. 6. Álvaro Jiménez, 14. 7. Pep Bassas, 10. 8. Alfred Español, 6.