motorsport

Volant RACC. Notícies

Hat-trick de Pau Frigola en el Volant RACC

06/07/2015

El jove pilot gironí és col·loca tercer a vuit punts del liderat després d'imposar-se de manera brillant en el Ral·li Osona

El Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA va disputar el cap de setmana passat la seva quarta prova puntuable, segona sobre asfalt, en la que el jove pilot de Gualta va aconseguir la seva tercera victòria consecutiva, la qual li permet situar-se tercer de la copa de promoció del RACC a tan sols vuit punts dels colíders, Ramon Cornet i Marcel Besolí. D%u2019aquesta manera,  la classificació del campionat queda extremadament ajustada i emocionant. Els vuit pilots que van prendre la sortida a Vic van aconseguir finalitzar la cursa.

Tercera victòria consecutiva d%u2019aquesta temporada per al pilot gironí. Pau Frigola, que en aquesta cita s'estrenava amb Marc Sauleda de copilot, va començar dominant la prova aconseguint augmentar els seus segons d'avantatge a cada tram i controlant la situació en les tres passades de nit per portar-se un triomf que el situa com un dels favorits al títol.

L'andorrà Marcel Besolí està protagonitzant un excel·lent inici de temporada. En la quarta cita puntuable pel Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, al costat del seu copilot Xavi Carulla, el pilot d'Andorra va saber rodar a un gran ritme en els sempre complicats trams osonencs, sorprenent de nou als equips més experimentats de la copa i aconseguint d'aquesta manera el seu millor resultat de l'any i el coliderat del certamen.

Els líders del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, Ramon Cornet-Dani Noguer, van preparar a consciència la prova de casa i gràcies a això van poder pujar al tercer calaix del podi final, no sense patir molt per contenir els atacs dels altres participants en el tram de La Vola, el més complicat per a ells. Ara Cornet segueix en la primera posició del campionat empatat a punts amb Besolí.

Genial progressió de Raül Castán amb el petit Peugeot 107 en les dues últimes cites sobre asfalt, passant a formar part del grup de pilots que lluiten pel podi. Raül i el seu navegant, Axel Coronado, van tornar a sorprendre i, malgrat no marcar cap scratch, van saber córrer de forma ràpida i constant fins a arribar a ser quarts en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, a tan sols sis segons del preuat podi.

Una punxada durant el bucle de la tarda deixava una mica enrere als lleidatans Óscar Oviedo i Nacho García. Només dos segons i una dècima van ser els que els van separar de Castán i, malgrat aconseguir el millor temps en l'última especial, no van poder contrarestar aquesta petita diferència, sent finalment cinquens del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA en el Ral·li Osona.

Segueix l'aprenentatge en la monomarca del RACC del jove Pep Bassas. El pilot osonenc, amb Sergi Brugué en el seient de la dreta, va aconseguir marcar dos scratch en el conegut tram de "L%u2019Enclusa", finalitzant amb bon sabor de boca una prova molt complicada per la calor.

Després de la seva forta sortida de carretera en el passat Ral·li Empordà, la tasca d'Álvaro Jiménez i Sergio Ramírez no era altra que la de córrer, sumar quilòmetres i, sobretot, finalitzar el seu tercer ral·li amb el Peugeot 107. Començant massa relaxats en la primera secció, van anar millorant els registres a mesura que avançava la jornada, acabant en setè lloc. Alfred Español i Javier Martínez van aconseguir portar el cotxe a la meta sumant experiència en un certamen tan competit com a aquest, tancant la classificació a menys de mig minut de Jiménez.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA %u2013 Ral·li Osona
1. Frigola-Sauleda (Peugeot 107), 01:16:06.3. 2. Besolí-Carulla (Peugeot 107), a 14.4. 3. Cornet-Noguer (Peugeot 107), a 19.1. 4. Castán-Coronado (Peugeot 107), a 25.6. 5. Oviedo-Miguez (Peugeot 107), a 27.7. 6. Bassas-Brugué (Peugeot 107), a 32.8. 7. Jiménez-Ramírez (Peugeot 107),a 2:11.3.  8. Español-Martínez (Peugeot 107), a 2:32.1.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1. Ramon Cornet, 68 punts. 2. Marcel Besolí, 68. 3. Pau Frigola, 60. 4. Oscar Oviedo, 58. 5. Raül Castán, 48. 6. Pep Bassas, 30. 7. Álvaro Jiménez, 22. 8. Alfred Español, 20.