motorsport

Volant RACC. Notícies

Ramon Cornet s'imposa a Cervera i consolida el seu liderat en el Volant RACC

07/09/2015

Els set inscrits en la copa de promoció del RACC van portar els seus 107 a la meta, la classificació segueix oberta amb tres pilots lluitant pel títol

La cinquena prova puntuable pel Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA es va celebrar coincidint amb una nova cita del Campionat d'Espanya de Ral·lis de Terra, el Ral·li Ciutat de Cervera. Set pilots van prendre la sortida inscrits en la prestigiosa copa de promoció del RACC i els set van arribar a la meta de la dura cursa catalana amb el líder Ramon Cornet aconseguint un nou triomf.

Cornet es consolida com a líder del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA després d'una treballada victòria, la segona de la temporada, a Cervera. Amb Dani Noguer a la seva dreta, va saber fer front a situacions delicades en un ral·li complicat com ho solen ser els del Campionat d'Espanya, acabant en el més alt del podi amb solament sis segons d'avantatge sobre el seu principal perseguidor. Aquest triomf el situa com a màxim favorit al títol final, si bé encara resten dues carreres per disputar-se i amb els seus rivals a 2 i 16 punts respectivament.

En segona posició en el Ral·li Ciutat de Cervera va finalitzar una de les revelacions d'aquesta temporada, Marcel Besolí. El jove pilot andorrà es va recuperar en el segon bucle després d'haver començat molt enrere la prova i, malgrat arribar a liderar el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA, finalment un petit error el va deixar a un pas de la victòria. Dos punts el separen ara de Cornet en la lluita pel títol.

Després d'un inici d'any d'aprenentatge amb el cotxe en la seva primera temporada en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA, a Cervera van començar a arribar els èxits al duo Español-Martínez. Marcant uns registres molt interessants durant tot el dia, una punxada va amenaçar les seves opcions de pujar al podi. Malgrat haver de controlar els atacs d'altres rivals, finalment la bolcada de Pau Frigola els va retornar al tercer lloc final.

Josep Bassas i Sergi Brugué van començar la jornada a Cervera situant-se a la segona plaça després de dos trams disputats, però un petit ensurt en la tercera especial va danyar la seva suspensió. A partir d'aquí i malgrat el temps perdut, el plantejament de Bassas no va canviar i la seva filosofia d'atac li va servir per recuperar temps i acabar en la quarta posició, el seu millor resultat de la temporada.

Pau Frigola va tornar a tenir mala sort. Després d'encadenar tres victòries consecutives, es va repetir el guió de La Terrissa. Dominant el ral·li a plaer, una sortida de carretera el va relegar fins a la cinquena posició, tot i així va aconseguir portar al petit 107 al fins a la meta amb del seu navegant, Enric Rosell. Frigola segueix tercer en la classificació general del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA, a 16 punts del líder.

Els joves Álvaro Jiménez i Sergio Ramírez continuen demostrant la seva bona progressió en la temporada del seu debut en aquesta competida copa de promoció. El pilot de Sant Boi va començar amb un segon millor crono, però una punxada el va trastocar els plans i va haver de començar de nou a agafar el feeling. Després d'una gran millora en l'asfalt, Raül Castán i Axel Coronado tornaven a la terra amb ganes de seguir aprenent en aquesta delicada superfície. Després de córrer tota la prova sense sentir-se a gust, van poder aconseguir la setena posició en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA %u2013 Ral·li Ciutat de Cervera
1.
Cornet-Noguer (Peugeot 107), 01:22:16. 2. Besolí-Carulla (Peugeot 107), a 00:06. 3. Español-Martínez (Peugeot 107), a 00:21. 4. Bassas-Brugué (Peugeot 107), a 00:23. 5. Frigola-Rosell (Peugeot 107), a 01:17. 6. Jiménez-Ramírez (Peugeot 107), a 01:54. 7. Castán-Coronado (Peugeot 107), a 03:03.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1. Ramon Cornet, 88 punts. 2. Marcel Besolí, 86. 3. Pau Frigola, 72. 4. Oscar Oviedo, 58. 5. Raül Castán, 56. 6. Pep Bassas, 44. 7. Alfred Español, 36. 8. Álvaro Jiménez, 32.