motorsport

Noticias

Rally Catalunya Històric: Arriba un nou concepte

20/01/2017

Recorregut lineal en un ral·li Premium; 736 km; 15 trams diferents, dos d'ells en circuit

Barcelona, 20 de gener de 2017. A un mes de que engegui, el Rally Catalunya Històric 2017 Trofeu Dues Catalunyes, compta amb més de la meitat de les places disponibles cobertes, la qual cosa fa preveure que el 7 de febrer, dia del tancament d'inscripcions, s'ompliran les 60 places previstes d'acord amb l'estructura de la prova. El ral·li serà Premium, amb totes les prestacions, allotjaments, menjars i transport d'equipatges inclòs a la inscripció.

El reglament del Rally Catalunya Històric, disponible a www.rallycatalunyahistoric.com, ofereix tota la informació que els participants poden desitjar saber, encara que l'itinerari i els trams de regularitat, tots amb carretera tancada, no es donaran a conèixer fins al dia 22 de febrer, data de presentació oficial de la prova, de la relació d'inscrits i de l'itinerari que hauran de seguir.

El programa del ral·li comptarà amb un itinerari de 736,31 km en el qual s'intercalaran 147,43 km de regularitat controlada en carretera tancada, distribuïts en 15 trams, tots ells diferents (no sen repetirà cap) i dos d'ells en pista, sent el Circuit de Barcelona-Catalunya el més emblemàtic. Tots els trams es disputaran amb carretera tancada o circulació restringida, amb mitjanes fins a 55 km/h i dos tipus de mitjanes a escollir.

El dia 24 de febrer les verificacions administratives i tècniques es passaran entre les 10 i les 13.15h a la Avinguda de la Catedral de Barcelona. La sortida es donarà en el podi situat en aquesta localització a partir de les 15h per disputar a continuació 5 trams fins a arribar a la població de Viladrau (19.42h), a la plaça Major de la qual s'establirà un reagrupament de 15 per recórrer a continuació altres 3 trams que conduiran als participants fins a Santa Coloma de Farners (Hotel Mas Solà, ****), on se soparà i pernoctarà.

A les 8h del dissabte 25 de febrer arrencarà la segona etapa amb destinació a Perpinyà, ciutat a la qual s'arribarà a les 13.06h després de 4 nous trams, un d'ells a França. El punt més alt de tot el recorregut se superarà aquest dia, els 1.513 metres sobre el nivell del mar del Coll dAres, pas fronterer que uneix el Ripollès català amb el Vallespir francès.

Després d'una hora i mitja de reagrupament a Perpinyà, on es dinarà, els participants enfocaran rumb sud per recórrer altres 3 trams, un d'ells a França, per arribar al Parc del Fòrum de Barcelona a les 20.45h. Durant el sopar de clausura, a partir de les 22h a l'Hotel SB Diagonal Zero (****), on també es pernoctarà, es procedirà al repartiment de premis.

El 1r Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes", primera prova de regularitat reservada a automòbils clàssics que organitza directament el RACC, serà una prova lineal que aportarà tots els ingredients, estructura i garantia que únicament el club automobilístic més gran del país pot oferir. Aquesta primera edició formula una proposta que recordarà cada any la trajectòria inicial del Ral·li Catalunya en el camí cap al mundial de ral·lis, però també posant l'accent a les grans proves automobilístiques que el club ha organitzat al llarg de la seva història. La prova que es recorda en aquesta primera edició és el Rallye de las Dos Cataluñas, que entre 1960 i 1965 es va disputar amb Barcelona i Perpinyà com a punts de sortida o arribada.