motorsport

Noticias

Rally Catalunya Històric: Exclusivitat i prestigi

26/01/2017

Recorregut lineal com els d'abans: 736 km i 15 trams diferents, dos d'ells en circuit

El 1r Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes" segueix el camí dels preparatius, amb grans expectatives pel que fa a la participació, que ja compta amb més del 60% de les places disponibles cobertes. El dia 7 de febrer es tancaran les inscripcions, moment en el qual es podran saber els equips que lluitaran per fer-se un lloc en el palmarès de la prova que iniciarà una nova època en els ral·lis de regularitat per a clàssics.

El cartell oficial, que s'ha fet públic avui, ofereix una mostra del que el Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes" brindarà a tots els participants que el visquin: Cotxes exclusius, bellesa de les carreteres i llocs pels quals circularà, i organització d'autèntic mundial per un ral·li Premium en el qual els participants gaudiran de totes les comoditats i serveis posats a la seva disposició pel Reial Automòbil Club de Catalunya: drets d'inscripció; allotjaments; bufet de benvinguda, menjars i sopars; transport d'equipatges; obsequis; programa oficial amb tots els participants; placa metàl·lica pels col·leccionistes; trofeu finisher (únicament pels que acabin, independent dels premis que puguin aconseguir); i la garantia en el cronometratge que ofereix Blunik Precision Chrono.

El 1r Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes", primera prova de regularitat reservada a automòbils clàssics i que organitza directament el RACC, iniciarà així una història que arriba per quedar-se i que rememorarà la història del ral·li més important del país, el Rallye Catalunya creat l'any 1957 i que al 2017 disputarà la seva 53 edició com a cursa puntuable pel Campionat del Món FIA de Ral·lis. La prova també vol recordar la història d'una prova peculiar organitzada pel RACC, el Rallye de las Dos Cataluñas' que entre 1960 i 1965 es va disputar amb Barcelona i Perpinyà com a punts de sortida o arribada.

Aquest 1r Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes" serà una prova lineal que aportarà tots els ingredients, estructura i garantia que únicament el major club automobilístic del país pot oferir. El ral·li tindrà un itinerari de 736,31 km dels quals 147,43 km seran de regularitat controlada, distribuïts amb 15 trams, tots ells diferents (no se'n repetirà cap) i dos d'ells en pista, sent el Circuit de Barcelona-Catalunya el més emblemàtic de tots dos. Tots els trams es disputaran amb carretera tancada, amb mitjanes fins a 55 km/h i dos tipus de mitjana a escollir.

La sortida es donarà el dia 24 de febrer (15h) a l'Avinguda de la Catedral de Barcelona, amb una neutralització a Viladrau (19.42h) i final d'etapa a Santa Coloma de Farners (Hotel Mas Solà, ****), a partir de les 21.35h.

A les 8h del dissabte 25 de febrer arrencarà la segona etapa amb destinació a Perpinyà (13.06h), on després d'un reagrupament i el dinar es reprendrà la marxa a les 14.36h amb destinació al Parc del Fòrum de Barcelona, on s'arribarà a les 20.45h. A partir de les 22h a l'Hotel SB Diagonal Zero (****), on es pernoctarà, es procedirà al repartiment de premis.

El reglament està disponible a www.rallycatalunyahistoric.com, document que ofereix tota la informació que els participants desitgin saber, encara que l'itinerari i els trams de regularitat, tots amb carretera tancada, no es donaran a conèixer fins al dia 22 de febrer, data de presentació oficial de la prova.