motorsport

Noticias

El Rally Catalunya Històric tindrà els trofeus més exclusius

02/02/2017

Recorregut lineal de 736 km i 15 trams diferents de regularitat en carretera tancada

Barcelona, 26 de gener de 2017. Quan falta una setmana pel tancament de les inscripcions, el 1r Rally Catalunya Històric Trofeu Dues Catalunyes té més del 70% de la participació prevista coberta, amb un planter realment selecte de pilots i màquines que intentarà inscriure el seu nom en el palmarès d'una prova que iniciarà una nova època en els ral·lis de regularitat per a clàssics.

Després de la presentació del cartell oficial, li toca ara el torn als trofeus amb els quals es premiarà als millors d'aquest ral·li Premium, prova en la qual els participants gaudiran de totes les comoditats i serveis posats a la seva disposició pel Reial Automòbil Club de Catalunya: drets d'inscripció; allotjaments; bufet de benvinguda, menjars i sopars; transport d'equipatges; obsequis; programa oficial amb tots els participants; placa metàl·lica per a col·leccionistes; trofeu finisher (únicament per als que acabin, independent dels premis que puguin aconseguir); i la garantia en el cronometratge que ofereix Blunik Precision Chrono.

Els premis que es lliuraran als millors classificats del 1r Rally Catalunya Històric Trofeu Dues Catalunyes estan d'acord amb la categoria i importància d'aquesta nova prova. El pilot i copilot guanyadors rebran el prestigiós Trofeu RACC, un disseny exclusiu de l'empresa catalana Awa Premis, responsable entre altres realitzacions del disseny de les torxes dels passats Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. A més, es lliurarà a tots dos ocupants del cotxe guanyador dos rellotges de precisió de la col·lecció BRM Chronographes.

A més dels guardons exclusius que s'adjudicarà l'equip guanyador, els cinc primers classificats rebran també el Trofeu BRM Chronographes, empresa patrocinadora del ral·li. Els primers de cada classe també es faran creditors d'un trofeu BRM, com també el primer equip no espanyol classificat, el primer equip soci del RACC, l'equip amb més edat en la suma d'anys de tots dos ocupants i l'equip classificat que condueixi el cotxe més antic classificat. Tots els equips que aconsegueixin classificar-se rebran així mateix un record exclusiu Finisher.

El 1r Rally Catalunya Històric Trofeu Dues Catalunyes, primera prova de regularitat reservada a automòbils clàssics que organitza directament el RACC, rememorarà la història del ral·li més important del país, el Rallye Catalunya creat el 1957 i que el 2017 disputarà la seva 53 edició com a cursa puntuable per al Campionat del Món FIA de Ral·lis. També es vol recordar la història d'una prova peculiar organitzada pel RACC, el Rallye de les Dos Cataluñas que entre 1960 i 1965 es va disputar amb Barcelona i Perpinyà com a punts de sortida o arribada.

Aquest 1r Rally Catalunya Històric Trofeu Dues Catalunyes serà una prova lineal que aportarà tota la garantia que únicament el club automobilístic més gran del país pot oferir. El ral·li tindrà un itinerari de 736,31 km dels quals 147,43 km seran de regularitat controlada, distribuïts en 15 trams amb carretera tancada, tots ells diferents (no sen repetirà cap) i dos en pista, un d'ells el Circuit de Barcelona-Catalunya. Tots els trams es disputaran amb mitjanes fins a 55 km/h i dos tipus de mitjana a escollir.

La sortida es donarà el dia 24 de febrer (15h) a lAvinguda de la Catedral de Barcelona, amb una neutralització a Viladrau (19.42h) i final d'etapa a Santa Coloma de Farners (Hotel Mas Solà ****), a partir de les 21.35h. A les 8h del dissabte 25 de febrer arrencarà la segona etapa amb destinació a Perpinyà (13.06h), on després d'un reagrupament i el dinar es reprendrà la marxa a les 14.36h amb destinació al Parc del Fòrum de Barcelona, on s'arribarà a les 20.45h. A partir de les 22h a l'Hotel SB Diagonal Zero (****), on es pernoctarà, es procedirà al sopar de Clausura i al repartiment de Premis.

Informació sobre la prova: www.rallycatalunyahistoric.com. L'itinerari i els trams de regularitat es donaran a conèixer el 22 de febrer, data de presentació oficial de la prova.