motorsport

Noticias

El Rally Catalunya Històric comptarà amb una participació de gran qualitat

09/02/2017

El Porsche 904 exJuan Fernández i un Porsche 911 exPaco Torredemer, entre els inscrits

El 1r Rally Catalunya Històric Trofeu Dues Catalunyes es troba en la setmana del tancament d'inscripcions i alguns dels inscrits són peces d'excepcional interès, la qual cosa confirma la voluntat del RACC d'organitzar una prova de regularitat per a clàssics en la qual sobresurti per sobre de tot la qualitat. Un planter realment selecte de pilots i màquines intentarà inscriure el seu nom en el palmarès d'una prova que rememora els grans anys de l'automobilisme de carretera.

Una de les màquines més valuoses del lot serà el Porsche 904 GTS de 1964 que en el seu moment va utilitzar Juan Fernández. Entre altres participacions i grans èxits, aquest duet va ser protagonista tant en el Rally Catalunya de 1964 (en el qual va acabar 2n i 1r en velocitat) com en el Rallye de las dos Cataluñas de 1964 i 1965. En el 1r Rally Catalunya Històric aquesta unitat, en un estat de conservació impecable, la conduirà Carlos Beltrán, responsable del Nou Onze Team, especialista que s'ocupa ara del seu manteniment.

Entre els participants es troben Víctor Sagi Montplet (Porsche 911 S), gran especialista i fill del guanyador de la primera edició del Dos Cataluñas, Víctor Sagi Vallmitjana. El vehicle que utilitzaran Sagi i el seu fill també Víctor Sagi és una unitat que va pertànyer en el seu moment a Paco Torredemer.

A més lògicament dEspanya, hi ha inscrits participants de Bèlgica, França, Portugal, Suïssa i Turquia. En aquesta llista provisional d'inscrits es troben Carles Miró (Porsche 911 SC), Tere Armadans (VW Golf GTI), Xavier Piña-Sergi Giralt (Ford Escort), José Luis Marcó (Porsche 911 T), Oriol Vilanova (Alfa Romeo 2500 Pininfarina Cabriolet), etc. Destacar la presència de grans especialistes francesos i belgues, com Jean-Michel Coll (Porsche 911 S), David Expósito (Ferrari Dino 308), Jacques Evrard (Porsche 911), Henk Van del Broeke (Alpine-Renault A-110) o Jean-Luc George (Alfa Romeo 2000 GTV).

El 1r Rally Catalunya Històric Trofeu Dues Catalunyes rememorarà la història del ral·li més important del país, el Rallye Catalunya creat en 1957 i que en 2017 disputarà la seva 53 edició com a puntuable per al Campionat del Món FIA de Ral·lis. La prova també vol recordar la història d'una altra cursa organitzada pel RACC, el Rallye de las Dos Cataluñas que entre 1960 i 1965 es va disputar amb Barcelona i Perpinyà com a punts de sortida o arribada.

El 1r Rally Catalunya Històric Trofeu Dues Catalunyes tindrà un itinerari de 736,31 km dels quals 147,43 km seran de regularitat controlada, distribuïts en 15 trams en carretera tancada, tots ells diferents (no sen repetirà cap). Els trams es disputaran amb mitjanes fins a 55 km/h i dos tipus de mitjana a escollir.

La sortida es donarà el 24 de febrer (15h) a lAvinguda de la Catedral de Barcelona, amb una neutralització a Viladrau (19.42h) i final d'etapa a Santa Coloma de Farners (Hotel Mas Solà, ****), a partir de les 21.35h. A les 8h del dissabte 25 de febrer arrencarà la segona etapa amb destinació a Perpinyà (13.06h), on després d'un re-agrupament i l'esmorzar es reprendrà la marxa a les 14.36h amb destinació al Parc del Fòrum de Barcelona, on s'arribarà a les 20.45h. A les 22h a l'Hotel SB Diagonal Zero (****), on es pernoctarà, es procedirà al sopar de Clausura i al repartiment de Premis.

Informació sobre la prova: www.rallycatalunyahistoric.com. L'itinerari, els trams de regularitat i la llista d'inscrits es donaran a conèixer el 22 de febrer, data de presentació oficial de la prova.