motorsport

Noticias

Antonio Zanini (Talbot Lotus) encapçalarà el Rally Catalunya Històric

16/02/2017

La prova presentarà recorregut i participants el proper dia 22 a la seu del RACC

Barcelona, 16 de febrer de 2017. A punt de tancar-se la llista d'inscrits del 1r Rally Catalunya Històric Trofeu Dues Catalunyes, el RACC està ultimant els detalls per presentar oficialment la prova en un acte que se celebrarà el dimecres 22 de febrer a la seu central del club, a la Diagonal de Barcelona, i en el qual també es donarà a conèixer l'itinerari i els horaris ens els quals es basarà la prova.

Està confirmat que el pilot que encapçalarà aquesta llista és el pluricampió català Antonio Zanini, que a més es va imposar cinc vegades en el Rally Catalunya, dues d'elles quan puntuava per l'europeu. Zanini prendrà part al volant d'un Talbot Sunbeam Lotus (1981) una rèplica del cotxe que li va donar la victòria al Rally Catalunya de 1982 i el títol nacional sobre asfalt d'aquell mateix any. Zanini, acompanyat de Guifré Pujol, passarà en cursa per Viladrau, el seu lloc de residència, tal com va fer fa poc més d'un any en el Ral.li Monte-Carlo Històric.

Entre la participació destaquen altres pilots i màquines d'extraordinari valor: Víctor Sagi-Víctor Sagi (Porsche 911 S, 1968), Carles Miró-Iván Matavacas (Porsche 911 SC, 1981), Tere Armadans-Anna Vives (Volkswagen Golf GTI, 1979), Xavier Piña-Sergi Giralt (Ford Escort Mk II, 1978), Carlos Beltrán-Alberto Sanchis (Porsche 904 GTS, 1964), Josep Lluís Marcó-Miquel Molist (Porsche 911 T 2.2, 1970), etc. Estan inscrits pilots i copilots d'Espanya, França, Bèlgica, Holanda, Portugal, Suïssa i Turquia.

A més d'Antonio Zanini i els especialistes en la regularitat abans esmentats, a la prova hi participaran destacades personalitats, entre elles el president del RACC, Josep Mateu; l'actual president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera; el president de la Federació Catalana dAutomobilisme, Joan Ollé; lexpilot Federico Van der Hoeven; etc.

El 1r Rally Catalunya Històric Trofeu Dues Catalunyes rememora la història del Rallye Catalunya creat el 1957 i que el 2017 disputarà la seva 53 edició com a prova puntuable per al Campionat del Món. El ral·li també recorda la història del Rallye de las Dos Cataluñas celebrat entre 1960 i 1965 amb Barcelona i Perpinyà com a punts de sortida o arribada.

El 1r Rally Catalunya Històric Trofeu Dues Catalunyes tindrà un itinerari de 736,31 km dels quals 147,43 km seran de regularitat controlada, distribuïts en 15 trams en carretera tancada, tots ells diferents (no sen repetirà cap). Els trams es disputaran amb mitjanes fins a 55 km/h i dos tipus de mitjana a escollir.

La sortida es donarà el 24 de febrer (15h) a lAvinguda de la Catedral de Barcelona, amb un reagrupament a Viladrau (19.45h) i final d'etapa a Santa Coloma de Farners (Hotel Mas Solà, ****), a partir de les 21.42h. A les 8h del dissabte 25 de febrer arrencarà la segona etapa amb destinació a Perpinyà (13.00h), on després d'un re-agrupament i l'esmorzar es reprendrà la marxa a les 14.30h amb destinació al Parc del Fòrum de Barcelona, on s'arribarà a les 20.45h. A les 22h a l'Hotel SB Diagonal Zero (****), on es pernoctarà, es procedirà al sopar de Clausura i al repartiment de Premis.

Informació sobre la prova: www.rallycatalunyahistoric.com