motorsport

Noticias

Pep Bassas primer líder del Volant RACC 2017

30/04/2017

L'osonenc es va imposar en la primera cita de la copa de promoció del RACC, el Ral·li Ciutat d'Igualada, Jordi Saliaes va dominar en els compassos inicials de la prova

Va arrencar el Volant RACC / Trofeu MAVISA i ho va fer un any més amb la màxima igualtat en una copa de promoció que busca a noves joves promeses en els ral·lis. Nou pilots van prendre la sortida en la primera de les set cites de la temporada, el Ral·li Ciutat d'Igualada sobre asfalt. El Peugeot 208 1.2 PureTech va debutar amb èxit i unes prestacions que van sorprendre a tots amb triomf final de Pep Bassas.

Els millors debutants classificats van ser els joves Aleix Vila i Marc Roca. Van sortir en els primers compassos de la prova amb la intenció de trobar-se còmodes amb el nou cotxe, però de seguida van veure que podien estar en posicions de podi i no van dubtar a augmentar el ritme. Van córrer en terra de ningú en tercera posició, que es va convertir a última hora en segona després de l'abandonament de Salinas.

Arribats des d'Alacant, Oscar Ortolà i Laura Salvo no podien imaginar un millor debut en el Volant RACC / Trofeu MAVISA. Amb menys experiència que la majoria dels seus rivals, els del Motor Club Bèrnia van anar de menys a més i es van mostrar molt forts en els trams de la tarda, completant un podi íntegrament copat pels Júnior, la nova categoria del certamen organitzat pel RACC.

Més debutants que van protagonitzar un gran ral·li a Igualada. L'equip format per Sergi Francolí i Guillem Aymerich, que van lluitar amb Ortolà durant tota la jornada. Van ser molt regulars en la seva primera presa de contacte amb el nou Peugeot 208 1.2 PureTech, fent valer el seu potencial de cara els següents ral·lis d'asfalt.

Marc Paradell és un altre dels pilots atrets pel canvi de muntura del Volant RACC / Trofeu MAVISA. Amb Xavi Quesada realitzant les labors de copilotaje, es va anar adaptant a poc a poc a l'estil de conducció del 208. Va complir el seu principal objectiu: estar en la meta amb el cotxe intacte i sumant quilòmetres.

Jordi Salines va demostrar el perquè és un dels favorits a la victòria en cada prova. El subcampió de la passada temporada del Volant RACC / Trofeu MAVISA va volar pels trams de l'Igualada, sent líder fins que uns problemes mecànics van derivar en abandonament. Va aconseguir marcar fins a set scratch sent cinc d'ells en les segones passades.

Mala fortuna per a Adrià Serratosa, que aquesta temporada compta amb Oscar González en el seient de la dreta. El pilot de Palafrugell va començar amb prudència, però un problema mecànic li va apartar de la classificació havent disputat solament dos especials. Una vegada solucionat, van sortir en Súper-Rallye per seguir sumant quilòmetres. El canari Pablo Suárez va decidir provar sort en aquesta trentena novena edició del Volant RACC / Trofeu MAVISA. Després del seu pas pel Nacional, aquest any formarà equip amb Eduard Ferrán, bon coneixedor de la copa, per seguir progressant al món dels ral·lis. Desafortunadament un fort cop en el segon tram li va obligar a abandonar.

La sort tampoc va estar del costat de l'andorrà Claudi Ribeiro i el seu copilot Oriol Espinola, que havien de dir adéu en els compassos inicials del primer tram per una sortida de carretera.

Ral·li Ciutat dIgualada:
1. Bassas-Muñoz (Peugeot 208), 01:06:15.9. 2. Vila-Roca (Peugeot 208) a 35.3. 3. Ortolà-Salvo (Peugeot 208) a 2:23.4. 4. Francolí-Aymerich (Peugeot 208) a 2:41.6. 5. Paredell-Quesada (Peugeot 208) a 5:48.6.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1. Pep Bassas, 30 punts. 2. Aleix Vila, 26. 3. Oscar Ortolà, 21. 4. Sergi Francolí, 18. 5. Marc Paradell, 14.