motorsport

Noticias

Pep Bassas més líder del Volant RACC després de la seva segona victòria consecutiva

29/05/2017

El jove pilot català domina el Ral·li Empordà y es consolida al capdavant de la classificació general després de la segona cita del campionat

Segueix el domini de Pep Bassas al Volant RACC / Trofeu MAVISA que va disputar aquest passat cap de setmana la seva segona prova puntuable amb la celebració del Ral·li Empordà. Bassas va dominar la cursa amb autoritat i va estar escortat al podi per Aleix Vila i Sergi Francolí, segons i tercers respectivament.

Segona victòria consecutiva per al jove pilot osonenc, que va controlar la prova des de la primera especial del Ral·li Empordà. Amb un canvi de copilot per a la cita gironina, sent Sergi Brugué l'encarregat de cantar les notes, Pep va encarar amb molt bon peu el ral·li amb el primer scratch aconseguit en el tècnic tram de La Ganga. Després de l'abandonament de Salines i el seu gran crono a Els Àngels, Bassas va rematar una bona feina que li reforça com a líder del Volant RACC / Trofeu MAVISA.

Aleix Vila i Marc Roca segueixen demostrant la seva bona adaptació al Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR amb un altre segon lloc en l'any del seu debut a la copa de promoció del RACC. Els de Solsona sempre van estar en temps capdavanters, marcant un scratch en la segona passada per Sant Pellaia que els atorgava un punt addicional. Tots dos es van mostrar molt contents del seu rendiment, consolidant-se en el segon lloc del campionat.

Sergi Francolí i Guillem Aymerich van tornar a protagonitzar una molt bona actuació en la segona cita del Volant RACC / Trofeu MAVISA. Amb el seu primer podi en l'any del seu debut Sergi va mostrar una excel·lent progressió i a poc a poc s'aproxima als registres dels seus rivals. Tot i finalitzar a més d'un minut del guanyador, van encapçalar un grup de diversos pilots que lluitaven per l'últim calaix del podi.

Oscar Ortolà va confirmar amb aquest quart lloc la seva bona arrencada de temporada amb el Peugeot 208. L'estrena d'Ana Mateu de copilot no va canviar les aspiracions del pilot alacantí, qui per poc més de deu segons no va repetir podi d'Igualada, confirmant-se com un dels referents en asfalt.

Novament mala sort per al jove pilot local Adrià Serratosa. El de Palafrugell va tornar a patir problemes amb el canvi, que li van arruïnar una més que probable lluita pel podi. Amb Oscar González al seient de la dreta, Serratosa rodava en quarta posició quan el contratemps mecànic li va fer caure fins al vuitè lloc. Gràcies als seus bons registres en el segon bucle va aconseguir remuntar fins al top cinc final.

El pilot andorrà Claudi Ribeiro va voler oblidar l'abandonament en la primera prova del Volant RACC / Trofeu MAVISA amb una bona actuació a La Bisbal. Formant equip amb Oriol Espinola va ser marcant uns temps molt regulars que el van portar fins a la sisena posició, a menys de dos minuts de la victòria.

Àlex Teixidor tornava al Volant RACC / Trofeu MAVISA després del seu pas per la copa amb els petits Peugeot 107. Ara ja al volant del més potent 208 va anar aprenent a poc a poc els secrets de la conducció del nou model de la marca francesa i va finalitzar setè, al costat de David Fernández.

Un cop més, Marc Paradell va aconseguir el seu objectiu de sumar quilòmetres i completar un ral·li sempre dur com és l'Empordà. El pilot de Sabadell i el seu copilot Xavi Quesada van ser vuitens i seguiran treballant per estar més amunt en les següents cites.

A la mítica prova empordanesa va debutar un altre pilot que vol provar sort en la competida copa de promoció RACC. Abel Barcons va finalitzar el ral·li amb Francesc Gascó a la seva dreta arribant al podi final a la novena posició.

El pilot canari Pablo Suárez va reaparèixer en la segona cita del calendari després del seu cop a la cita igualadina. En aquesta ocasió va comptar amb Iván Miguel Moreno i tots dos es van prendre amb prudència el seu pas pels mítics trams de la zona, tancant el top deu.

Un dels equips favorits al títol, Jordi Salinas i Oscar Barrera, va haver d'abandonar per segona carrera consecutiva. Després de mostrar de nou una gran rapidesa, una sortida de carretera al penúltim tram va frustrar totes les opcions dels barcelonins d'aconseguir pujar al podi.

Ral·li Empordà:
1. Bassas-Brugué (Peugeot 208), 45:34.1. 2. Vila-Roca (Peugeot 208) a 16.7. 3. Francolí-Aymerich (Peugeot 208) a 1:10.2. 4. Ortolà-Mateo (Peugeot 208) a 1:22.4. 5. Serratosa-González (Peugeot 208) a 1:33.5. 6. Ribeiro-Espinola (Peugeot 208) a 1:45.3. 7. Teixidor-Fernández (Peugeot 208) a 1:48.5. 8. Paradell-Quesada (Peugeot 208) a 3:26.0. 9. Barcons-Gascó (Peugeot 208) a 3:49.2. 10. Suárez-Moreno (Peugeot 208) a 4:51.4.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1. Pep Bassas, 61 punts. 2. Aleix Vila, 52. 3. Oscar Ortolà, 39. 4. Sergi Francolí, 39. 5. Marc Paradell, 22. 6. Adrià Serratosa, 15. 7. Claudi Ribeiro, 12. 8. Alex Teixidor, 10. 9. Abel Barcons, 6. 10. Pablo Suárez, 4. 11. Jordi Salinas, 4