motorsport

Noticias

El Volant RACC arriba a casa del líder Pep Bassas

29/06/2017

El Ral·li Osona serà la tercera prova puntuable de la temporada, on s'espera una vegada més una interessant lluita pel liderat

Aquest cap de setmana es disputa la tercera cita puntuable de la temporada pel Volant RACC / Trofeu MAVISA, el Ral·li Osona. La carrera constarà de dues etapes, divendres i dissabte, i sortirà des de la ciutat de Vic. En ella, Pep Bassas arribarà com a sòlid líder de la copa monomarca del RACC després d'haver-se imposat en les dues primeres proves de l'any.

Bassas, copilotat per Sergi Brugué, va ser el millor en els passats ral·lis d'Igualada i Empordà, i en la carrera de casa buscarà completar el hat-trick de victòries que li permetria distanciar-se encara més al capdavant de la classificació del Volant RACC / Trofeu MAVISA. Però per aconseguir-ho haurà de fer front a una forta competència, ja que fins a nou pilots correran en els trams d'Osona inscrits en la copa de promoció del RACC.

Sobre el paper, els grans rivals en la lluita pel triomf que tindrà Pep Bassas seran Aleix Vila i Jordi Salinas. Vila, amb Marc Roca en el seient de la dreta del seu Peugeot 208 1.2 PureTech, ha finalitzat segon en els dos ral·lis celebrats fins al moment i a Vic intentarà seguir amb la seva bona ratxa l'any del seu debut en el Volant RACC / Trofeu MAVISA. Per la seva banda, Salinas no ha acabat de tenir sort en l'inici de la temporada. En les dues proves disputades va demostrar la seva velocitat, arribant a liderar, però un parell d'errors i problemes mecànics li han llastrat, per la qual cosa en la cita osonenca voldrà començar la remuntada cap a les primeres places.

Altres pilots a seguir en els trams d'Osona seran Sergi Francolí, que ocupa la tercera plaça del campionat i s'ha mostrat molt regular en els primers ral·lis, Marc Paradell, que segueix acumulant experiència amb el Peugeot 208 1.2 PureTech, Claudi Ribeiro, que en la seva primera experiència al volant està deixant molt bones sensacions, Adrià Serratosa, Abel Barcons i Pablo Suárez.

El Ral·li Osona és l'única cita de la temporada del Volant RACC / Trofeu MAVISA que consta de dues etapes, sent la primera d'aquestes nocturna. A més, el recorregut, amb trams ex mundialistes com La Trona serà un gran desafiament per als joves pilots que hauran de fer front a 134 km contra el cronòmetre.

Ral·li Osona

Organitzador: Escudería Osona

Quilòmetres totals: 492,77 km

Quilòmetres cronometrats: 134,20 km

Número de trams: 14 (7 diferents)

Trams-Km.-Hora pas 1r i 2º:

A: Les Guilleries (18,94 km), 20:49 i 23:30        

B: Circuit dOsona (0,94 km), 23:12 i 21:56                         

C: La Trona (12,81 km), 10:38 i 13:42

D: La Costa dels Gats (6,75 km), 11:06 i 14:10

E: Prats-Olost (9,74 km), 11:39 i 14:43

F: Casamiquela (8,65 km), 18:16 i 20:50

G: Fontfreda (8,80 km), 18:49 i 21:23

Més informació: Jordi López: 93 872 34 79

www.raccmotorsport.cat

 

Pilots inscrits Volant RACC / Trofeu MAVISA Ral·li Osona
Abel Barcons-Francesc Gascó                                     Peu a Baix
Pep Bassas-Sergi Brugué                               Jr.            Escuderia Osona
Sergi Francolí-Guillem Aymerich             Jr.            Escuderia Motor Terrassa
Marc Paradell-Xavier Quesada                                                   Motor Club Sabadell
Claudi Ribeiro-Marta Anglada                                    Automòbil Club Andorra
Jordi Salinas-Oscar Barrera                                          Escuderia Motor Terrassa
Adrià Serratosa-Oscar González              Jr.            Escuderia Baix Empordà
Pablo Suárez-Israel Pereira                        Jr.            Escuderia Aterura
Aleix Vila-Marc Roca                                        Jr.            Biela Club Manresa

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1. Pep Bassas, 61 punts. 2. Aleix Vila, 52. 3. Oscar Ortolà, 39. 4. Sergi Francolí, 39. 5. Marc Paradell, 22. 6. Adrià Serratosa, 15. 7. Claudi Ribeiro, 12. 8. Alex Teixidor, 10. 9. Abel Barcons, 6. 10. Pablo Suárez, 4. 11. Jordi Salinas, 4