motorsport

Noticias

Pep Bassas més líder en el Volant RACC després d'aconseguir un hat-trick en el Ral·li Osona

03/07/2017

Tercera victòria en tres proves celebrades per al jove pilot català que es consolida al capdavant de la copa de promoció del RACC

Domini absolut aquesta temporada del jove pilot català Pep Bassas. El fill del que fos un dels pilots més mítics del panorama nacional de ral·lis, es va alçar amb la tercera victòria consecutiva en el Volant RACC / Trofeu MAVISA, el Ral·li Osona, que li permet afermar-se al capdavant del certamen amb ple de victòries per a ell i el seu copilot Sergi Brugué.

El jove osonenc va dominar la prova de casa de principi a fi. La seva estratègia de començar atacant des del primer tram li va funcionar molt bé i ja en la jornada del divendres, gràcies a dos increïbles registres en l'espectacular tram de Les Guilleries (18,94 km), va aconseguir un gran avantatge de segons que li va permetre rodar a un ritme més conservador durant la resta de la carrera. Pep suma tres victòries consecutives, consolidant-se en la primera posició del campionat.

Aleix Vila i Marc Roca van seguir amb la seva ratxa de segones posicions en el dur Ral·li Osona. Malgrat no sentir-se còmodes amb el cotxe, el duo de Solsona es va afermar en el segon lloc de la prova des de la primera jornada, encara que van haver de lluitar dur amb l'equip Leite-Anglada, mostrant-se més incisius en les segones passades per tornar a aconseguir un punt addicional. Amb aquest resultat Vila-Roca reforcen la seva posició a l'espera de la terra, on compten amb menys experiència.

Els debutants en el Volant RACC / Trofeu MAVISA, Sergi Francolí i Guillem Aymerich, van ser de nou protagonistes en una de les proves més difícils i llargues del campionat. Francolí va demostrar una vegada més el seu gran potencial i gràcies a l'abandonament de l'andorrà Claudi R. Leite va aconseguir sumar el seu segon podi consecutiu de l'any. A més, es manté en el podi del certamen en el seu primer any en els ral·lis.

El jove pilot de l'Escuderia Baix Empordà va continuar mostrant el seu bon nivell en la copa de promoció de joves talents del RACC. Amb Óscar González a la seva dreta el de Palafrugell sempre va rodar dins del Top 5, quedant-se a unes poques dècimes d'aconseguir algun scratch i fent gaudir al públic amb la seva habitual conducció espectacular.

La mala sort no deixa de perseguir a un dels grans favorits, Jordi Salines i el seu copilot Óscar Barrera, els qui van començar amb mal peu la prova després d'una lleu sortida de carretera en la segona passada per Collsaplana. Amb nul·les opcions de victòria, Jordi va sortir per totes el dissabte i va aconseguir sumar fins a vuit millors temps, quatre d'ells en segones passades, sumant uns punts extres que li confirmen com un dels pilots més ràpids en el Volant RACC / Trofeu MAVISA.

Abel Barcons, amb Francesc Gascó a les notes, va seguir amb el seu aprenentatge als comandaments de l'eficaç Peugeot 208 1.2 PureTech VR i va aconseguir estar en l'arribada en la sisena posició. El d'Anglès va sumant quilòmetres per millorar el seu rendiment en les següents cites. Per la seva banda, Marc Paradell i Xavi Quesada es van mostrar molt contents malgrat ocupar el setè lloc final. L'equip del Motor Club Sabadell a poc a poc es va trobar més a gust amb el Peugeot i van ser rebaixant els temps per quilòmetre respecte als pilots capdavanters del campionat, esperant amb ànsia la primera carrera sobre terra.

L'andorrà Claudi R. Leite i Marta Anglada van ser la revelació de la cita osonenca. Claudi va rodar molt fort des de l'inici del ral·li, lluitant de tu a tu amb Aleix Vila pel segon lloc en el Volant RACC / Trofeu MAVISA. Continuant el seu atac durant el dissabte, es va quedar a una dècima de segon d'aconseguir el seu primer scratch fins que un petit toc mancant tres trams per finalitzar li va deixar fora de cursa. Els canaris Pablo Suárez i Israel Pereira no van tenir bona sort en la tercera cita de la temporada i problemes mecànics en el seu Peugeot 208 1.2 PureTech VR els va deixar sense opcions a ni tan sols acabar el ral·li.

Classificació Ral·li Osona - Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Bassas-Brugués (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 01:38:47.1. 2. Vila-Roca (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 1:13.9. 3. Francolí-Aymerich (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 1:49.4. 4. Serratosa-González (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 2:20.8. 5. Salinas-Barrera (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 4:25.5. 6. Barcons-Gascó (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 5:07.4. 7. Paradell-Quesada (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 5:36.7.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Pep Bassas, 93 punts. 2. Aleix Vila, 78. 3. Sergi Francolí, 60. 4. Oscar Ortolà, 34. 5. Adrià Serratosa, 33. 6. Marc Paredell, 32. 7. Jordi Salinas, 22. 8. Abel Barcons, 18. 9. Claudi Ribeiro, 12. 10. Aleix Teixidor, 10. 11. Pablo Suárez, 4.