motorsport

Noticias

Nil Solans: "Volem guanyar els títols JWRC i WRC3"

10/07/2017

Nil Solans-Miquel Ibáñez (Ford Fiesta R2). Polònia 2017

Tres victòries en el JWRC a les tres proves disputades és l'extraordinari balanç de Nil Solans en el seu retorn al Campionat del Món de Ral·lis, encara que aquest any és més important que mai el fet danar obtenint triomfs parcials, ja que els millors en els lots establerts cada dues curses atorguen al guanyador dues proves amb un Ford Fiesta R5 dM-Sport a la temporada 2018. Aquest és el premi que Solans té ja després de vèncer a Còrsega i Sardenya, però la bona línia continuava a Polònia, on el pilot català del RACC tornava a guanyar. Aquest ral·li anirà agrupat amb Finlàndia, per la qual cosa si torna a ser el millor en el còmput de tots dos, tindrà dues altres oportunitats per competir en WRC2 amb un Fiesta R5 a 2018.

Després de guanyar a Còrsega, Sardenya i Polònia, creus que has fet el pas correcte?

"Abans de començar la temporada ja teníem clar que el pas correcte era anar al mundial, no passava per seguir a Espanya ni anar a córrer a Europa si és que el nostre pensament està en els ral·lis. Els fabricants estan en el Campionat del Món, així que com que no havíem fet mai el JWRC, ens vam decidim a fer-lo. Sí, vam participar el 2014 i 2015 en la Drive Dmack Fiesta Trophy amb un cotxe similar, però sense estar avalat per la FIA. Ara ja hem guanyat un premi en haver estat els millors a les dues primeres proves, i veurem si ho podem incrementar a Finlàndia".

Entre Còrsega i Sardenya també vas participar a Portugal, tot i que no puntuava pel JWRC
"Ho vaig fer amb el meu propi cotxe, ja que Sardenya i Portugal s'assemblen molt. Així vaig poder preparar millor la cita italiana, però gràcies a això també vam agafar punts a WRC3 amb la segona posició, per la qual cosa ara som líders provisionals d'aquest campionat, tenint la possibilitat de guanyar els dos campionats a final de temporada".

A Polònia vas ser líder des del quart dels 22 trams realitzats, per la qual cosa sembla que la teva tàctica de començar atacant és la correcta.

"No sempre és així perquè en el mundial surten tots igual. De fet, en els dos primers ral·lis vam ser líders des de l'inici fins al final, però en aquest darrer no va ocórrer de la mateixa manera. Realment era la primera vegada que no estàvem liderant el JWRC, encara que a mig matí del segon dia ja ens vam col·locar davant i no vam abandonar la nostra posició fins al final, tenint clar on cal pressionar o ser més cauts per no patir una sortida de carretera".

Va ser un ral·li summament complicat i malgrat comptar amb cert avantatge, vas seguir corrent durant els tres dies marcant 10 escratx, la qual cosa t'ha garantit una bona suma de punts.
"La veritat és que mai havia corregut a Polònia amb pluja. Tenia l'experiència de 2014 i 2015, però només el divendres es repetia algun tram d'aquelles edicions. Els trams del dissabte i de diumenge eren tots nous. Tot i així, vam saber adaptar-nos al terreny relliscós, on l'aigua va convertir la terra en sorra molt fina que ho fa encara més complicat".

Què esperes de cara a Finlàndia?
"Doncs agafar el màxim de punts ja que ara l'objectiu no és anar per la victòria, encara que si podem ho farem. Tenim suficient avantatge pel que fa a Denis Radstrom i Terry Folb, que són als qui hem de vigilar per fer-nos amb el segon lot del premi".

Complert ja l'objectiu amb el qual afrontaves la temporada?
"Ni molt menys, falta la meitat del campionat i per ser campions ho tenim tot molt més encarrilat, ja que es descompta una prova. El nostre pla ara és anar guanyant aquests lots de dues curses, en portem ja un i ara anem a pel següent a Finlàndia, per això la setmana vinent participaré a Finlàndia en un ral·li regional, on ja tinc el meu cotxe després d'anar fa uns dies conduint fins a allà amb el Fiesta a la plataforma".

Classificació provisional JWRC
1-Nil Solans-Miquel Ibàñez (Espanya), 96 punts
2-Nicolas Ciamin-Thibault de La Haye (França), 57 punts
3-Terry Folb-Christopher Guieu (França), 50 punts
4-Dennis Radstrom-Johan Johansson (Suècia), 45 punts
5-Julius Tannert-Jurgen Heigl (Alemanya/Àustria), 37 punts

El copilot espanyol Rodrigo Sanjuán, company del bolivià Sebastián Careaga, figura classificat en 8a posició.

Classificació provisional JWRC per Nacions
1-Espanya, 75 punts
2-França, 51 punts
3-Alemanya, 42 punts
4-Suècia, 42 punts
5-Estats Units, 24 punts

Classificació provisional WRC3
1-Nil Solans-Miquel Ibàñez (Ford Fiesta R2/Espanya), 86 punts
2-Raphael Astier-Frédéric Vauclare (Peugeot 208 R2/França), 50 punts
3-Nicolas Ciamin-Thibault de La Haye (Ford Fiesta R2/França), 45 punts
4-Dennis Radstrom-Johan Johansson (Ford Fiesta R2/Suècia), 36 punts
5-Terry Folb-Christopher Guieu (Ford Fiesta R2/França), 34 punts