motorsport

Noticias

Victòria de Jordi Salinas en el Ral·li Ciutat de Cervera del Volant RACC

04/09/2017

Primer triomf de la temporada d'un dels favorits en la copa de promoció del RACC. Pep Bassas, segon, segueix líder del certamen

Primera cita de la temporada sobre terra del Volant RACC / Trofeu MAVISA. En el Ral·li Ciutat de Cervera, la copa de promoció del RACC va tenir una bonica lluita per la victòria entre Jordi Salinas i el líder Pep Bassas en una prova que a més era puntuable per al Campionat d'Espanya de Ral·lis i on van brillar els Peugeot 208 1.2 PureTech VR.

Salinas va aconseguir, en aquesta primera cita sobre terra del certamen, l'anhelada victòria que anava buscant des que va començar la temporada. Per fi les coses li van sortir bé, i amb Oscar Barrera com a navegant, i gràcies a una conducció sempre a latac molt ovacionada pels espectadors va dominar la prova lleidatana amb autoritat. Passat l'equador del campionat, Jordi confirma la seva remuntada i les seves intencions de victòria en les següents curses, encara que té molt difícil lluitar pel títol.

El jove pilot osonenc Pep Bassas va sumar un nou podi a Cervera al costat de l'experimentat copilot Manel Muñoz. Pep va començar la prova amb molt bon peu gràcies al millor temps assolit en el tram A1, però un incisiu Jordi Salines es va posar per davant des de la segona especial. A partir d'aquí Bassas-Muñoz van posar la mira en el campionat i van assegurar uns punts d'or que els situen més líders encara, tant en la general com entre els Júnior.

Aleix Vila, el pilot de Solsona, afrontava el seu primer ral·li sobre terra amb la incògnita de saber on estarien els seus temps. Amb Marc Roca a les notes, va aconseguir estar en posicions de podi des de la primera especial. Descobrint la conducció sobre aquesta delicada superfície i alhora passant-ho bé, els integrants del Biela Club Manresa es van adjudicar un scratch i el seu quart podi consecutiu l'any del seu debut en la copa del RACC.

Un altre equip que s'estrenava a la terra era el format per Sergi Francolí i Guillem Aymerich, sorprenent positivament en els durs trams de Cervera, molt trencats després del pas dels potents vehicles 4x4. Amb el Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR van mantenir la quarta posició en els set trams que es van disputar. Sergi es consolida en el tercer lloc del certamen en el seu primer any en la competició, mostrant-se com una de les revelacions del trofeu.

Adrià Serratosa i Oscar González segueixen buscant com augmentar el ritme en aquesta tan competida copa de promoció de joves talents. El pilot de la Costa Brava va patir alguns contratemps que van llastrar el seu rendiment, encara que va demostrar en les especials de Cervera que es defensa molt bé sobre terra.

Un altre tàndem que pretén millorar les seves prestacions és el format per Marc Paradell i Xavi Quesada. Els del Motor Club Sabadell van pecar de prudència en algunes zones, però una vegada més van aconseguir portar el cotxe a meta i divertir-se al volant del Peugeot.

La duresa de la carrera, que puntuava per al Campionat d'Espanya, va quedar reflectida en els tres abandonaments per causes similars que van protagonitzar equips del Volant RACC / Trofeu MAVISA. En el primer tram de la jornada havien de dir adéu Abel Barcons i Francesc Gascó, després de trencar la roda davantera esquerra en una complicada zona de baixada. També en la primera especial van abandonar l'andorrà Claudi Ribeiro i Marta Anglada, els qui després s'acollirien al format súper ral·li i arribarien a marcar un scratch, demostrant el seu bon ritme sobre el 208. La fortuna definitivament no acompanya aquesta temporada a Pablo Suárez. El canari, amb Israel Pereira a la seva dreta, abandonava en la segona passada pel tram C després de tenir un ral·li molt complicat.

Classificació Ral·li Ciutat de Cervera - Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Salinas-Barrera (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 01:33:45.9. 2. Bassas-Muñoz (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 35.0. 3. Vila-Roca (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 1:14.4. 4. Francolí-Aymerich (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 3:25.9. 5. Serratosa-González (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 4:59.3. 6. Paradell-Quesada (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 5:54.5.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Pep Bassas, 121 punts. 2. Aleix Vila, 102. 3. Sergi Francolí, 80. 4. Jordi Salinas, 51. 5. Adrià Serratosa, 49. 6. Marc Paredell, 44. 7. Oscar Ortolà, 39. 8. Abel Barcons, 18. 9. Claudi Ribeiro, 12. 10. Aleix Teixidor, 10. 11. Pablo Suárez, 4.