motorsport

Noticias

Pep Bassas guanya el Volant RACC en el RallyRACC

09/10/2017

El triomf en la cita mundialista li deixa molt prop del títol mancant dues proves perquè finalitzi el certamen

El Volant RACC / Trofeu MAVISA va arribar amb la disputa del RallyRACC, prova puntuable per al Campionat del Món de Rallyes, a la seva cinquena cita de la temporada. Pep Bassas va seguir amb la seva excel·lent campanya per portar-se el triomf en els trams de la primera jornada de la carrera mundialista i d'aquesta manera acostar-se molt al títol.

L'actual líder del Volant RACC / Trofeu MAVISA, Pep Bassas, va demostrar una vegada més les seves habilitats al volant per adjudicar-se una victòria de prestigi en el rallye del WRC. Amb Manel Muñoz a la seva dreta, l'equip de l'Escuderia Osona va saber córrer amb intel·ligència per poder atacar en el tram més llarg i d'aquesta forma aconseguir estar en el calaix més alt del podi a Salou. Amb aquest resultat Pep és encara més líder del certamen.

En aquesta ocasió el jove Sergi Francolí va comptar amb l'experiència d'Aleix Astudillo en les labors de copilotatge. Amb el Peugeot 208 1.2 PureTech VR va arribar a anar primer bona part de la jornada i malgrat que va finalitzar segon va completar el somni de córrer en el WRC amb un resultat brillant, estrenyent una mica més la lluita pel podi del campionat.

Aleix Vila i Marc Roca van continuar amb la seva ratxa de podis en la competida copa monomarca del RACC. Malgrat un petit toc en el primer bucle i problemes amb la mecànica, els de Solsona van saber mantenir la calma i es van veure recompensats amb una tercera posició que els manté vius en la lluita pel títol.

Marc Paradell i Xavi Quesada eren coneixedors que la cita mundialista del Volant RACC / Trofeu Mavisa seria molt dura i van sortir amb un plantejament conservador, sabent a més que volien completar tot el ral·li. Amb un bon ritme, però sense atacar, van poder arribar fins al quart lloc, encara que el pont posterior gairebé l'hi impedeix.

Adrià Serratosa va començar amb bon peu aquesta exigent prova. Després de sortir a pel seu primer podi, el de Palafrugell es va situar tercer al final del primer bucle. Al costat d'Óscar González va intentar mantenir el ritme coneixedors que els seus rivals atacarien, i en la cerca d'anar el més ràpid possible la vareta de la palanca es va deixar anar després d'uns rasants, perdent 4 i relegant-los a la cinquena posició final.

Pablo Suárez i Israel Pereira van poder arribar a la meta de la dura prova puntuable per al Campionat del Món de l'especialitat. Amb regularitat, van acabar sisens i molt animats per tots els canaris que es van desplaçar fins a terres tarragonines.

Una vegada més la sort no va estar del costat de Jordi Salines i Óscar Barrera. Després de la seva victòria a Cervera arribaven amb ganes de tornar a realitzar un bon paper sobre terra. Però el cotxe es va parar i van perdre gairebé 20 minuts, enfonsant-se en la classificació. Malgrat això van sortir per totes en el segon bucle i van sumar al seu caseller els punts dels tres scratch aconseguits.

L'andorrà Claudi R. Leite i Marta Anglada van demostrar una vegada més el seu bon ritme, ja que solament 2 li van separar del scratch en la primera especial. Després de la neutralització de Bot 1, encaraven el tram llarg amb ganes però en arrencar una roda van haver d'abandonar de forma prematura.

Clasificación RallyRACC - Volant RACC / Trofeo MAVISA

  1. Bassas-Muñoz (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 1:31:46.3. 2. Francolí-Aymerich (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 11.7. 3. Vila-Roca (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 37.6. 4. Paradell-Quesada (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 3:53.5. 5. Serratosa-González (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 5:20.6. 6. Suárez-Pereira (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 5:23.7. 7. Salinas-Barrera (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 16:36.0

Clasificación Volant RACC / Trofeo MAVISA

  1. Pep Bassas, 151 puntos. 2. Aleix Vila, 123. 3. Sergi Francolí, 105. 4. Adrià Serratosa, 65. 5. Jordi Salinas, 64. 6. Marc Paredell, 60. 7. Oscar Ortolà, 39. 8. Abel Barcons, 18. 9. Pablo Suárez, 17. 10. Claudi Ribeiro, 12. 11. Aleix Teixidor, 10.