motorsport

Noticias

Cinquè triomf de Pep Bassas, que es queda a un pas del títol del Volant RACC

06/11/2017

L'osonenc es va imposar en un Ral·li Torrefeta-Florejacs El Llor passat per aigua en el qual només es van poder disputar dos trams a causa de les fortes pluges

El líder del Volant RACC / Trofeu MAVISA, Pep Bassas, va sortir reforçat de la complicada cita lleidatana amb una nova victòria, encara que els punts atribuïts es van reduir al 25% en poder disputar-se solament dues especials de les set previstes.

La forta pluja que va caure a partir de migdia va obligar a parar el ral·li quan Pep i el seu copilot, Manel Muñoz, eren líders, mostrant una vegada més una gran solidesa que els deixa en una posició privilegiada mancant el Ral·li 2000 Viratges.

A només cinc segons de la primera posició es trobaven al moment que es va parar la cursa Aleix Vila i Marc Roca. Els de Solsona van demostrar de nou un bon ritme sobre una superfície en la qual gaudeixen de poca experiència, sent la seva primera vegada sobre terra mullada. Amb els punts sumats continuen amb opcions al Volant RACC / Trofeu MAVISA mancant l'última cita sobre asfalt.

Sergi Francolí segueix sorprenent en la seva primera temporada. Amb menys experiència que els seus rivals, el de l'Escuderia Motor Terrassa va aconseguir salvar la tercera posició en els embarrats trams lleidatans. Amb Guillem Aymerich a les notes, ja no tenen opcions matemàtiques a guanyar el certamen però sí al subcampionat, sens dubte una bona forma de debutar en la competida copa de promoció del RACC.

En quarta posició van finalitzar Jordi Salines i Óscar Barrera. Com va declarar el pilot barceloní aquest no va ser el seu millor ral·li a causa d'una sèrie d'errors que a punt van estar de deixar-li fora de carrera. Amb l'anul·lació de la prova es van quedar a pocs segons del podi, però van aconseguir arribar a la meta, esperant amb ganes l'última cursa de l'any a Manresa.

L'equip canari del Volant RACC / Trofeu MAVISA, format per Pablo Suárez i Israel Pereira, va aconseguir tancar el Top 5 en la cinquena edició del Rallye Torrefeta-Florejacs El Llor, una de les cites més complicades de la temporada. Malgrat aconseguir el seu millor resultat de l'any, la reducció dels punts atorgats va frenar la seva gran remuntada en la classificació del campionat.

Marc Paradell es mostrava content de la seva actuació a Torrefeta després de tornar a guanyar confiança sobre terra mullada, ja que la seva última sortida de carretera va ser en aquestes mateixes condicions. Amb Xavi Quesada en el seient de la dreta, va començar amb prudència i just quan trobava el ritme no es va poder disputar més quilòmetres, acabat finalment sisè.

Abel Barcons i Francesc Gascó van finalitzar la penúltima prova del calendari en el setè lloc amb el seu Peugeot 208 1.2 Puretech VR. Els gironins es van veure perjudicats per la forta pluja que van patir en major part que els seus rivals en sortir més enrere, obligant-los a afluixar el ritme per evitar mals majors.

En les mateixes condicions es van trobar el pilot andorrà Claudi R. Leite i el seu copilot Xavi Carulla, els qui van sofrir els moments de major intensitat de les pluges des del principi del primer tram. El seu dorsal alt va provocar que fos el pilot que es va topar amb els dos trams en pitjors condicions, molt entollats i relliscosos, fent-li passar per moltes dificultats.

Classificació Ral·li Torrefeta-Florejacs El Llor - Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Bassas-Muñoz (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 13:56.3. 2. Vila-Roca (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 5.4. 3. Francolí-Aymerich (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 19.8. 4. Salinas-Barrera (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 24.2. 5. Suárez-Pereira (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 51.4. 6. Paradell-Quesada (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 1:07.2. 7. Barcons-Gascó (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 2:11.9. 8. Leite-Carulla (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 3:02.3.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Pep Bassas, 159 punts. 2. Aleix Vila, 129,5. 3. Sergi Francolí, 110,5. 4. Jordi Salinas, 68. 5. Adrià Serratosa, 65. 6. Marc Paredell, 63. 7. Oscar Ortolà, 39. 8. Pablo Suárez, 21. 9. Abel Barcons, 20,5. 10. Claudi Ribeiro, 14. 11. Aleix Teixidor, 10.