motorsport

Noticias

El RACC guardona als millors pilots de 2017

21/12/2017

El RACC ha celebrat el lliurament dels Premis RACC MotorSport als pilots que han representat al Club al llarg del 2017 en els campionats nacionals i internacionals.

Com ja és tradicional en aquestes dates, aquest esdeveniment multitudinari reuneix cada any a tota la família esportiva del RACC que fa possible l'organització dels campionats del Club i la consecució d'èxits esportius. Amb aquesta gala es tanca una temporada especial en la qual el RACC ha comptat amb campions del món en diferents especialitats, entre els més de 70 pilots que el representen.

Autoritats, federacions i clubs han participat en el lliurament de premis al costat del president del RACC, Josep Mateu, i el Director General del RACC, Xavier Pérez. Entre els assistents, hi havia la Directora del Servei Català de Trànsit, Maria Eugènia Doménech; la Diputada de la Diputació de Tarragona, Imma Costa; els Presidents de les Reials Federacions d'Automobilisme i Motociclisme, Manuel Aviñó i Manuel Casado, respectivament; els seus homòlegs en les federacions catalanes, Joan Ollé i Josep M. Mañé; i el president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera.

El RACC, gràcies a les seves fórmules de promoció de joves pilots, ajuda a desenes de nens i joves a demostrar i a potenciar el seu talent i els permet aconseguir les metes més altes sense descuidar la seva formació personal. Quan aconsegueixen triomfar, aquests llueixen els colors del RACC demostrant la importància d'haver forjat una bona base des de la qual explotar el seu potencial.

Trofeu RACC als Campions 2017: Marc Márquez i Nil Solans
El principal reconeixement de la nit, el Trofeu RACC 2017, s'ha lliurat als pilots que han guanyat el campionat en les seves disciplines.

Els Campions del Món han recollit els seus trofeus entre els aplaudiments del públic: Marc García Ferrandiz, Campió del Món FIM SuperSport 300; Josep García Montaña, Campió del Món dEnduro E2; Marc Màrquez (que ha estat present a través d'un vídeo), Campió del Món de MotoGP; i finalment els Campions del Món WRC3 i FIA Júnior WRC, Nil Solans i Miquel Ibàñez. Tal com esperaven gran part dels presents, Nil Solans ha celebrat el seu éxit amb la ja famosa tombarella a l'aire.

També han rebut el Trofeu RACC la resta de campions de la temporada: José Antonio Suárez i Cándido Carrera, Campions d'Espanya de Ral·lis de Terra i tercers de l'ERC Under 28; Efrén Llarena i Sara Fernández, guanyadors del Campionat d'Espanya de 2 Rodes Motrius i també de la Beca R-2 de la RFEA; i un molt ovacionat Toni Elías, guanyador de la Moto Amèrica Superbikes.

Reconeixement als Pilots RACC
Els Premis RACC MotorSport també han guardonat als Pilots RACC que han signat una temporada exemplar aquest 2017, tant en dues com en quatre rodes, i que s'han quedat a les portes del títol en els campionats que han disputat. En dues rodes han estat Ricky Cardús (2n en el FIM-CEV de Moto2); Daniel Mogeda (2n Copa Rieju del Campionat del Mediterrani i de Catalunya de velocitat); Alex Toledo (2n European Talent Cup) i Aleix Viu (2n Red Bull Rookies Cup). En les quatre rodes les mencions especials han recaigut en Alex Riberas (2n Asian LeMans Series), i Ramon Cornet i Dani Noguer (2n Copa Kobe).

Així mateix, més de 40 pilots d'automobilisme i motociclisme han rebut un reconeixement pel seu treball durant tota la temporada, entre ells Dani Sordo, Xevi Pons, Pepe López, Laia Sanz, Pol Espargaró i Aleix Espargaró.

Des dels més petits fins al títol de Pep Bassas en les proves del RACC
Durant la nit també s'ha premiat als campions de les proves organitzades pel RACC. Els primers a rebre el seu guardó han estat Mikel Merino i Eric Llamas, tots dos primers classificats dels grups 1 i 2 de lOpen RACC de Kàrting. Amb 10 i 8 anys, respectivament, no neguen que la seva meta és la Fórmula 1 i han reconegut ser uns esportistes nats, a més de bons alumnes. Tant el promotor de lOpen RACC de Kàrting, Genís Marcó, com el director del Circuit de Barcelona-Catalunya, Joan Fontseré, han recollit també reconeixements per la seva col·laboració amb el RACC en la promoció de Joves Pilots.

A continuació el protagonisme ha passat al 39 Volant RACC/Trofeu MAVISA amb el lliurament del Volant de plata, dissenyat per Aureli Bisbe, als guanyadors del campionat: Pep Bassas i Manel Muñoz. Mentre Bassas rebia el trofeu, s'ha anunciat que el RACC, amb la col·laboració de la FCA i de MAVISA, posarà a la seva disposició l'equip tècnic de MAVISA Sport i el corresponent Peugeot 208 R2 per disputar totes les proves de la BKR2 del Campionat d'Espanya de Ral·lis de 2018. Els equips formats per Aleix Vila-Marc Roca (segons) i Sergi Francolí-Guillem Aymerich (tercers) també han rebut els seus trofeus i a continuació s'ha dedicat un significatiu agraïment al director general del concessionari MAVISA, Agustí Garcia, que sempre ha estat vinculat al Volant RACC, aquest any amb un esforç especial pel lexitós canvi de vehicle amb filosofia Low Cost. Així mateix, s'ha reconegut el suport imprescindible de tots els patrocinadors del Volant RACC: MAVISA, Doga, Sport, GT2i, Total, Pirelli i AutoSport Hebdo.

RallyRACC, el mundial a casa
Finalment, el RACC ha homenatjat a les persones que han estat implicades en el bon desenvolupament de la 53 edició del RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA. S'han lliurat trofeus als patrocinadors (Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Ajuntament de Salou, Consell Català de lEsport, PortAventura World, Hyundai, SEAT i Europcar) i sha agraït la col·laboració del cos de Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Salou. Abans d'acabar hi ha hagut una menció especial al Rally Catalunya Històric, la primera edició del qual es va celebrar el 2017 i ja sestà preparant la segona per als dies 2 i 3 de març de 2018.

Un any més, els Premis RACC MotorSport s'han convertit en un esdeveniment social i sobretot de reconeixement als esportistes i a totes les persones que acompanyen al RACC en la promoció de l'esport del motor.