motorsport

Noticias

Comença a Barcelona el 2n Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes"

02/03/2018

La 1a etapa, amb 6 trams de regularitat en carretera tancada, finalitzarà a Santa Coloma de Farners i demà tindrà lloc la 2a etapa, amb 8 trams, 2 d'ells a França, i el retorn a Barcelona

Avui ha començat el 2n Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes", la prova de regularitat per a clàssics en carretera tancada organitzada pel RACC. Carles Miró i Iván Matavacas (Porsche), guanyadors de la passada edició, han baixat del podi de sortida situat a l'avinguda de la Catedral de Barcelona a les 14.45 hores i a continuació ho han fet la resta de 48 cotxes participants.

Amb una cadència d'un minut entre ells, els participants han sortit i enfilat rumb nord. Després del vehicle núm. 1 ha pres la sortida un antic vencedor del Rallye Catalunya en la seva època de velocitat, Salvador Cañellas, aquesta vegada a bord de la rèplica SEAT 124 Especial 1800 Gr.4 amb el copilot Jordi Parro, fins a completar els 49 equips. El 2n Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes" el formen dues etapes en dos dies, tornant demà dissabte a la Ciutat Comtal, en concret a l'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona a partir de les 19.45 hores després de realitzar un recorregut lineal de més de 636 quilòmetres (147 de regularitat amb 14 trams en carretera tancada), tots diferents i dos d'ells en territori francès.

Entre les autoritats presents en el podi de sortida hi havia Maite Fandos, Diputada delegada d'Esports de la Diputació de Barcelona; Gaby Arranz, Director d'Esdeveniments de l'Ajuntament de Barcelona; Oriol Marcé, subdirector general d'Activitats Esportives i Infraestructures de la Generalitat; Joan Torras, Secretari General de la Junta del RACC, que han estat acompanyats per l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, entre d'altres. També hi han assistit Raúl Martínez i Joachim Hartl representant respectivament a les dues firmes patrocinadores del ral·li, Andbank i Hilton Diagonal Mar Barcelona. La prova també compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, Caves Mestres, BRM Chronographes, AutoSport Hebdo, Sport i Vallespir Retro Courses.

Primera etapa: 6 trams
Després de baixar del podi i agafar el carrer Joaquim Pou, els equips s'han incorporat a la Via Laietana per deixar la capital i realitzar la primera de les especials "Rocafort" a les 16.18 hores, a la qual seguiran "Talamanca" (17.06h) i L'Estany (18.02h). Després de disputar aquests trams, hi haurà un re-agrupament de quinze minuts a Can Jubany, on un apassionat del motor, com és el propi xef Nandu Jubany, oferirà un detall gastronòmic especial complint d'aquesta manera la filosofia d'exclusivitat i qualitat de ral·li Premium que té en el seu ADN aquest ral·li del RACC.

La primera etapa acabarà de nit (a partir de les 21 hores) a l'Hotel Mas Solà de Santa Coloma de Farners, una vegada els participants hagin realitzat tres trams més: "Sant Julià" (19.20h), "Collsaplana" (19.37h) i "Cladells" (20.15h). Després d'una tarda molt intensa, els participants podran descansar en aquest establiment i gaudir del corresponent sopar.

Segona etapa: 8 trams i visita a França
De l'Hotel Mas Solà se sortirà a les 8.30 hores del dissabte 3 de març. Abans de creuar la frontera, en aquesta segona etapa se celebraran tres especials "Les Serres" (9.03h), "Les Encies" (9.31h), "Capsacosta" (10.34h) i una quarta a França, "La Forge del Mitg" (12.40 hores), abans del re-agrupament i posterior dinar a l'exclusiu establiment amb golf i spa de la Domaine de Falgos.

El retorn en direcció a Barcelona començarà amb "Col de Sous" (14.43h), encara en territori francès, al que seguiran "Les Llosses-Alpens" (16.36h), "La Costa dels Gats" (17.25h) i "La Guàrdia" (18.03h). Tancades les especials amb regularitat controlada que proclamaran al vencedor d'aquest 2n Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes", l'arribada oficial de la prova estarà situada a l'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona, on el primer participant es preveu que arribi a les 19.45h. En aquest establiment tindrà lloc el sopar de clausura i el repartiment de premis (a partir de les 22h) amb les principals autoritats presents.

Els millors especialistes
Entre els participants que busquen gravar el seu nom en la segona edició d'aquest ral·li Premium de regularitat hi ha molts dels grans especialistes amb els quals compta el país, però també equips francesos, belgues, italians i turcs, una internacionalització que demostra el gradual interès esportiu de la prova. A més de Miró-Matavacas (núm. 1) i Cañellas-Parro (núm. 2) que lidera l'equip SEAT Cotxes Històrics que ha inscrit a més altres quatre unitats cal citar a grans equips de la regularitat nacional com Víctor Sagi-Víctor Sagi (Porsche 911 S núm. 3), José Manuel López-Gerard Ferrer (VW Scirocco núm. 4), Tere Armadans-Anna Vives (Volkswagen Golf GTI núm. 5), Joan i Álvaro Rollán (Porsche 911 T 2.2 núm. 6), David Nogareda-Sergi Giralt (Porsche 911 RS 2.7 núm. 16), Oriol Vilanova-Daniele Rizza (BMW 2002 Torbo núm. 43); Kini Muntada i el copilot guanyador del Dakar, Lucas Cruz (Porsche 911 Carrera 3.2 núm. 18); Josep Maria Molas-Ramon Ferrés (Ford Escort MK II núm. 9); Joan Pedragosa-Josep Beltri (BMW I21 núm. 8); Antonio Arderiu-Luis Góngora (Porsche 914/4 núm. 22); Francesc Segú-Joaquim Segú (Volkswagen Golf GTI núm. 19) i un llarg etc.

També hi són presents grans duets estrangers com Anthony Guillemat-Christophe Cruzet (Porsche 911 SC gr. 4 núm. 7), David i André Exposito (Ferrari Dino 308 núm. 34), Jacques Evrard-Yves Noelanders (Porsche 911 núm. 15), Bernard Van Donin Broeke-Lluís Sales (Alpine-Renault A-110 núm. 30) o Serge Adriaens-Freddy Moors (Porsche 911 S 2.4 núm. 14), entre molts d'altres.

Entre els participants, i formant part de l'equip SEAT Cotxes Històrics, figuren el president del RACC, Josep Mateu (Seat 124 Sport 1600 núm. 17); el president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera (Seat Ibiza 1.5 GLX núm. 19); i el director General del RACC, Xavi Pérez (Seat Ronda Crono 2.0 núm. 27).

Tots els detalls del 2n Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes", entre ells la llista d'inscrits completa, itinerari, plànols i resultats, poden consultar-se a www.rallycatalunyahistoric.com. Durant els dos dies de ral·li, les classificacions poden seguir-se a www.blunik.com.