motorsport

Noticias

Primer triomf de Sergi Francolí en el Volant RACC

26/03/2018

Copilotat per Maria Salvo, aconseguir la victòria en el Ral·li La Pineda, primera cita de la temporada de la copa de promoció del RACC

El Volant RACC / Trofeu MAVISA va iniciar aquest cap de setmana la 40a edició en les tècniques carreteres d'asfalt del Ral·li La Pineda. En ella, fins a tretze equips van participar inscrits en la històrica copa de promoció del RACC amb els Peugeot 208 1.2 PureTech VR, demostrant que aquesta temporada el nivell dels participants és el major i millor dels últims anys.

Sergi Francolí i la seva copilot, María Salvo, van dominar des del primer bucle la cita inaugural del Volant RACC / Trofeu MAVISA. Amb uns excel·lents registres en els dos primers trams, el jove pilot va disposar d'un petit coixí de segons que va dosificar magistralment fins a arribar a meta, aconseguint la seva primera victòria i el lideratge. Sergi, a més, va vèncer entre els Júnior i va ser setè de la general, sumant un bon grapat de punts extra.

Els solsonencs Aleix Vila i Marc Roca començaven l'any amb un treballat segon lloc. Després d'un inici potser massa conservador, ràpidament van aconseguir girar en temps capdavanters i van intentar un atac en el tram nocturn, el més llarg. Després de tenir un gran ritme en la primera part de l'especial, una punxada a quatre quilòmetres del final va frustrar el seu intent de donar la campanada.

Per la seva banda, Jordi Salinas i el seu nou navegant, Isaac Pujol, van tornar a acreditar la seva rapidesa en la copa de promoció del RACC. Intentant deixar enrere la mala sort de l'any passat, els integrants de l'Escuderia Motor Terrassa van aconseguir l'últim calaix del podi i dos punts extra en guanyar les segones passades per "Santa Marina" i "Coll d'Aumets".

Sota l'estructura de l'equip Monlau Repsol Technocal School, els canaris Pablo Suárez i Israel Pereira van demostrar una notable millora en la seva segona temporada amb el Peugeot 208 1.2 PureTech VR, sent molt competitius durant tota l'etapa, rematant el treball en el tram nocturn per ascendir fins a una excel·lent quarta posició final.

Des de l'Escuderia Costa Brava els ràpids Dani Dalmau i Ricard Mateu van aconseguir ser els millors debutants en el Volant RACC / Trofeu MAVISA. Dani sempre va estar entre els cinc primers, arribant a ser quart mancant el tram llarg de "Pratdip". Una desafortunada virolla li va fer perdre una posició a l'últim moment.

L'equip de la Federació Catalana d'Automobilisme format pels germans Aymerich, Roger i Ferrán, va començar amb bones sensacions la campanya del seu debut amb el Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR. Després de vèncer el campionat de Promoció del 2017, els joves gironins es van quedar a menys de deu segons del top cinc.

Marc Consul i Laura Salvo van acabar en setena posició la dura cita tarragonina, marcada per la pluja en els compassos inicials. Corren amb prudència en la seva primera aparició en el Volant RACC / Trofeu MAVISA, Marc va aconseguir portar el cotxe a meta sumant uns punts interessants.

Marc Paradell, amb Xavi Quesada de nou en les labors de copilotaje, va progressar en els seus temps durant la segona meitat de la carrera de La Pineda, mostrant-se satisfet amb el seu resultat final, traient-se el mal sabor de boca de les últimes cites de la passada temporada.

Els que no van acabar de trobar el ritme van ser Adrià Serratosa i Oscar González, que van finalitzar en una discreta novena posició. El de Palafrugell es va mostrar insatisfet amb el resultat i ja espera amb ganes la següent prova del certamen a casa seva, el Ral·li Empordà.

El segon equip del Biela Club Manresa present en el Volant RACC / Trofeu MAVISA, el format per Rubén Muñoz i Javier Martínez, va rodar a un ritme conservador per seguir sumant quilòmetres en la seva primera temporada en aquesta competitiva copa de promoció de joves talents, tancant les deu primeres places en La Pineda.

La simpàtica parella formada per Luka Larrosa i Brigitte Saurí va donar bona mostra de la seva competitivitat i va marcar uns cronos interessants en la primera meitat del ral·li. Una punxada en la segona passada pel tram A va frustrar totes les seves opcions d'aconseguir un bon resultat.

Tampoc va tenir fortuna l'andorrà Claudi R. Leite, que va arribar a aconseguir el primer scratch de la prova i era segon quan un toc amb una tanca en l'inici de la repetició del tram de "Santa Marina" li va deixar fora de cursa. L'altre abandonament entre els inscrits en la copa del RACC va ser Marc Ventura, que al costat de Bernat Josep es va veure obligat a dir adéu a la carrera després de la primera especial.

Classificació Volant RACC / Trofeo MAVISA Ral·li La Pineda
1.
Francolí-Salvo (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 43:55.4. 2. Vila-Roca (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 12.8. 3. Salinas-Pujol (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 37.3. 4. Suárez-Pereira (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 1:24.8. 5. Dalmau-Mateu (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 1:34.2. 6. Aymerich-Aymerich (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 1:43.8. 7. Consul-Salvo (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 2:53.6. 8. Paradell-Quesada (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 3:08.8. 9. Serratosa-González (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 3:20.6. 10. Muñoz-Martínez (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 4:49.7. 11. Larrosa-Saurí (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 9:53.2.

Classificació Volant RACC / Trofeo MAVISA
1.
Sergi Francolí, 32 punts. 2. Aleix Vila, 21. 3. Jordi Salinas, 20. 4. Pablo Suárez, 16. 5. Roger Aymerich, 16. 6. Daniel Dalmau, 14. 7. Marc Consul, 10. 8. Marc Paradell, 8. 9. Rubén Muñoz, 7. 10. Adrià Serratosa, 6.