motorsport

Noticias

El 3r Rally Catalunya Històric se celebrarà l'1 i 2 de març de 2019

05/04/2018

La prova de regularitat per a clàssics tindrà 600 km de recorregut amb sortida i arribada a Barcelona i admetrà la participació de cotxes fabricats entre 1947 i 1988

La 3a edició del Rally Catalunya Històric se celebrarà l'1 i 2 de març de 2019. La prova de regularitat per a cotxes clàssics organitzada pel RACC des del 2017 rememora els primers anys i la trajectòria del Rally Catalunya (avui RallyRACC), creat en 1957 i puntuable per al Campionat del Món de Ral·lis des de 1991. En cada edició, l'itinerari recupera trams emblemàtics del Rally Catalunya amb una proposta d'alta qualitat i la garantia de les grans proves automobilístiques que el Club ha organitzat al llarg de la seva història.

En només dues edicions, aquest ral·li ha aconseguit un indiscutible èxit que el reafirma com un dels millors esdeveniments de regularitat per a clàssics del continent, una prova de caràcter Premium (tot inclòs), de dos dies de durada amb conducció diürna i nocturna, regularitat en carretera tancada, itinerari lineal i sortida i arribada a Barcelona.

El 3r Rally Catalunya Històric efectuarà la sortida des de l'avinguda de la Catedral de Barcelona, després de realitzar les verificacions administratives i tècniques, i tindrà un recorregut de 600 km fins a la seva arribada, l'endemà, a l'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona. En aquest establiment se celebrarà el sopar oficial de clausura i el lliurament de premis.

S'admetrà la participació de vehicles construïts entre els anys 1947 i 1984, agrupats en 6 classes. També s'autoritzaran cotxes fabricats entre 1985 i 1988, els quals podran optar al trofeu de classe, però no als premis de la classificació final.

El Rally Catalunya Històric inclourà totes les innovacions que en les dues primeres edicions han marcat tendència, com són mitjanes de fins a 55 km/h, dos tipus de mitjana a escollir i una sèrie de prestacions de seguretat i comoditat que el converteixen en una prova diferent a totes.

Els drets d'inscripció (1.500 i 1.400 per als socis RACC) contemplen les prestacions tipus Premium, amb tot inclòs per a pilot i copilot: el primer dia, bufet en ruta, sopar i nit d'hotel en habitació doble (esmorzar inclòs); i el dia 2, dinar, sopar de clausura amb lliurament de premis i nit d'hotel en habitació doble (esmorzar inclòs). A més, s'oferirà transport d'equipatges durant tot el ral·li, cronometratge Blunik, seguiment GPS, enviament de resultats tram a tram a dispositius mòbils, obsequis exclusius, programa amb fotos de tots els cotxes, placa metàl·lica de la prova i record "finisher" per a pilot i copilot, entre altres serveis. El tancament d'inscripcions serà el 12 de febrer de 2019.

Els podis finals de les dues primeres edicions del Rally Catalunya Històric van ser els següents: El 2017, Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC), Manel Roura-Antoni Moragas (Fiat 131 Abarth) i Joan Rollán-Álvaro Rollán (Porsche 911 T 2.2); i el 2018: Josep Viaplana-Carles Jiménez (Seat Ibiza GLX 1.5), Tere Armadans-Anna Vives (Volkswagen Golf GTI) i David Nogareda-Sergi Giralt (Porsche 911 RS 2.7).

Informació de la prova al web oficial: www.rallycatalunyahistoric.com

Organitza:
RACC MotorSport
Av. Diagonal, 687
08028 Barcelona
Tel.: 93 495 50 35
E-mail: rallycatalunyahistoric@racc.es