motorsport

Noticias

Primera victòria de la temporada per a Salinas en el Volant RACC

28/05/2018

Copilotat per Isaac Pujol, es va alçar amb el triomf en la segona cita de la copa de promoció en el Ral·li Empordà, Francolí segueix líder

El Ral·li Empordà, organitzat per l'Escuderia Baix Empordà, va ser la segona cita puntuable pel Volant RACC / Trofeu MAVISA. Amb dotze pilots en la sortida a La Bisbal d'Empordà, Jordi Salinas i el seu copilot Isaac Pujol van aconseguir un còmode triomf que els situa en la lluita pel títol en la copa de promoció del RACC. Francolí-Salvo segueixen líders després de finalitzar tercers.

Jordi Salinas i Isaac Pujol van dominar amb mà de ferro la segona prova de la temporada del Volant RACC / Trofeu MAVISA. Començant amb tres scratch consecutius van aconseguir un coixí de gairebé vint segons sobre els seus perseguidors que els donava la confiança necessària per afrontar la segona part del ral·li amb totes les garanties. Sense baixar el ritme fins al final, Salinas-Pujol van aconseguir altres dos millors cronos més, assegurant d'aquesta manera un triomf incontestable.

El segon lloc se'l va adjudicar la parella formada per Luka Larrosa i Brigitte Saurí. Els integrants de Martínez Sport van aconseguir situar-se a l'esquena del líder abans d'arribar a l'equador de la prova gironina, posició que ja no abandonarien fins a la meta sumant un punt addicional gràcies al millor temps en la segona passada pel complicat tram de Els Àngels.

El primer guanyador de l'any arribava a la Bisbal d'Empordà amb ganes d'augmentar el seu avantatge al capdavant del competit Volant RACC / Trofeu MAVISA, aprofitant a més l'absència d'Aleix Vila. Malgrat tenir un toc en la primera secció i perdre un temps molt valuós, el jove pilot de l'Escuderia Motor Terrassa i la seva copilot, María Salvo, van assegurar el tercer graó del podi i van vèncer entre els Júnior, obtenint una bona suma de punts per reforçar el seu lideratge.

De nou molt bona actuació del binomi que formen Pablo Suárez i Israel Pereira. Van confirmar les seves bones prestacions en la seva segona temporada competint en aquesta copa de promoció sumant un altre quart lloc que els manté entre els millors en la classificació general.

El jove pilot local Marc Ventura va poder estar finalment en la sortida de la cursa de casa. Al costat del seu veterà copilot, Bernat Josep, i malgrat estar minvat físicament, Marc no es va rendir en cap moment i va mostrar un excel·lent ritme per acabar tancant les cinc primeres posicions, sent segon entre els Júnior.

Des del Motor Club Sabadell, l'equip Paradell-Quesada es va mostrar més incisiu que en altres ocasions i gràcies a ajuntar la seva habitual regularitat amb uns bons registres en el tram més llarg del ral·li es van fer amb el sisè lloc final.

Continuant amb el seu aprenentatge a bord del fiable Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR, Rubén Muñoz i el seu fidel copilot Javi Martínez van poder estar a l'arribada amb el cotxe sencer i sumar un nou podi entre els pilots més joves.

Després de perdre's la cita inaugural del certamen, Abel Barcons i Domènec Castellet reapareixien en la bonica localitat de la Bisbal per acabar en la vuitena posició.

Els gairebé set minuts perduts en la tercera especial cronometrada del dia van marcar el desenvolupament de l'actuació de Dani Dalmau i Ricard Mateu, que solament van poder ser novens.

No va ser un ral·li fàcil per a Marc Consul i Carla Salvat. Després de punxar en el primer tram i perdre una eternitat, una sortida de carretera en el temut descens de Els Àngels va acabar de complicar la jornada.

El simpàtic pilot local Adrià Serratosa, amb Eric Bellver a la seva dreta, rodava en posicions de podi quan una desafortunada sortida de carretera el va apartar del seu desig d'estar en la meta. L'equip de la Federació Catalana d'Automobilisme no va tenir fortuna en l'Empordà. Roger i Gerard Aymerich van patir un fort accident just en la meta de Els Àngels, un tram que sens dubte va marcar la cita gironina.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA Ral·li Empordà
1.
Salinas-Pujol (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 46:13.0. 2. Larrosa-Saurí (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 25.4. 3. Francolí-Salvo (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 35.5. 4. Suárez-Pereira (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 1:07.1. 5. Ventura-Josep (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 1:56.1. 6. Paradell-Quesada (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 1:58.4. 7. Muñoz-Martínez (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 2:58.7. 8. Barcons-Castellet (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 3:08.0. 9. Dalmau-Mateu (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 7:59.9. 10. Consul-Salvat (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 13:15.4.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA
1.
Sergi Francolí, 55 punts. 2. Jordi Salinas, 47. 3. Pablo Suárez, 32. 4. Luka Larrosa, 22. 5. Aleix Vila, 21. 6. Daniel Dalmau, 20. 7. Marc Paradell, 20. 8. Rubén Muñoz, 20. 9. Marc Ventura, 18. 10. Roger Aymerich, 16. 11. Marc Consul, 14. 12. Abel Barcons, 8. 13. Adrià Serratosa, 6.