motorsport

Noticias

Francolí s'anota la seva segona victòria i és més líder del Volant RACC

02/07/2018

Amb Maria Salvo a la seva dreta, Sergi va donar tot un recital al Ral·li Osona i amplia un liderat que el situa encara més de favorit al títol

El jove pilot de l'Escuderia Motor Terrassa es va fer amb un important triomf en la 50 edició del Ral·li Osona. La prova no va començar molt bé per a ell a causa d'una punxada durant la nit de divendres, però després de l'abandonament del seu principal rival en el primer bucle de dissabte, Sergi i el seu copilot Maria Salvo es van col·locar primers, posició que ja no abandonarien en tota la jornada. Gràcies a la victòria entre els Júnior i els punts dels scratch, Francolí augmenta de forma considerable el seu avantatge al capdavant del certamen.

Amb relativament pocs ral·lis a l'esquena, l'equip format pels simpàtics Dani Dalmau i Ricard Mateu segueix amb la seva bona progressió en el Volant RACC / Trofeu Mavisa. A la dura prova osonenca, marcada per la forta calor i el llarg quilometratge cronometrat, el ràpid pilot d'Arbúcies va rodar a un gran ritme i la seva constància li va valer per aconseguir el seu millor resultat en aquest competit campionat.

El tercer calaix del podi va anar a parar a mans de Marc Paradell i Xavi Quesada, gràcies als excel·lents registres que van signar en les especials del matí de dissabte. Un petit ensurt amb la degradació dels pneumàtics els va fer replantejar la part final del ral·li, sortint en mode conservador per assegurar aquest anhelat resultat i d'aquesta manera escalar posicions en el campionat.

Malgrat finalitzar el primer dia en el segon lloc del Volant RACC / Trofeu Mavisa, Luka Larrosa i Brigitte Saurí van veure truncades totes les seves opcions a aconseguir estar al podi per culpa d'un problema amb les varetes del canvi a la primera especial de dissabte, la Trona. Amb dos minuts perduts es van veure obligats a remuntar posicions a passos de gegant, quedant-se a menys de 20 segons d'aconseguir el que hauria estat el seu segon podi consecutiu.

El top cinc entre els pilots del Volant RACC / Trofeu Mavisa el va completar al Ral·li Osona Abel Barcons, amb Domènec Castellet al baket de la dreta. Contents amb la seva velocitat en la prova que marca l'equador de la temporada, els de l'Escuderia Costa Brava van signar el seu millor resultat en el que va d'any amb la mira posada en la següent cita, aquesta vegada sobre terra.

El jove pilot Marc Ventura, acompanyat per Bernat Josep, no va tenir un ral·li gens fàcil. Sense aconseguir sentir-se a gust amb el cotxe i tot i estar encara ressentit de la seva lesió va arribar a rodar quart, baixant a poc a poc fins al sisè lloc final, que va poder conservar per poc més de tres segons.

La setena posició de la general va anar a parar a mans dels integrants de l'equip de la Federació Catalana d'Automobilisme, els germans Roger i Ferran Aymerich, recuperant a poc a poc les sensacions després de la seva sortida de carretera en l'anterior cita amb molt bons registres en l'especial del Circuit.

Els pilots del Biela Club Manresa, Rubén Muñoz i el seu copilot Javi Martínez van finalitzar la prova reina de l'Escuderia Osona en el vuitè lloc del Volant RACC / Trofeu Mavisa, seguits molt de prop per Consul.

Després del seu complicat Ral·li Empordà, Marc Consul i Laura Excepte van afrontar amb prudència el mític Osona, molt més llarg. Els integrants de GC Motorsport van ser novens.

Un nou equip es va incorporar al certamen del RACC. Miquel Riera i Vejas Paulus van aconseguir portar el Peugeot 208 1.2 Pure Tech al parc tancat final, aprenent tots els detalls a polir per millorar el seu rendiment en el Volant RACC / Trofeu Mavisa.

La sort va tornar a girar l'esquena a Jordi Salinas. Després d'una excel·lent jornada de divendres, liderant la prova al costat del seu copilot Isaac "Ras", una forta sortida de carretera a la primera passada per La Trona els va impedir seguir en competició.

El mateix motiu va portar a l'abandonament a la parella canària formada per Pablo Suárez i Israel Pereira. Els de l'equip Monlau-Repsol estaven lluitant per entrar en posicions de podi, però un cop en l'últim tram de la nit els va deixar sense opcions.

Clasificació Volant RACC / Trofeu MAVISA - Ral·li Osona
1. Francolí-Salvo (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 1:37.30.7. 2. Dalmau-Mateu (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 2.08.9. 3. Paradell-Quesada (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 2.29.0. 4. Larrosa-Sauri (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 2.46.8. 5. Bracons-Castellet (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 3.31.2. 6. Ventura-Josep (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 3.52.4. 7. Aymerich-Aymerich (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 3.55.6. 8. Muñoz-Martínez (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 4.21.2. 9. Consul-Salvo (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 4.22.7. 10. Riera-Rauba (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 5.59.6.

Clasificació Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Sergi Francolí, 91 punts. 2. Jordi Salinas, 48. 3. Daniel Dalmau, 41. 4. Luka Larrosa, 38. 5. Marc Paradell, 38. 6. Marc Ventura, 34. 7. Pablo Suárez, 32. 8. Roger Aymerich, 30. 9. Rubén Muñoz, 30. 10. Abel Barcons, 22. 11. Aleix Vila, 21. 12. Marc Consul, 20. 13. Adrià Serratosa, 6. 14. Miquel Riera, 4. 15. Claudi Leite, 0.