motorsport

Noticias

Sergi Francolí campió del Volant RACC 2018

01/10/2018

Després d'una temporada perfecta amb quatre victòries de cinc possibles, el jove pilot barceloní aconsegueix el títol a dues proves per finalitzar el campionat

El Volant RACC / Trofeu Mavisa ja té campió. Sergi Francolí i el seu copilot María Salvo van aconseguir en el Ral·li de Terra de Vidreres Maçanet de la Selva la seva quarta victòria de la temporada, el que sumat a les tres anteriors i un segon lloc en el passat Ral·li Empordà, els donen el títol matemàticament mancant encara dues proves per finalitzar el certamen. Pablo Suárez i Daniel Dalmau van acompanyar al nou campió en el podi final en la prova gironina.

Amb un domini acaparador a Vidreres, emportant-se tots els scratch possibles i conseqüentment la victòria final, el jove pilot de 23 anys, Sergi Francolí, va aconseguir els punts necessaris per assegurar matemàticament el títol de campió de la quarantena edició del Volant RACC / Trofeu Mavisa quan encara resten dues proves per a la conclusió. El seu copilot, María Salvo, es va emportar també el trofeu de copilots per completar una temporada perfecta. Un pilot amb molt futur per davant sortit de la pedrera dels joves pilots del RACC.

En plena lluita pel subcampionat del Volant RACC / Trofeu Mavisa, el pilot canari Pablo Suárez va aprofitar la seva millor experiència sobre terra per aconseguir el seu segon podi consecutiu en la cinquena prova puntuable de l'any, i així seguir amb opcions al subcampionat mancant dues proves per finalitzar la temporada. Amb Israel Pereira a la seva dreta, el de l'Escuderia Aterura va signar molt bons temps en el bucle final que li van anar de gran ajuda per superar a Dalmau.

Dani Dalmau i Ricard Mateu van deixar enrere la mala sort de Cervera i van aconseguir rodar en posicions de podi durant tota la jornada, malgrat la seva poca experiència en aquesta superfície. Després d'un petit problema en el canvi que van poder solucionar ràpid, els de la Costa Brava van gaudir de les complicades pistes de Vidreres i van confirmar la seva bona progressió amb el Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR.

En el seu any de debut en el Volant RACC / Trofeu Mavisa i en el seu segon ral·li sobre terra, Luka Larrosa i Brigitte Saurí van anar de menys a més en la prova gironina adaptant-se al pilotatge sobre els lliscants camins que van conformar la cinquena cita del calendari. Que se li escapés el podi per tan sols deu segons demostra la millora de Luka en terra després del seu difícil pas per Cervera.

Completà els cinc primers classificats, el jove Marc Ventura que segueix amb totes les opcions intactes en la lluita pel subcampionat, en finalitzar segon entre els pilots Júnior i sumar així un bon grapat de punts. El de Palafrugell va anar de nou amb Gerard Alsina de copilot i malgrat la poca visibilitat en l'última especial es va mostrar molt combatiu i va guanyar una posició.

La parella del Biela Club Manresa formada per Rubén Muñoz i Javi Martínez van fer un pas endavant a Vidreres i van demostrar rodar amb un ritme molt bo. lluitant sempre pel top cinc del Volant RACC / Trofeu Mavisa. Finalment, en el complicat darrer tram, amb molta pols en suspensió, van quedar relegats al sisè lloc.

L'equip becat de la Federació Catalana d'Automobilisme format pels germans Aymerich va finalitzar en el setè lloc final, quarts entre els Júnior, mostrant una bona regularitat per seguir aprenent al volant del Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR. Després de sumar dos podis consecutius en el Volant RACC / Trofeu Mavisa, Marc Paradell i Xavi Quesada no van trobar el ritme en aquesta ocasió i es van haver de conformar-se amb acabar el ral·li en vuitena posició.

Adrià Serratosa va tornar al certamen del RACC després del cop que va patir en el passat Ral·li Empordà. Acompanyat per Eric Bellver, el pilot de Palafrugell va rodar amb prudència per finalitzar amb el cotxe intacte. La classificació a Vidreres del Volant RACC / Trofeu Mavisa la van tancar Abel Barcons i Domènec Castellet, que van aconseguir entrar a la meta en una prova dura com és la gironina.

 

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA Ral·li de Terra de Vidreres Maçanet de La Selva 1. Francolí- Salvo (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 44.27.0. 2. Suárez-Ramos (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 49.5. 3. Dalmau-Mateu (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 1.53.3. 4. Larrosa-Saurí (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 1.25.2. 5. Ventura-Alsina (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 1.32.7. 6. Muñoz-Martínez (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 1.44.1. 7. Aymerich-Aymerich (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 2.08.1. 8. Paradell-Quesada (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 2.40.5. 9. Serratosa-Bellver (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 2.48.5. 10. Barcons-Domenec (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 3.15.6.

 

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA 1. Sergi Francolí, 158 punts. 2. Pablo Suárez, 74. 3. Marc Ventura, 72. 4. Luka Larrosa, 64. 5. Marc Paradell, 64. 6. Daniel Dalmau, 63. 7. Roger Aymerich, 59. 8. Rubén Muñoz, 59. 9. Jordi Salinas, 48. 10. Abel Barcons, 34. 11. Marc Consul, 26. 12. Aleix Vila, 21. 13. Adrià Serratosa, 12. 14. Miquel Riera, 4. 15. Claudi Leite, 0