motorsport

Noticias

El 3r Rally Catalunya Històric rememorarà el Rally de les Caves

21/11/2018

Aquesta prova de regularitat per a clàssics, amb sortida i arribada a Barcelona, tindrà 600 km i admetrà la participació de cotxes fabricats entre 1947 i 1988

Barcelona, 21 de novembre de 2018. La 3a edició del Rally Catalunya Històric, la prova de regularitat per a cotxes clàssics que organitzarà el RACC els dies 1 i 2 de març de 2019, rememorarà el "Rally de les Caves", la mítica prova de carretera que es va integrar en el Rally Catalunya el 1973. El "Rally Catalunya-Rally de Les Caves" es va mantenir al calendari amb aquesta denominació fins a 1983 i va evolucionar fins a convertir-se en l'actual RallyRACC.

El 3r Rally Catalunya Històric sortirà el dia 1 de març de 2019 des de l'avinguda de la Catedral de Barcelona, pernoctarà a la zona del Penedès i finalitzarà a última hora de la tarda del 2 de març a l'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona, on se celebrarà el sopar de clausura i el lliurament de premis. El recorregut, actualment en fase de disseny, serà d'aproximadament 600 km i recordarà els anys en els quals la prova tenia el seu nucli a les comarques de l'Anoia, l'Alt i Baix Penedès i voltants.

Aquest ral·li és una prova de caràcter Premium de dos dies de durada, amb conducció diürna i nocturna, regularitat en carretera tancada (dos tipus de mitjana a escollir) i itinerari lineal. S'admet la participació de vehicles construïts entre els anys 1947 i 1984, agrupats en 6 classes. També s'autoritzaran cotxes fabricats entre 1985 i 1988.

Els drets d'inscripció (1.500 i 1.400 per als socis RACC) són de la modalitat "tot inclòs" per pilot i copilot. El primer dia s'ofereix bufet en ruta, sopar i nit d'hotel en habitació doble (esmorzar inclòs); i el segon dia esmorzar, sopar de clausura amb lliurament de premis i nit d'hotel en habitació doble (amb esmorzar). A més, la inscripció també inclou transport d'equipatges durant tot el ral·li, cronometratge Blunik, seguiment GPS, tramesa de resultats tram a tram a dispositius mòbils, obsequis exclusius, programa amb fotos de tots els cotxes, placa metàl·lica de la prova i record "finisher" per a pilot i copilot, entre altres serveis. El tancament d'inscripcions serà el 12 de febrer de 2019.

El Rally Catalunya Històric va néixer en 2017 amb la voluntat de consolidar-se com una prova emblemàtica amb personalitat pròpia. Cada edició ret homenatge a alguna de les competicions que el RACC ha organitzat al llarg de la seva trajectòria i que han marcat la història del motor al nostre país. En les dues primeres edicions, va recordar el "Rally de les Dues Catalunyes" organitzat també pel RACC entre 1960 i 1965.