motorsport

Noticias

Victòria per a Larrosa a Manresa i subcampionat del Volant RACC per Suárez

26/11/2018

El Ral·li 2000 Viratges d'aquest cap de setmana va posar el punt final a la copa de promoció del RACC després d'una temporada espectacular

El Ral·li 2000 Viratges va posar el punt i final a la temporada 2018 del Volant RACC / Trofeu MAVISA. La prova organitzada pel Biela Club Manresa va veure una emocionant baralla final pel subcampionat en la qual Pablo Suárez i Marc Ventura van aconseguir les dues posicions de podi després del ja campió Sergi Francolí. La victòria a Manresa va esser per a Luka Larrosa.

Per fi va arribar la victòria per Luka Larrosa i Brigitte Saurí. Tornant a la seva superfície favorita, l'asfalt, els de Martínez Sport van sortir a per totes conscients que un bon paper en aquesta prova els podia valer un podi absolut en el campionat. Prova d'això van ser els 7 scratch aconseguits de 9 possibles. Un domini absolut que va certificar un merescut triomf. Al final van ser tan sols dos els punts que van impedir que Luka pugés al tercer lloc final del campionat.

Des de l'Escuderia Costa Brava, Dani Dalmau i Ricard Mateu segueixen confirmant el seu bon fer amb el Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR i van aconseguir un nou podi, aquesta vegada a Manresa, en acabar el ral·li en un excel·lent segon lloc entre els participants del Volant RACC / Trofeu MAVISA. El seu scratch en la primera passada per Vilaredes va deixar clares les seves intencions, rodant després amb la solidesa necessària per assegurar la seva posició i encarar amb bones perspectives la següent temporada.

Primer podi en la copa de promoció del RACC per a la parella formada per Rubén Muñoz i Javi Martínez. Jugant a casa, els joves integrants del Biela Club Manresa van atacar des del primer bucle i de seguida es van col·locar entre els tres primers. Sense baixar el ritme a cap moment van certificar el seu bon resultat amb uns cronos destacables, celebrant davant la seva gent el seu primer podi en el Volant RACC / Trofeu MAVISA.

El millor resultat d'Abel Barcons i Domènec Castellet va arribar en l'última cita de la temporada. Aprofitant les petites fallades dels seus rivals i el complicat estat de l'asfalt al matí, el pilot d'Anglès va demostrar la seva qualitat sobre aquesta superfície i va lluitar tot el dia amb Muñoz per aconseguir pujar a un podi que al final se li va escapar per solament set segons.

Miquel Riera i Vexes Paulius segueixen amb el seu aprenentatge al volant del Peugeot amb el qual tenen intenció de competir al màxim en la temporada que ve en el Volant RACC / Trofeu MAVISA. L'equip d'Osona va ser de menys a més fins a arribar a completar el top cinc en la mítica prova del Bages, que aquest any aconseguia les 58 edicions.

En sisena posició trobem a Marc Paradell i Xavi Quesada, els qui van rodar amb prudència en comprovar com de delicat estava l'asfalt en el primer bucle. Després del seu desafortunat abandó a Torrefeta, Marc va voler tancar la seva bona temporada sumant més punts en el seu caseller.

La mala sort es va encebar amb Marc Ventura en el Ral·li 2000 Viratges. El jove pilot de Palafrugell va veure truncades les seves opcions d'aconseguir el subcampionat quan un problema amb les varetes del canvi li va enfonsar en la classificació ja en el segon tram. Amb Gerard Alsina a la seva dreta, a poc a poc va ser recuperant temps fins a poder salvar la tercera posició final del Volant RACC / Trofeu MAVISA en el seu primer any en la copa.

Després del pas per les tres proves de terra on Suárez-Pereira van brillar, la tornada a l'asfalt no va ser fàcil per a ells. El subcampionat es va complicar en la primera passada per Taurons ja que una sortida de carretera a punt va estar de deixar fora als canaris. A partir d'aquí van ser molt prudents i van acabar en vuitena posició, sumant els punts necessaris per aconseguir ser segons absoluts en el Volant RACC / Trofeu MAVISA. Gran any pels de l'Escuderia Aterura, que han demostrat la seva enorme progressió amb el 208.

Roger Aymerich va comptar a Manresa amb l'experimentat copilot Dani Muntadas, i les seves ganes de protagonitzar un bon paper eren evidents. Després de superar uns petits problemes amb el cotxe i mentre rodaven entre els cinc primers es van quedar sense frens en el tram de Rocafort, sofrint una forta sortida de carretera que els va obligar a abandonar.

Clasificació Volant RACC / Trofeu MAVISA Ral·li 2000 Viratges
1.
Larrosa-Saurí (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 51.55.1. 2. Dalmau-Mateu (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 58.3. 3. Muñoz-Martínez (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 1.06.0. 4. Barcons-Castellet (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 1.13.0. 5. Riera- Paulius (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 2.22.8. 6. Paradell-Quesada (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 3.17.7. 7. Ventura-Alsina (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 3.30.4. 8. Suárez-Pereira (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 3.23.3.

Clasificació Volant RACC / Trofeu MAVISA 1. Sergi Francolí, 186 punts. 2. Pablo Suárez, 114. 3. Marc Ventura, 109. 4. Luka Larrosa, 108. 5. Daniel Dalmau, 99. 6. Rubén Muñoz, 90. 7. Marc Paradell, 78. 8. Abel Barcons, 60. 9. Roger Aymerich, 59. 10. Jordi Salinas, 48. 11., 44. 11. Marc Consul, 26. 12. Aleix Vila, 21. 13. Adrià Serratosa, 12. 14. Miquel Riera, 4. 15. Claudi Leite, 0.