motorsport

Noticias

Els Premis RACC Motorsport reconeixen als Campions

19/12/2018

· El Club reuneix a tot el conjunt de Pilots RACC en una multitudinària gala i lliura 120 distincions

El tàndem guanyador del Dakar, Carlos Sainz-Lucas Cruz; els pilots de MotoGP, amb Marc Márquez com abanderat; i molts cognoms reconeguts com Dani Sordo, Laia Sanz, Carlos Sainz Jr., Miquel Molina, Dani Juncadella, Toni Elías, Pep Bassas, Nil Solans i una llarga llista, entre els protagonistes

El 40 aniversari del Volant RACC/Trofeu Mavisa aplega els vencedors de totes les edicions

La "R" del Trofeu RACC, màxima distinció, l'han rebut 10 destacats pilots

Mencions especials pel RallyRACC, Rally Catalunya Històric, Open RACC de Kàrting i tots els patrocinadors i col·laboradors que han fet gran l'escola de promoció del RACC

El lliurament de Premis RACC MotorSport va reunir, com cada any, a tots els pilots del club que han aconseguit triomfs arreu del món en les diferents disciplines del motor en les que participen i en les quals han defensat el logotip del RACC. L'acte, i va convocar i col·laboradorseu, va obrir l' protagonistesella, Eleves montures. groc del RACC. Enguany, la gala s' es va celebrar ahir al vespre a l'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona i va convocar als guardonats, així com a les diferents autoritats, patrocinadors i col·laboradors, que van fer de la nit una gran gala esportiva, amb la presència de fins a 120 pilots que han deixat empremta al volant o al manillar durant aquesta temporada.

El President del RACC, Josep Mateu, va obrir l'acte amb paraules d'agraïment per a tothom, juntament amb Gerard Figueras, Secretari General de l'Esport. L'inici de l'entrega de guardons va ser pels campionats de promoció del RACC. Gil Membrado (11 anys) i Marc Prat (12 anys) van ser els primers en pujar a la tarima per recollir el corresponent trofeu pels resultats que han obtingut en kàrting. En aquest apartat hi va haver un reconeixement al Circuit de Barcelona-Catalunya per la seva col·laboració amb el RACC en la promoció de joves pilots de motos, que va recollir el seu director general, Joan Fontserè.

40 anys de Volant RACC
Seguidament, el protagonisme va recaure en el Volant RACC/Trofeu Mavisa. Es va començar per fer un agraïment a tots els sponsors del campionat (Mavisa, Doga, Total, PSA Finance, GT2i, Pirelli, AutoSport Hebdo i Sport), per passar a donar una medalla a tots els pilots i copilots classificats, un total de 10, i es va deixar el podi com a plat fort final. Al tercer lloc Marc Ventura i Brigitte Saurí (ella copilot de Luka Larrosa); a la posició de plata, Pablo Suárez i Israel Pereira; i, al capdamunt del podi, Sergi Francolí i Maria Salvo com a vencedors de 2018. Cal remarcar que aquest campionat, a banda de trofeus, també té dotació econòmica per als tres primers (de 1.000 per al 3r, 2.500 per al 2n i de 5.000 més 3.000 com a guanyador Júnior per al primer), a més d'un premi molt important per als campions: Un cotxe i l'equip tècnic de Mavisa-Sport i la col·laboració de la Federació Catalana d'Automobilisme per disputar un campionat de promoció dins del campionat estatal de ral·lis.

Francolí-Salvo han passat així a engreixar el palmarès d'aquest campionat que enguany ha celebrat 40 edicions, convertint-se en el certamen de promoció de ral·lis amb més anys de la història del país. Sense voler passar per alt l'efemèride, el RACC va convocar els pilots campions de tots els anys anteriors, un dels trets diferencials i emotius de la gala 2018, on es van escoltar moltes anècdotes i es va produir el retrobament d'antics i nous guanyadors.

El 1978 el RACC va organitzar el Trofeu FAE per a joves debutants fins a 22 anys, campionat en el que s'hi van classificar 11 pilots i que va esdevenir la prova pilot per tal que el 1979 es creés el 1r Volant RACC. Al final d'aquesta nota hi ha més informació amb la història d'aquest important campionat de promoció creat pel RACC.

Els ral·lis que organitza el RACC
El següent escenari d'entrega de premis el va capitalitzar el RallyRACC i el Rally Catalunya Històric que, juntament amb l'organització de la sortida des de Barcelona del Rallye Monte-Carlo Historique, són les proves o esdeveniments que depenen en la seva totalitat del club.

Després d'un potent vídeo que va repassar els moments àlgids de la 54 edició del RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, es va lliurar un trofeu de reconeixement a tots els patrocinadors, col·laboradors i cossos de Seguretat que fan de la prova mundialista una de les millors del món: Ajuntament de Barcelona, Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Ajuntament de Salou, Consell Català de l'Esport, Agència Catalana de Turisme, Diputació de Barcelona, Toyota, Europcar, TV3, Mossos d'Esquadra, Policia Local de Salou i Guàrdia Urbana de Barcelona.

El RACC també va voler reconèixer l'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona i AndBank, les dues firmes que han ajudat a fer gran el Rally Catalunya Històric, una prova que celebrarà la tercera edició els dies 1 i 2 de març de 2019.

Protagonistes en dues i en quatre rodes
En aquest punt va començar el lliurament de premis als Pilots RACC 2018 amb noms com Albert Llovera, Josep M. Membrado, Francesc Gutiérrez i Dani Clos en el món de l'automobilisme, i en motos a diferents joves com José Antonio Rueda, Nil Roig, Miquel Parra i Òscar Núñez, un cas admirable ja que aquest pilot és sord.

Per la seva trajectòria 2018, el RACC també va reconèixer a corredors ja consagrats com Àlex Palou, Joaquim Folch, Albert Costa, Dani Juncadella, Pepe Oriola i Carlos Sainz Jr., pel que fa a circuits; a José Antonio Suárez, Pepe López, Joan Vinyes, Dani Sordo i Nil Solans, en ral·lis; i també a motoristes com Laia Sanz, Jorge Lorenzo, Alex Márquez, Aleix i Pol Espargaró, Albert Arenas, Aron Canet o Xavi Vierge.

Tampoc van faltar mencions especials per als següents pilots: Toni Elías, Xavier Pinsach i Sergio García Dols, tots ells per les posicions de plata en els respectius campionats motociclistes Superbikes Moto Amèrica, Campionat d'Espanya de SuperStock 1000 i Campionat del Món Júnior de Moto3. I en automobilisme, els trofeus van ser per a Alex Riberas (2n Blancpain GT Series); Pep Bassas i el seu copilot Manel Muñoz (segons de la BKR2 del nacional de ral·lis); i pel 1r Rookie del Campionat d'Espanya de CarCross: Pepe Arqué.

No tots van poder assistir, com és el cas del Pol Espargaró, de viatge de noces, o Dani Sordo i Sainz Jr, amb compromisos professionals.

I els que han assolit grans fites, premiats amb la "R" del RACC
El bonic Trofeu RACC, la famosa "R" que distingeix als millors, va tenir 10 receptors, en algun cas en format tàndem, tal com lluiten en les competicions. Van ser Efrén Llarena i Sara Fernández, pel seu títol a la Copa N5 RMC dins el nacional de ral·lis. També van pujar a la tarima Jan Solans i Mauro Barreiro, en haver-se imposat a la BKR2. Miquel Molina va ser reconegut com a Campió de la Pirelli World Challenge USA, essent també 2n a la vessant continental de les European Le Mans Series. Marc Alcoba, per guanyar el Campionat d'Espanya de Super Stock 600. Xavi Artigas, com a primer de l'European Talent Cup. Adrián Cruces, per imposar-se en el Campionat d'Espanya de Moto4. Josep García, Campió d'Espanya d'Enduro. Daniel Mogeda, per ser primer en el Campionat de Catalunya i del Mediterrani de Velocitat a la Copa Honda CBR300. Xevi Pons que va excusar la seva assistència- com a guanyador del Campionat d'Espanya de Ral·lis de Terra. I va tancar aquest apartat un molt ovacionat Carlos Sainz, qui en companyia de Lucas Cruz va proclamar-se el passat mes de gener vencedor del Dakar sud-americà.

La clausura del lliurament dels Premis RACC MotorSport la va tenir a les seves mans Marc Márquez, tot i que no va poder assistir en persona al estar-se recuperant de la seva darrera intervenció a l'espatlla, però no va de deixar d'agrair al RACC el seu suport a través d'un vídeo. Així va posar colofó a una temporada molt brillant en la que ha aconseguit el seu cinquè títol de Campió del Món de MotoGP (2013, 2014, 2016, 2017, 2018), títols que se sumen als dos que acumula en 125 cc (2010) i en Moto2 (2012).