motorsport

Noticias

Larrosa impecable a Valls, primer líder del Volant RACC

06/05/2019

El pilot de Santa Coloma dominà amb total autoritat la primera prova puntuable del certamen, el Ral·li Ciutat de Valls, Marc Ventura va vèncer entre els Júnior

El Volant RACC / Trofeu MAVISA es va posar en marxa aquest passat cap de setmana amb la disputa de la seva primera prova puntuable de les set que conformen el calendari d'aquest any. L'experiència de Luka Larrosa li va servir per emportar-se el primer triomf de la temporada i liderar el certamen. Entre els Júnior Marc Ventura va ser el guanyador en el Ral·li Ciutat de Valls.

Luka Larrosa i Brigitte Saurí van començar l'any de la millor forma possible i van presentar la seva candidatura al títol d'aquesta quarantena primera edició del Volant RACC / Trofeu MAVISA gràcies a un implacable triomf en la primera cita de la temporada, disputada en la bonica localitat de Valls. Després de tancar l'any passat amb la seva primera victòria, Luka va demostrar que arriba amb els deures fets i posarà molt difícils les coses als seus rivals.

Els simpàtics Ramón Cornet i Dani Noguer tornaven de nou al certamen que van vèncer en 2015 encara que en aquesta ocasió els tocava descobrir el pilotatge del Peugeot 208 1.2 Pure Tech. De menys a més, els osonencs van anar polint detalls per a intentar trobar-se més còmodes i encarar les següents proves amb més garanties. Com vencedor del campionat, Cornet no puntua ni bloqueja punts.

Des de Palafrugell, el jove Marc Ventura es perfila com un altre dels favorits per a ser campió amb aquesta treballada segona posició en la prova inaugural del campionat. Amb Gerard Alsina en el baket de la dreta va ser l'únic pilot capaç de prendre-li un scratch a Larrosa, i emportant-se a més una important victòria entre els Júnior en el Volant RACC / Trofeu MAVISA.

Ocupant el tercer graó del podi es van classificar Dani Dalmau i Ricard Mateu. Els de l'Escuderia Costa Brava van arribar a rodar segons durant bona part del primer bucle, però no van aconseguir contenir els atacs de Cornet i Ventura en els compassos finals del ral·li i acabant en el tercer lloc final.

El germà gran dels Aymerich, amb l'ajuda d'Eric Bellver en les notes, va començar amb bon peu la seva segona temporada en el Volant RACC / Trofeu MAVISA. Després d'un any d'aprenentatge a bord del 208 de la FCA el pilot gironí es va mostrar molt combatiu a Valls aconseguint el quart lloc final i la segona posició entre els Júnior.

L'equip canari format per Pablo Suárez i Israel Pereira continua donant el toc de color a la copa de promoció més antiga del país. Malgrat no trobar el ritme dels pilots de capdavanters, el de l'Escuderia Aterura va poder salvar la cinquena posició final.

Un altre jove piloto que donarà molt de què parlar és Marcel Abad. El d'Igualada, guiat a Valls per Àxel Coronado, va marcar uns cronos molt interessants i malgrat ser un debutant va pujar al tercer calaix del podi entre els Júnior i va acumular la suficient experiència per a millorar en les següents cites.

El pilot del Biela Club Manresa, Rubén Muñoz i el seu fidel company Javi Martínez continuen el seu aprenentatge amb el fiable Peugeot 208 i van lluitar durant tota la jornada amb Abad, acabant en el setè lloc final.

El guanyador del Trofeu Júnior - Promoció continua tenint l'oportunitat de disputar el Volant RACC / Trofeu MAVISA becat per la Federació Catalana d'Automobilisme. Aquest any és el torn del petit dels Aymerich, Ferrán, qui segueix els passos del seu germà gran. Rodant amb prudència per a descobrir el cotxe i amb el veterà Isaac Pujol a la seva dreta va aconseguir entrar en el top deu.

Després de diverses aparicions esporàdiques durant la passada temporada per a adaptar-se de la millor forma possible al cotxe, Riera-Paulius segueixen amb la seva aventura en la copa de promoció del RACC i en la localitat tarragonina de Valls van finalitzar en la novena posició de la classificació general. Un altre debutant era Joan Torres, qui al costat del seu copilot Carlos Cabrero va tirar de regularitat per a portar el cotxe intacte al parc tancat final.

Els dos únics equips que no van aconseguir finalitzar en la cita inaugural del certamen van ser els formats per Segalàs-Castellet i Tallada-Camps, que degueren abandonar per sengles sortides de carretera en el primer tram.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA Ral·li Ciutat de Valls 1. Larrosa-Sauri (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 40.29.2. 2. Ventura-Alsina (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 42.3. 3. Dalmau-Mateu (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 52.7. 4. Aymerich-Bellver (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 1.11.5. 5. Suarez-Pereira (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 1.16.7. 7. 6. Abad-Coronado (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 1.34.2. 7. Muñoz-Martinez (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 1.47.6. 8. Aymerich-Pujol (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 2.14.1. 9. Riera-Paulius (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 2.34.0. 10. Torres-Cabrero (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 7.16.2.

Clasificación Volant RACC / Trofeu MAVISA

1. Luka Larrosa 28 puntos. 2. Marc Ventura 22. 3. Daniel Dalmau 18. 4. Roger Aymerich 16. 5. Pablo Suarez 14. 6. Marcel Abad 12. 7. Ruben Muñoz 10. 8. Ferran Aynerich 8. 9. Miquel Riera 6. 10. Joan Torres 4.

Clasificación Júnior Volant RACC / Trofeu MAVISA

1. Marc Ventura 28 puntos. 2. Roger Aymerich 21. 3. Marcel Abad 18. 4. Ferran Aymerich 21. 5. Joan Torres 14.