motorsport

Noticias

Larrosa més líder després de guanyar en el Ral·li Osona

08/07/2019

El pilot català va aconseguir una ajustada victòria en el Volant RACC que li situa més líder en la classificació provisional del campionat

Luka Larrosa i Brigitte Saurí van aconseguir la seva segona victòria de la temporada en el Volant RACC / Trofeu MAVISA després d'imposar-se en el Ral·li Osona, segona prova puntuable per a la copa de promoció del RACC. Després d'ajornar-se la prova prevista el cap de setmana anterior per risc d'incendis, l'Escuderia Osona va portar endavant la que ha estat la 51 edició de la prova en la qual els pilots dels Peugeot 208 van protagonitzar una emocionant cursa.

Gran victòria de Luka Larrosa i Brigitte Saurí que segueixen el seu camí triomfal en la copa de promoció del RACC en aconseguir la seva segona victòria consecutiva de l'any en un duríssim Ral·li Osona, marcat per la intensa calor. Els de l'Eslam Club Ral·li Team van sortir per totes, i en el decisiu tram de "La Trona", aquesta vegada en baixada, va ser aquí on van aconseguir el petit marge de segons que els va permetre assegurar una primera posició que els aferma en el lideratge del Volant RACC / Trofeu MAVISA.

La segona posició va ser per a la parella formada per Marc Ventura i Gerard Alsina en aquest calorós ral·li. Van anar de menys a més i gràcies a uns excel·lents cronos en les últimes especials de la prova van aconseguir pujar dues posicions que els va donar el segon lloc a més del seu segon triomf entre els Júnior, esperant ja les cites sobre terra per a continuar amb la seva candidatura al títol.

 

Igual que els tres primers equips classificats, els simpàtics Dani Dalmau i Ricard Mateu van completar el podi igual que en el passat Ral·li de Valls. Després d'un inici fluix, el pilot d'Arbúcies va incrementar la velocitat en els trams curts de la segona secció per a remuntar dues posicions en una de les proves més competides fins avui.

 

Miquel Riera va protagonitzar la seva millor actuació fins al moment en el Volant RACC / Trofeu Mavisa en la prova de casa. Amb Vexes Paulius al baket de la dreta, el pilot local va lluitar per la tercera posició del podi durant la primera meitat del dia i va mantenir una fèrria baralla amb Dalmau per la tercera posició que finalment se li va escapar per sol 1,2".

 

Dins de l'ampli grup de pilots que van finalitzar a menys d'un minut dels vencedors també estaven Rubén Muñoz i Javi Martínez. Els integrants del Biela Club Manresa van marcar molt bons registres en el tècnic tram de "La Trona" demostrant la seva bona progressió al volant del 208 i van assegurar la seva plaça davant els atacs d'Abad.

 

El debutant Marcel Abad continua fent els passos correctes en el certamen per a joves promeses amb més prestigi del país i va demostrar a Vic que té un gran potencial. Amb Pere Requena a les notes, va sumar uns bons punts per a l'apartat Júnior en finalitzar segon després de Marc Ventura.

 

Vuitè de la classificació general i tercer entre els Júnior, el petit dels Aymerich continua aprenent amb el Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR i va aconseguir estar a l'arribada en una cita molt difícil, guiat pel veterà copilot Isaac Pujol. Just per darrere seu trobàvem a un altre pilot Júnior, Joan Torres, molt regular en la seva primera temporada en aquesta copa, copilotat per un altre "volantero", Marc Consul.

Després de la seva sortida de carretera en la primera prova de l'any, la jove piloto Anna Tallada i el seu fidel copilot Laura Camps tenien com a objectiu principal estar en l'arribada. Van anar agafant confiança amb el cotxe i van complir el seu objectiu, pensant ja en la segona part del campionat. L'únic abandó el van protagonitzar els canaris Pablo Suárez i Israel Pereira per culpa d'una avaria que els va deixar tirats en els compassos inicials de la prova d'Osona.

Problemes amb el turbo del seu 208 que es van repetir fins a arribar a l'equador de la prova, van condicionar l'actuació dels locals Ramón Cornet i Dani Noguer, malgrat no puntuar pel Volant RACC / Trofeu Mavisa, els ràpids osonencs van pujar el ritme durant la tarda i encara que van retallar a poc a poc la diferència amb l'equip Larrosa-Saurí el seu esforç no va ser suficient per a retrobar-se amb la victòria en aquest exigent certamen.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA - Ral·li Osona
1. Larrosa-Sauri (Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR), 34.23.7. 2. Ventura-Alsina (Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR), a 34.6. 3. Dalmau-Mateu (Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR), a 41.0. 4. Riera-Rauba (Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR), a 42.2. 5. Muñoz-Martinez (Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR), a 52.5. 6. Abad-Requena Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR), a 1.00.1. 7. Aymerich-Pujol (Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR), a 1.36.7. 8. Torres-Consul (Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR), a 1.59.8. 9. Tallada-Camps (Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR), a 2.00.0.