motorsport

Noticias

Doblet de Ferran Aymerich en el Volant RACC

23/09/2019

El jove pilot del RACC va aconseguir en el Ral·li de Vidreres la seva segona victòria consecutiva de la temporada i s'acosta al líder del campionat Luka Larrosa

El Volant RACC / Trofeu MAVISA va disputar aquest passat cap de setmana la seva quarta prova puntuable, el Ral·li Vidreres de Terra en el qual el jove piloto Ferran Aymerich i el seu copilot Isaac Pujol van aconseguir la segona victòria de la temporada i deixen la classificació encara més emocionant. Amb Marc Ventura, segon a Vidreres i Luka Larrosa tercer, els tres primers classificats estan separats per tan sols 25 punts al capdavant de la classificació.

El jove gironí de l'equip becat per la Federació Catalana d'Automobilisme, Ferrán Aymerich, va repetir la seva excel·lent actuació en el passat Ral·li de Torrefeta, aquesta vegada també sobre terra, però en el fang que cobria les delicades especials prop de Vidreres. Amb Isaac Pujol a les notes, el petit dels Aymerich no es va deixar impressionar i va rodar rapidíssim sota la pluja, sumant de nou els punts de la primera posició a més de repetir triomf entre els Júnior i acostar-se al lideratge en totes dues classificacions, general i Júnior.

Marc Ventura continua avançant a poc a poc cap al seu objectiu en estar cada vegada més prop de liderar el ajustat Volant RACC / Trofeu MAVISA. Amb Gerard Alsina en el baquet de la dreta, el de la EBE es va col·locar en segona posició en el primer bucle i després va mantenir una intensa lluita amb el petit dels Aymerich, que va superar mancant un tram per el final. Marc va sortir per totes, però un petit error li va privar de guanyar a Ferran. Al final va sumar els punts del segon lloc en la general i la Júnior, un bon resultat per a seguir amb les seves opcions intactes.

Luka Larrosa i Brigitte Saurí continuen aferrant-se amb ungles i dents al lideratge de la copa de promoció del RACC, a l'espera de la següent cita sobre asfalt en terres tarragonines. En una superfície que no és el seu fort, el pilot de Martínez Sport va saber portar el seu Peugeot 208 1.2 Pure Tech a la meta, sumant un scratch i uns punts vitals per a conservar el lideratge, malgrat un lleuger toc en l'última especial quan intentaven donar caça a Ventura.

Excel·lent top cinc final entre els participants del Volant RACC / Trofeu MAVISA per als integrants del Biela Club Manresa Rubén Muñoz i Javi Martínez, que van aconseguir superar tot tipus d'adversitats en el fang per a assegurar la quarta posició entre els equips que puntuen en la copa de joves talents del RACC. D'aquesta forma Rubén aconsegueix pujar dues posicions en una classificació general cada vegada més atapeïda, amb encara tres cites per disputar que s'esperen molt competides.

Molt bona progressió de l'únic equip femení del certamen en aquesta onzena edició de la prova que organitza Peu a Baix. Anna Tallada, acompanyada pel seu fidel copilot Laura Camps, va demostrar a Vidreres saber rodar de menys a més i gràcies a un excel·lent registre en l'últim tram va aconseguir escalar fins a la sisena posició final i ocupar el tercer graó del podi Júnior.

Una petita sortida de pista en el primer tram va condicionar la prova a Dani Dalmau i Ricard Mateu. Intentar recuperar el temps perdut en els fangars de la segona passada pel tram A no els va sortir bé, i a més el cotxe se'ls va parar en l'altra especial, fent impossible una remuntada que pel ritme que tenien semblava més que probable.

Marcel Abad continua demostrant el seu talent amb el Peugeot 208 1.2 Pure Tech del Volant RACC / Trofeu MAVISA. Va sortir a per totes en el primer bucle i al costat del seu copilot Pere Requena de seguida es van col·locar en posicions de podi, oferint a més un bon espectacle en els delicats camins de Vidreres. Un toc amb un arbre el va obligar a baixar el ritme per a aconseguir estar en la meta, sumant una experiència d'or per al futur.

Mala sort de nou per a Roger Aymerich. El pilot del brau equip Apsa Motorsport, amb el simpàtic Eric Bellver a la seva dreta, va tornar a tenir problemes mecànics, aquesta vegada amb els frens, un contratemps que li va suposar enfonsar-se en la classificació quan rodava sòlidament dins del top cinc.

L'únic equip que no va poder finalitzar entre els pilots del Volant RACC / Trofeu MAVISA en la dura prova gironina va ser el format per Josep Segalàs i Domènec Castellet, que deien adeu després d'haver completat el primer bucle en la vuitena posició.

El pilot osonenc Ramón Cornet, aquesta vegada acompanyat pel local Sergi Brugué, va tornar a demostrar la seva qualitat sobre la terra i dominà de principi a fi la quarta cita del calendari del Volant RACC / Trofeu Mavisa, segona consecutiva en aquesta superfície. Amb quatre scratch de sis possibles Ramón va demostrar estar en forma donant de nou una lliçó magistral de pilotatge, i malgrat no puntuar ni bloquejar punts no va baixar en cap moment la guàrdia, sumant la seva segona victòria de l'any.

Ral·li Vidreres de Terra

1. Aymerich-Pujol (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 49.47.1. 2. Ventura-Alsina (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 49.50.2. 3. Larrosa-Saurí (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 50.21.0. 4. Muñoz-Martínez (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 51.18.3. 5. Tallada-Capms (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 51.50.3. 6. Dalmau-Mateu (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 52.04.1. 7. Abad-Requena (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 52.57.5. 8. Aymerich-Bellver (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 54.40.5.