motorsport

Noticias

El 4t Rally Catalunya Històric-Rally de les Caves es disputarà el 28 i 29 de febrer de 2020

26/09/2019

La quarta edició del Rally Catalunya Històric-Rally de les Caves, competició de regularitat per a vehicles clàssics de dos dies de durada en carretera tancada, es disputarà els dies 28 i 29 de febrer de 2020 en un escenari que tornarà a rememorar les comarques i trams en que es va desenvolupar el Rally de Les Caves.

Aquesta prova es va integrar en el Rally Catalunya el 1973 i va mantenir la denominació fins el 1983, per evolucionar fins a convertir-se en l'actual RallyRACC puntuable per al Campionat del Món.

La sortida del 4t Rally Catalunya Històric-Rally de les Caves tindrà lloc el divendres dia 28 de febrer de 2020. Es farà des de l'avinguda de la Catedral de Barcelona i l'arribada, a darrera hora de la tarda del dissabte 29 de febrer, tindrà lloc a l'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona, on se celebrarà el sopar de clausura i el lliurament de premis. Al llarg dels dos dies de prova se circularà per molts dels trams que es disputen en el mundial de ral·lis, tots ells amb la carretera tancada, i es farà nit a les comarques tarragonines. La prova tindrà uns 600 km de recorregut, dels que aproximadament 250 es faran el primer dia i 350 el segon.

Neix "Historic Regularity Challenge"
El RACC i l'organitzador belga Ypres Historic Rally han arribat a un acord mitjançant el qual els dos clubs creen de cara a 2020 el programa "Historic Regularity Challenge", que té com a finalitat promocionar i compartir les experiències dels dos ral·lis més entranyables i amb més història d'Europa: el Catalunya i el d'Ypres.

El guanyador del Rally Catalunya Històric 2020 tindrà una inscripció gratuïta a l'Ypres Historic Regularity Rally d'aquest mateix any 2020, que es celebrarà els dies 28 i 29 de novembre, i l'equip que aconsegueixi guanyar la prova belga tindrà una inscripció gratuïta per al Rally Catalunya Històric 2021 en la seva modalitat Premium (tot inclòs). A més, el guanyador absolut de l'Historic Regularity Challenge tindrà una inscripció gratuïta per al Rallye Monte-Carlo Historique 2021.

Tots els participants de cadascun dels ral·lis puntuaran per a l'Historic Regularity Challenge i el nombre de punts serà el de la seva posició en la classificació final de cada ral·li, tot i que quan es tanqui la temporada 2020 només es classificaran els pilots que hagin participat en els dos ral·lis.

Novetats en les modalitats de participació
Aquesta 4a edició del Rally Catalunya Històric-Rally de les Caves incorporarà diverses novetats pel que fa al tipus d'inscripció, ja que cada equip podrà fer-ho en alguna de les tres modalitats que es proposen:

Premium, modalitat amb tot inclòs per a pilot i copilot. El primer dia s'ofereix bufet en ruta, sopar i nit d'hotel en habitació doble (esmorzar inclòs); i el segon dia dinar, sopar de clausura amb lliurament de premis i nit d'hotel en habitació doble (amb esmorzar). A més, la inscripció també inclou transport d'equipatges durant tot el ral·li, cronometratge Blunik, seguiment GPS, tramesa de resultats tram a tram a dispositius mòbils, obsequis exclusius per a pilot i copilot, programa amb fotos de tots els cotxes que participen, placa metàl·lica de la prova i record "finisher" per a pilot i copilot, entre altres serveis. Aquesta opció té un preu de 1.500 per equip.

Bàsic, nova modalitat que inclou els bufets en ruta i el sopar de clausura, la qual cosa significarà una rebaixa important en els drets d'inscripció, en total 1.000 per equip.

One-day, també una nova possibilitat per a tots els equips que només vulguin participar en una de les jornades de ral·li, la del dissabte 29, gaudint d'una prova amb un ambient i uns trams de somni per un preu de 500 per equip.

També s'han previst diferents descomptes per a socis del RACC, Fidelització i MGM d'un pilot que inscrigui un altre pilot per primera vegada.

Per als equips que optin a participar en el ral·li sencer, la prova tindrà dos dies de durada, conducció diürna i nocturna, regularitat en carretera tancada, itinerari lineal i dues categories a escollir: Regularitat Sport (màxim de 55 km/h) amb mitjana alta i baixa i Regularitat Súper Sport (màxim 70 km/h). S'admet la participació de vehicles construïts entre els anys 1947 i 1995, agrupats en 6 classes. Els cotxes fabricats entre 1985 i 1995 de la classe K seran admesos sota criteri de l'organitzador i només puntuaran per la seva classe.

Rally Catalunya Històric, reviure les curses mítiques del RACC
El Rally Catalunya Històric va néixer el 2017 amb la voluntat de consolidar-se com una prova emblemàtica i amb personalitat pròpia. Cada edició ret homenatge a alguna de les competicions de carretera que el RACC ha organitzat al llarg de la seva trajectòria i que han marcat la història dels ral·lis al nostre país. En les dues primeres edicions (2017 i 2018) es va recordar el "Rally de les Dues Catalunyes", organitzat també pel RACC entre 1960 i 1965, mentre que els anys 2019 i 2020 la prova que retorna és el citat "Rally de les Caves".