motorsport

Noticias

Roger Aymerich aconsegueix la seva primera victòria en el Volant RACC

07/10/2019

En el Ral·li La Pineda Platja, el pilot Júnior es va emportar la seva primera victòria en la copa de promoció del RACC i amb Luka Larrosa segon, que es consolida en el lideratge

Roger Aymerich i Enric Bellver van ser els vencedors de la cinquena prova puntuable per a Volant RACC / Trofeu MAVISA, el Ral·li La Pineda Plajta en la qual la baralla pel triomf final va ser apassionant. El líder del certamen, Luka Larrosa, va finalitzar segon i es consolida al capdavant de la classificació general.

Roger Aymerich i el seu copilot Eric Bellver van aconseguir acabar amb la mala ratxa que els ha estat perseguit aquest any de la millor forma possible, aconseguint una excel·lent victòria a la Pineda. El de Apsa Motorsport va començar amb un cinquè scratch, però de seguida es va posar a remuntar i va començar a millorar en els temps fins a arribar a meitat de ral·li en tercer lloc. Un atac increïble en els dos últims trams el va portar al més alt del podi aconseguint, per fi, el seu primer triomf en la monomarca i en el Trofeu Júnior.

De retorn a la seva superfície favorita, Luka Larrosa i Brigitte Saurí van estar de nou en la lluita per la victòria gràcies a la seva estratègia d'atacar al màxim des de la primera especial. Van arribar líders al final del primer bucle, però la victòria se'ls va escapar en l'últim moment per culpa del gran crono que va signar Aymerich. Luka es va mostrar igualment satisfet en sumar uns punts d'or que reforcen el seu lideratge en el Volant RACC / Trofeu MAVISA.

Dani Dalmau va comptar en aquesta ocasió amb Arnau Parera de copilot, al qual es va adaptar de seguida. El pilot d'Arbúcies va marcar uns cronos molt interessants en la primera part d'aquesta cinquena cita del Volant RACC / Trofeu MAVISA i es va situar tercer, rematant la seva bona feina en les segones passades per a poder estar de nou en el podi, després que un complicat pas per les cites sobre terra i diversos contratemps li van impedir destacar.

Després de les seves grans actuacions en les dues proves de terra, el petit dels germans Aymerich va tornar a l'asfalt demostrant tenir un bon ritme de carrera. Amb Isaac Pujol en les funcions de copilotaje, l'equip de la Federació Catalana va aconseguir situar-se en la quarta posició de la general i sumar els punts del segon lloc entre els Júnior, estrenyent molt la classificació de l'apartat reservat als més joves mancant només dues proves per a acabar la temporada i ,manté intactes les seves opcions al títol absolut en el Volant RACC / Trofeu MAVISA.

El jove pilot Marcel Abad continua sumant bons resultats en la seva primera temporada dins de la copa de joves talents del RACC. En els trams de Tarragona va anar de menys a més i amb l'ajuda de Pere Requena a les notes va aconseguir estar en el top cinc dels equips que puntuen i en tercera posició entre els Júnior.

L'equip del Biela Club Manresa format per Rubén Muñoz i el seu copilot Javi Martínez, va rodar de forma molt regular durant tota l'assolellada jornada en la cita que organitza l'Escuderia Costa Daurada, millorant en la part final on van arribar fins i tot a entrar en el top cinc en l'última passada pel llarg tram de Coll de Aumet.

Setens van finalitzar els integrants de l'Escuderia Osona, Miquel Riera i Vejas Paulius, sumant un altre ral·li més a bord del Peugeot 208 1.2 Pure Tech del Volant RACC / Trofeu MAVISA amb el qual continuen aconseguint una valuosa experiència per al futur en un certamen molt competit.

Marc Ventura i Gerard Alsina van patir la cara amarga de les carreres en la prova tarragonina. Després d'un primer bucle on no es van trobar còmodes amb les pressions dels pneumàtics, els de l'Escuderia Baix Empordà van sortir amb ganes de remuntar en la segona meitat del ral·li, però una punxada que va afectar a més un sensor va deixar sense opcions al jove de Palafrugell, que veu com se li complica el títol absolut en el Volant RACC / Trofeu MAVISA i, alhora, s'estreny molt l'apartat Júnior que fins ara liderava amb tranquil·litat.

Malgrat no puntuar, el duo format pels osonenses Ramón Cornet i Dani Noguer es va prendre la prova molt de debò i van lluitar per la victòria des de l'inici, marcant un scratch que els va deixar líders després dels dos primers trams. En el segon bucle es va veure sorprès pels seus rivals i va baixar fins a la tercera posició final.

L'únic abandó en el Ral·li La Pineda Platja el van protagonitzar Anna Tallada i Laura Camps per culpa d'un problema mecànic que deixava el cotxe sense potència, prenent la difícil decisió de retirar-se per a no provocar problemes majors.

Ral·li La Pineda Platja
1. Aymerich-Bellver (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 44.36.1. 2. Larrosa-Saurí (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 2.7. 3. Dalmau-Parera (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 18.1. 4. Aymerich-Pujol (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 27.6. 5. Abad-Requena (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 36.1. 6. Muñoz-Martínez (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 52.1. 7. Riera- Paulius (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 1.55.5. 8. Ventura-Alsina (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), a 2.07.2.