motorsport

Noticias

Luka Larrosa campió del Volant RACC

04/11/2019

En el Ral·li Ciutat de Tàrrega, Larrosa i el seu copilot Brigitte Saurí es van assegurar el títol mancant una prova per a finalitzar el campionat

El Volant RACC / Trofeu MAVISA ja té campió. Luka Larrosa i Brigitte Saurí van sentenciar el títol en la penúltima prova de la temporada, el Ral·li Ciutat de Tàrrega. El cinquè lloc aconseguit en la cita lleidatana els va valer per a assegurar-se matemàticament el títol final. Roger Aymerich va ser el vencedor a Tàrrega després d'un ral·li molt disputat.

Els més feliços al final de ral·li van ser la simpàtica parella formada per Luka Larrosa i Brigitte Saurí, que gràcies als punts aconseguits amb la cinquena posició es van proclamar campions del certamen del RACC mancant una prova per a finalitzar la temporada. Luka i Brigitte es van mostrar molt satisfets de la seva millora sobre terra amb unes actuacions que han complementat de bona manera les seves exhibicions en l'asfalt on han estat els grans dominadors, valent el seu pes en or per a adjudicar-se el títol final.

Segon triomf consecutiu en el Volant RACC / Trofeu MAVISA per a Roger Aymerich i Eric Bellver. Els integrants de l'equip Apsa Motorsport estan protagonitzant un final de temporada d'allò més espectacular i és que quan la mecànica els respecta poden demostrar un gran ritme de carrera. A Tàrrega, Roger va vèncer també entre els Júnior obligant els seus rivals a treure la calculadora per a l'última cita del certamen a Manresa on es decidirà el títol de la categoria dels més joves.

Dani Dalmau i el seu copilot Ricard Mateu es van trobar molt còmodes en les pistes de la comarca de l'Urgell i això es va notar en els temps. Veient l'atapeïda classificació mancant un bucle per el final, el d'Arbúcies va decidir provar sort i sortir a per totes fins a l'últim metre de tram per a intentar assegurar-se un lloc en el podi final, acabant amb èxit en la segona posició.

Molt bona actuació del jove Marcel Abad, que va agafant cada vegada més confiança al volant del Peugeot 208 1.2 PureTech. Adaptant-se perfectament a Edu Ferran com a nou navegant per a l'ocasió, el del Moto Club Igualada va ser de menys a més i gràcies al seu magnífic scratch en l'últim pas pel llarg tram B va aconseguir assegurar el podi i la segona posició entre els pilots Júnior.

Un altre pilot jove que va destacar en els trams de Tàrrega va ser Josep Segalàs. Els seus excel·lents registres en el tram A, el van portar a rodar en posicions de podi, però el fort atac dels seus rivals en l'última especial van desbancar finalment a Josep i el seu copilot Xavier Carulla de les posicions d'honor. Malgrat això Segalàs va mostrar una bona progressió i va signar el seu millor resultat en el Volant RACC / Trofeu Mavisa.

Marc Ventura ha estat defensant amb ungles i dents la seva segona posició en el campionat absolut, i el seu lideratge en l'apartat Júnior en una segona part de l'any molt complicada per a ell i el seu copilot Gerard Alsina. En la prova que va organitzar l'Escuderia Tàrrega ho va tenir més complicat de l'esperat per a obtenir un bon resultat, depenent de la seva actuació en el 2000 Viratges per a culminar el seu objectiu.

Rubén Muñoz i Javi Martínez no van tenir el seu millor dia en la penúltima cita de la copa de joves valors del RACC i van portar el Peugeot a meta en la setena posició final. Un error en el primer tram va frustrar totes les opcions del petit dels Aymerich. El pilot de l'equip becat per la Federació Catalana no va poder destacar com en els altres ral·lis sobre aquesta superfície i no va aconseguir sumar els suficients punts per a atacar a Ventura en la classificació Júnior del Volant RACC / Trofeu MAVISA.

L'únic abandó entre els participants del Volant RACC / Trofeu MAVISA va ser el d'Anna Tallada i Laura Camps, que es van veure obligades a retirar-se prematurament per culpa d'un toc en un interior durant la primera especial. Malgrat no puntuar ni bloquejar punts, els integrants de l'equip osonenc amb Ramon Cornet i Dani Noguer van ser els autèntics dominadors en la prova lleidatana. Autèntic especialista sobre terra, Ramon no va donar opció als seus companys en cap moment i va demostrar una vegada més la seva enorme qualitat als comandaments del 208.