motorsport

Noticias

Marc Ventura campió del Volant RACC Júnior

25/11/2019

El jove piloto de Palafrugell és el primer a posar el seu nom en el palmarès dels més joves, a més de proclamar-se també subcampió absolut. El triomf en el Ral·li 2000 Viratges va ser per a Roger Aymerich

Excel·lent i emocionant final de temporada del Volant RACC Júnior / Trofeu MAVISA en el Ral·li 2000 Viratges que va acabar de decidir la resta de classificacions finals. Marc Ventura després d'un emocionant ral·li es va proclamar campió Júnior i subcampió absolut en una prova  guanyada per Roger Aymerich.

Final de temporada per a emmarcar el de Roger Aymerich i Eric Bellver. Els de Apsa Motorsport eren conscients que un bon resultat en aquest ral·li els podria portar al podi del certamen i van decidir sortir a per totes. El marge que van aconseguir en les primeres especials, molt complicades, va ser clau per a situar-se en una posició privilegiada, aconseguint de manera excel·lent dosificar el seu avantatge al llarg de la nit per a aconseguir una victòria clara entre els equips que puntuen per al Volant RACC Júnior / Trofeu MAVISA i així aconseguir el tercer lloc en el certamen absolut i subcampió Júnior.

Marc Ventura sortia amb un objectiu clar en la setena i última prova de l'any, el de mantenir fins al final el lideratge entre els Júnior. Per a aconseguir-ho tenia clar que no podia fallar en cap moment. Malgrat perdre molt de temps en el bucle matinal, el de Palafrugell i el seu copilot Gerard Alsina van brillar amb llum pròpia durant els trams de nit per a ascendir fins a la segona posició i certificar d'aquesta forma el més que esperat títol entre els Júnior i subcampionat absolut.

El germà petit dels Aymerich també va ser un dels protagonistes a Manresa. Ajudat en el baket de la dreta per Isaac Pujol, Ferran era un altre dels candidats a coronar-se campió entre els més joves. El seu atac en el bucle del migdia el va mantenir per davant del seu principal rival, Marc Ventura, però aquest li va retornar la partida en els compassos finals i el pilot becat per la FCA es va veure relegat finalment al tercer lloc en l'última cita de l'any i també en el campionat Júnior.

El fet d'aconseguir el títol mancant el complicat Ral·li 2000 Viratges va permetre a la simpàtica parella formada per Luka Larrosa i Brigitte Saurí encarar amb absoluta tranquil·litat el seu comiat del Volant RACC / Trofeu Mavisa. En un esdeveniment que sempre li ha agradat, Luka va continuar demostrant el seu talent amb un scratch i arribant a meitat del dia en segona posició. Vist el complicat de la nit va decidir baixar el ritme i portar el cotxe sencer a meta.

El top cinc entre els equips que puntuen el va completar Dani Dalmau, adaptant-se aquesta vegada a Óscar González com a nou copilot. Un dur inici en el tram de Aleny li va costar uns segons difícils de recuperar, encara que el pilot d'Arbúcies va augmentar el ritme i va signar diversos cronos interessants que li van donar els punts necessaris per a acabar el campionat en la quarta posició.

No va ser el dia de Rubén Muñoz i el seu copilot Javi Martínez, que afrontaven la prova de casa amb moltes ganes. Van sortir en el primer bucle amb la intenció d'atacar, però un ensurt en el complicat Hostal Nou els va fer baixar posicions entre els participants del Volant RACC / Trofeu Mavisa. No ho van tenir fàcil durant la resta de la jornada, donant per bo portar el cotxe al parc tancat final.

El jove lleidatà Josep Segalàs, en aquesta ocasió amb Joan Soler a les notes, continua aprenent en la seva primera temporada en aquest competitiu certamen. La meteorologia va complicar encara més les difícils especials que va preparar el Biela Club Manresa, però això no va privar al duo de l'Escuderia Mollerussa passar pel podi final. Miquel Riera i Vejas Paulius van tancar la classificació en la cinquantena novena edició d'una de les proves amb més història del nostre país, mostrant una bona regularitat i acumulant quilòmetres d'experiència al volant.

Malgrat no puntuar ni bloquejar punts, de nou els joves Ramon Cornet i Dani Noguer van brillar a bord del Peugeot 208 1.2 Pure Tech de la copa de promoció del RACC, aconseguint la meitat de millor temps en una cita que ja van vèncer en la passada temporada. El pilot de Brunet Competition continua aixecant el públic amb el seu espectacular pilotatge, completant una temporada per a emmarcar amb aquest nova victòria.

L'únic pilot del Volant RACC / Trofeu Mavisa que no va aconseguir estar en l'arribada en aquesta prova tan dura va ser el jove Marcel Abad, acompanyat per Pere Requena, en sofrir una forta sortida de carretera en la primera especial, Aleny.

Classificació Ral·li 2000 Viratges
1.
Aymerich-Bellver (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 1.17.00.6. 2. Ventura-Alsina (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 1.17.14.9. 3. Aymerich-Pujol (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 1.17.18.0. 4. Larrosa-Saurí (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 1.17.26.8. 5. Dalmau-Gonzalez (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 1.19.09.5. 6. Muñoz- Martínez (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 1.20.31.3. 7. Segalàs-Soler (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 1.21.14.4. 8. Riera-Paulius (Peugeot 208 1.2 Puretec VR), 1.22.35.9.