motorsport

Noticias

El RACC entrega els Premis RACC MotorSport 2019 als seus pilots més destacats

17/12/2019

El Club reuneix a tots els seus pilots en una multitudinària gala amb el lliurament de més de cent distincions

Marc i Àlex Márquez, Jan Solans, Jeremy Alcoba, Dani Sordo, Carlos Sainz Jr., Laia Sanz, Toni Elías i Pep Bassas, entre els protagonistes

Reconeixement a la carrera esportiva de Jorge Lorenzo, que s'acomiada amb 5 títols mundials en el seu palmarès i 22 anys com a Pilot RACC

El RACC ha celebrat aquesta nit la gala dels Premis RACC MotorSport' amb els quals cada any distingeix als seus pilots més destacats.

Aquesta cita, que reuneix a tots els membres de la gran família esportiva del RACC i a un bon nombre de representants del món del motor, és el tancament a tota una campanya de treball i èxits en les competicions nacionals i internacionals d'automobilisme i motociclisme. Aquest any hi ha hagut més de cent guardonats, entre els quals destaquen els campions mundials de MotoGP, Moto2 i Moto3 Júnior, i del mundial Júnior de ral·lis.

Les personalitats que han assistit a l'esdeveniment, que ha tingut lloc a l'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona, estaven encapçalades per Josep Mateu, president del RACC, juntament amb les màximes autoritats polítiques, de l'esport i del món del motor: Antoni Reig, director del Consell Català de l'Esport; José Vicente Medina, president de la Comisión de Rallys de la Real Federación Española de Automovilismo; Domènec Fernández, vicepresident de la Real Federación Motociclista Española; Josep María Mañé i Joan Ollé, presidents de les respectives federacions catalanes de Motociclisme i Automobilisme; Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya; i Xavier Pérez, director general del RACC.

Els Campionats de Promoció obren la gala
Després del parlament d'obertura de Josep Mateu, la primera part de l'esdeveniment ha començat amb la presència d'un dels dos pilots premiats més joves, Hugo Santamaría, que amb tan sols 9 anys s'acredita com a guanyador de l'"Open RACC de Karting". A continuació s'ha lliurat el Trofeu a Genís Marcó, en reconeixement a la seva labor com a promotor i organitzador d'aquest campionat de promoció. En l'apartat de motos, Marc Vich (12 anys) ha pujat a l'escenari com a vencedor de la PromoRACC1 i Izan Rodríguez, també de 9 anys, com a guanyador de PromoRACC2.

Després d'agrair al concessionari Peugeot Mavisa el seu suport al Volant RACC, que aquest any ha celebrat la 41a edició, i a tots els patrocinadors que el fan possible (Doga, Total, PSA Finance, AutoSport Hebdo, Sport i GT2i), s'han lliurat les distincions als seus pilots i copilots classificats. El major protagonisme ha estat per als tres equips que han completat el podi 2019: Luka Larrosa-Brigitte SauríMarc Ventura-Gerard Alsina (primer equip Júnior) i Roger Aymerich-Eric Bellver. Tots ells, a més dels Trofeus RACC i Mavisa, s'han emportat una significativa dotació econòmica que els ha de facilitar la permanència en el món dels ral·lis.

El RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA i el Rally Catalunya Històric-Rally de les Caves han tingut també el seu protagonisme en la gala. El RACC ha agraït amb un trofeu a tots els patrocinadors de la prova mundialista que, edició rere edició, posa a Catalunya i Tarragona en el punt de mira internacional: Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; Ajuntament de Salou; Consell Català de l'Esport; Agència Catalana de Turisme, PortAventura World i Toyota. També s'ha reconegut la col·laboració d'Europcar i dels cossos que garanteixen la seguretat i el desenvolupament de la prova, juntament amb Direcció de Cursa: Mossos d'Esquadra i Policia Local de Salou. Pel que fa al Rally Històric, el RACC ha destacat el suport d'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona. Amb aquesta distinció s'han tancat els reconeixements als esdeveniments del Club.

Els pilots prenen el comandament
Els mèrits que són fruit del treball personal de cada pilot han obert la segona part de la gala. Primer han rebut el seu reconeixement els pilots de motos i cotxes que aquest any han participat en algun dels campionats nacionals o internacionals, amb triomfs o no però defensant el color groc del RACC.

A continuació s'han atorgat els esments especials als que han estat a punt de guanyar el seu campionat o alguna cita mundialista. En dues rodes, els pilots destacats han estat Oriol Rodríguez, per ser 2n en el Campionat d'Espanya de Supermotard de 250; Brian Uriarte, subcampió d'Espanya de Moto4; Xavi Artigas, 3r FIM-CEV Moto3 i 3r en el GP de València de Moto3; Toni Elías, subcampió de Superbikes MotoAmérica (que en estar competint en el continent americà no ha pogut estar present); Albert Arenas, per la primera victòria en el mundial de Moto3 (el pilot ha excusat la seva assistència); i Sergio García Dols, per imposar-se a València en Moto3 i ser 2n d'aquesta categoria en el GP de Malàisia.

En quatre rodes, els esments especials s'han atorgat a Pepe Oriola, guanyador de curses en el campionat de la Xina i en les 24 Hores d'Spa; Sergi Francolí i Maria Salvo, subcampions de la Beca Júnior R2 dins del Campionat d'Espanya de Ral·lis; Dani Sordo i Carlos del Barrio, per la seva victòria en el Ral·li d'Itàlia-Sardenya; i Carlos Sainz Jr., encara que no ha pogut estar present en la gala, pel seu podi en el G.P. del Brasil de Fórmula 1.

Després d'aquests esments s'ha lliurat el Trofeu RACC en forma d' R' als millors pilots de l'any. La primera R' l'aixecava Nil Roig, com a vencedor del Campeonato Interautonómico de Velocidad; seguit d'Ángel Piqueras, guanyador del Campionat d'Espanya de Moto4; i Josep García, Campió d'Espanya d'Enduro. El RACC també ha distingit a Pep Bassas i Manel Muñoz per adjudicar-se la Beca Júnior R2; Albert Costa, vencedor de l'International GT Open; Xevi Pons i Rodrigo Sanjuán, guanyadors del Campionat d'Espanya de Ral·lis de Terra; Efrén Llarena i Sara Fernández, per imposar-se en el Campionat d'Europa d'RC3 i Júnior RC3 (han excusat la seva assistència); i Pepe López i Borja Rozada, Campions d'Espanya de Ral·lis d'Asfalt.

Comiat amb tots els honors a Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo, que ha estat pilot del RACC des dels 12 anys i fins al final de la seva carrera a MotoGP, ha estat reconegut amb una Distinció Especial i, encara que no ha pogut assistir personalment a la gala, ha agraït el suport del RACC en un vídeo. Aquest reconeixement que s'ha brindat a Lorenzo pel seu esperit de superació, esforç, constància i per la trajectòria en les pistes defensant triomfs amb el color del RACC durant 22 anys, se suma als molts premis que figuren en les seves vitrines, entre els quals 5 Campionats del Món, aconseguits tots amb la complicitat del RACC.

Cinc Campions del Món
El RACC ha reconegut a Laia Sanz com a vencedora de la Copa del Món de Cross Country, i a continuació als quatre pilots que aquest any han aconseguit proclamar-se Campions del Món: Jeremy Alcoba, qui ha pujat a l'escenari per a recollir la seva R' després d'haver estat 1r en el mundial Júnior de Moto3; seguit del tàndem format per Jan Solans i Mauro Barreiro, guanyador del Campionat del Món Júnior de Ral·lis. Àlex Màrquez també ha aixecat la seva R' després d'aconseguir aquesta temporada el màxim guardó en el Campionat del Món de Moto2, i a continuació ha recollit el trofeu del seu germà, Marc Márquez, que ha estat present a través d'un vídeo en el que ha desitjat a tothom "gas i salut", agraint la distinció com a Campió del Món de MotoGP, títol que ha afegit als set ceptres mundials que ja posseïa.

Marc i Àlex, que la pròxima temporada seran companys en el Repsol Honda Team, acaparen l'expectació i l'afecte on van i en aquesta gala del RACC no ha estat menys. Preguntat per aquest futur immediat que els uneix una mica més, Àlex Màrquez afirmava que "el 2020 em pensava que seguiria a Moto2, però va ser estar en el lloc correcte, preparat, i la campanada es va donar a València, on Honda em va donar l'oportunitat de pujar a MotoGP, la qual cosa no em vaig pensar ni un segon perquè sé que amb ganes i il·lusió puc arribar lluny". Respecte al seu germà, el petit dels Márquez deia: "crec que aquest any el Marc s'ha superat una vegada més, no es cansa mai de guanyar".

La foto de família amb els pilots guanyadors del Trofeu RACC, juntament amb totes les autoritats presents, ha posat el punt final a la gala de lliurament dels Premis RACC MotorSport de 2019.