motorsport

Noticias

El 4t Rally Catalunya Històric-Rally de les Caves comença a rodar

28/02/2020

Els 38 equips recorreran 578 km i 14 trams de regularitat, alguns el mundial de ral·lis, en dos dies

La quarta edició de Rally Catalunya Històric-Rally de les Caves ha començat a rodar avui a les 12.30 hores des de l'Avinguda de la Catedral de Barcelona. Els participants tenen per davant 577,82 km de recorregut dels quals 152,87 km corresponen a 14 trams de regularitat. Tots ells són diferents i transcorren per carreteres tancades al trànsit al llarg de dues etapes. Després de la sortida i amb 6 trams completats, els participants passaran la nit a Salou. Des d'aquesta ciutat, el ral·li es reprendrà el dissabte i es disputaran 8 especials més. La segona jornada finalitzarà a l'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona, on se celebrarà el sopar i la cerimònia de lliurament de premis.

Els 38 cotxes clàssics que han sortit avui des de Barcelona disputaran els trams de regularitat per les comarques de l'Anoia, Bages, Alt i Baix Camp, Alt i Baix Penedès i Conca de Barberà a través d'un recorregut lineal que no repetirà cap tram. Entre les novetats d'aquesta edició destaca la incorporació d'especials que s'han disputat en les últimes edicions del mundial RallyRACC. Aquest fet caracteritza el Rally Catalunya Històric-Rally de les Caves com una prova de gran nivell i premium. Els paisatges d'aquestes comarques i les seves vinyes faran que la viticultura torni a ser protagonista.

En aquesta ocasió, la cursa s'inclou dins del "Historic Regularity Challenge", un campionat internacional que té com a finalitat promocionar i compartir les experiències del Rally Catalunya Històric i de l'Ypres Historic Regularity Rally (novembre de 2020). La idea és que els seus respectius guanyadors puguin participar en les pròximes edicions d'aquestes proves de manera gratuïta i, el guanyador absolut de la challenge, ho faci en el clàssic Rallye Monte-Carlo Historique de 2021.

14 trams: 6 divendres i 8 dissabte

Avui, divendres, els participants realitzaran sis trams: Font Rubí, Puig de les Agulles, Pontons, del Montmell, l'Albiol i Riudecanyes. En acabar la tercera especial, els equips es reagruparan a Aiguaviva-El Montmell. Després d'un recorregut de 238,53 km, amb 59,51 km de regularitat arribaran al final de la primera etapa, que tindrà lloc al parc tancat del Passeig Marítim de Salou a partir de les 20.15 hores.

Aquells que hagin triat la modalitat de cursa 'Premium o tot inclòs', soparan a l'Hotel Regente Aragón de Salou un menú dissenyat pel xef del restaurant Deliranto, que té una estrella Michelin.

El dissabte dia 29, el ral·li es tornarà a posar en marxa a les 9.00 hores. Tots els participants, inclosos els de la modalitat 'One Day' que hauran passat les verificacions tècniques i administratives a Salou, afrontaran l'etapa més llarga: 8 trams amb 93,46 km de regularitat (Duesaigües, La Mussara, El Pont d'Armentera , Savallà-Conesa, Vallespinosa, Querol, Òdena i Talamanca). Aquest dia el reagrupament està fixat a meitat de jornada a Santa Coloma de Queralt, on els equips dinaran.

El final del ral·li està previst a partir de les 19.30 hores al parc tancat instal·lat a l'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona. En aquest escenari es coneixerà el guanyador d'aquesta edició durant el sopar, en què es lliuraran els premis als millors de les diferents categories.

El 4t Rally Catalunya Històric-Rally de les Caves compta amb l'Hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona i el Patronat de Turisme de Salou com a patrocinadors oficials de la prova, i amb la col·laboració de Blunik Precision Chrono, l'Ajuntament de Barcelona i el diari Sport.