motorsport

Noticias

85 participants en el 1r RallySprint RACC

16/12/2020

Aquest dissabte 19 de desembre a les instal·lacions del Circuit de Barcelona-Catalunya; els organitzadors donaran part dels ingressos a La Marató de TV3

- Els principals equips catalans de ral·li estaran a la sortida, encapçalats per l'actual Campió de Catalunya, Eduard Pons-Alberto Chamorro (Skoda Fabia R5)
- Per tal de garantir la seguretat de la cursa, inscrita en el calendari nacional, se celebrarà a porta tancada
- La prova es podrà seguir per streaming a través de les xarxes socials del RACC i del Circuit

Avui s'ha publicat la llista d'inscrits del 1r RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya, la prova de velocitat i regularitat inscrita en el calendari nacional que es disputarà el proper dissabte 19 de desembre. L'objectiu que amb aquesta cursa els pilots de ral·li poguessin recuperar l'esperit de la competició es mostra plenament assolit, donat que finalment hi haurà 85 participants, 25 més dels inicialment previstos, la qual cosa demostra que aquest 1r RallySprint RACC serà tota una festa de l'automobilisme.

En el moment d'obrir el termini d'inscripció, el RACC va establir en el seu reglament una xifra màxima de 60 participants. En quedar coberta aquesta quantitat en només una setmana, el dia 27 de novembre es va ampliar la xifra fins a 80, quantitat que aquell mateix dia no només es va omplir sinó que es va superar amb escreix, tot això a 18 dies del tancament teòric del termini d'inscripció. Després d'estudiar amb deteniment quina xifra màxima podia acollir la cursa sense que se'n veiés afectat el seu bon desenvolupament, el RACC ha publicat una llista de 85 cotxes oficialment admesos.
 
D'aquests 85 participants, 63 són cotxes de Velocitat, 6 de Regularitat Súper Sport i 16 de Regularitat Sport. L'equip que el 2020 ha aconseguit el títol de Campió de Catalunya absolut de Ral·lis, Eduard Pons-Alberto Chamorro (Skoda Fabia R5), encapçala la llista en la que hi ha altres tres Skoda R5 (Albert Orriols, Josep Bigas, Miguel Díaz-Aboitiz), tres Porsche 997 GT3 (Xavier Domènech, Jordi Gaig, Santiago Mateo), dos Peugeot 208 Rally4 (David Nafria, Josep Bellmunt), diversos cotxes clàssics amb bons pilots: Opel Ascona 400 (Francesc Gutiérrez), Volkswagen Golf GTI (Jordi Ventura), Renault 5 Turbo (Gabriel Reyes) i un llarg etcètera en el que hi ha diversos BMW M3, Mitsubishi Lancer, Ford Sierra, etc.

En els dos apartats de Regularitat, els noms d'un bon nombre d'equips són ben coneguts: Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi), Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche), Kim Vilatarsana-Eloi Alsina (Renault), Jordi Pons-Laura Díaz (Lancia Stratos), Antonio Tejón-Máximo Segurado (Audi Quattro), entre molts d'altres. També és destacable la presència de 8 equips del Volant RACC-Trofeu Mavisa, que lluitaran per ser els primers d'aquest apartat.

Tot i la important afluència de participants, aquest esdeveniment esportiu que se celebrarà a porta tancada es farà de forma completament segura pel que fa a mesures per a lluitar contra els contagis de la pandèmia. D'altra banda, els equips i professionals desplaçats al traçat passaran un control de temperatura i hauran de portar la mascareta i seguir les indicacions del personal de seguretat.

Aquesta primera edició del RallySprint RACC comptarà amb un recorregut de 33,9 quilòmetres cronometrats que constarà de tres passades per un tram d'11,3 km que es repetirà 3 vegades. En aquest traçat s'hi inclou part del circuit de velocitat i també alguns vials, carreteres de servei i altres espais que formen part de la instal·lació. Tots els participants podran fer una passada de reconeixements el mateix dia 19 al matí.

Pilots i copilots tindran una hora i un minut exactes per a passar les verificacions i els reconeixements del tram que començaran a les 9 del matí. Els horaris de la cursa, pel que fa al primer participant, seran els següents: Inici (11:30h), Tram 1 (11:39h), Tram 2 (13:36h) i Tram 3 (15:33h), mentre que el final està previst a partir de les 15:51h.

Tal com s'havia anunciat i amb la voluntat d'ajudar a combatre la pandèmia, l'organització donarà part dels ingressos recaptats per les inscripcions dels equips a La Marató de TV3, que aquest any es farà el dia següent del RallySprint RACC, diumenge 20 de desembre, i estarà dedicada a la recerca, la sensibilització i la divulgació de la lluita contra la covid-19.
 
Aquest 1r RallySprint RACC farà tornar l'ambient dels ral·lis a una instal·lació de velocitat pura com ho és el Circuit de Barcelona-Catalunya. Malgrat tot, no serà pas la primera vegada que els cotxes de ral·li competeixen en aquesta pista de velocitat. Els anys 1993 i 1995 el Circuit va formar part de l'itinerari del Rallye Catalunya-Costa Brava del Campionat del Món de Ral·lis.

La prova es podrà seguir en streaming
Degut al fet que la prova no podrà tenir espectadors a peu de pista, el RACC i el Circuit de Barcelona-Catalunya s'han preparat tècnicament per a poder oferir la retransmissió en directe de tot el RallySprint a través de streaming. Serà un seguiment complet, ja que a les imatges dinàmiques de les tres passades pel tram s'hi afegiran entrevistes a pilots i comentaris d'especialistes en un plató que s'instal·larà en el propi recinte. Aquesta retransmissió s'iniciarà a les 11:30 i es podrà seguir durant tot el dia connectant-se a les diferents xarxes socials del RACC i del Circuit de Barcelona-Catalunya.