motorsport

Noticias

Aman Barfull passa el relleu a Jordi Barrabés al front de l'Àrea Esportiva del RACC

02/03/2021

L'històric executiu es jubila de la seva activitat després de més de 30 anys al servei del RACC impulsant l'esport del motor al nostre país

Avui el President del RACC, Josep Mateu, ha comunicat el relleu d'Aman Barfull com a director executiu de l'Àrea Esportiva del Club. El President del RACC ha agraït a Barfull la gran tasca realitzada durant els darrers 30 anys al front de l'organització de les proves esportives del Club i de la promoció dels joves pilots del RACC. Mateu ha manifestat que: "El RACC en l'esport del motor és reconegut a nivell nacional i internacional pel seu gran rigor i professionalitat, al que Aman Barfull ha contribuït intensament amb la seva incansable dedicació i la seva passió".

Enginyer de formació, va iniciar la seva trajectòria com a pilot de Ral·lies el 1977 i compartint cotxe amb Josep Autet va guanyar el trofeu Volant RACC el 1981. Durant més de 30 anys ha estat vinculat al Circuit de Barcelona Catalunya i com a director del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada i president de la Comissió de Ral·lies de la FIA (Federació Internacional d'Automòbil), ha treballat decididament de la mà d'en Josep Mateu, per mantenir la celebració del Mundial de Ral·lis al nostre país. Aman Barfull, que continuarà com a membre de la Comissió Esportiva del RACC, seguirà donant suport a l'entitat en l'organització del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada.

Jordi Barrabés al capdavant de l'Àrea Esportiva del RACC

Per tal d'afrontar la nova etapa, el RACC ha decidit posar al capdavant de la seva Àrea Esportiva a Jordi Barrabés, des de fa 10 anys responsable d'operacions d'aquesta àrea i mà dreta d'Aman Barfull. Barrabés, de 47 anys, nascut a Manresa i diplomat en Ciències Empresarials, acumula una àmplia experiència esportiva. Va ser el Director del Rally Dakar 2017-2018 i com a copilot de ral·lis va guanyar el 2008 el Campionat d'Espanya de Ral·lis d'Asfalt i el 2007 el Campionat d'IRC (Intercontinental Rallye Challenge).

El RACC i l'esport del motor

El RACC gaudeix d'un reconegut prestigi internacional com a organitzador rigorós de les cinc proves puntuables per als campionats del món de Fórmula 1, MotoGP, Mundial de Rallies, Rallycross i per al Mundial de Superbikes, i contribueix així a projectar la imatge i la capacitat organitzativa del nostre país per acollir grans esdeveniments a nivell mundial.

A la vegada dona suport cada any a més de 50 joves pilots fomentant les habilitats per competir i els valors humans de l'esport, treballant com una veritable acadèmia de pilots i fent-los costat en la seva formació i en les seves primeres passes com a professionals. Aquesta tasca, constant al llarg dels anys, ha donat a l'entitat i al país grans campions en les diferents disciplines i categories, entre ells Carlos Sainz. bicampió del món de Ral·lis, fins als pilots de F1 Pedro Martínez de la Rosa i Marc Gené. Especialment d'èxit ha estat la pedrera de pilots de motociclisme, de la qual han sorgit Marc Márquez, amb sis campionats del món al seu palmarès, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Àlex Márquez, i Aleix i Pol Espargaró, entre molts altres pilots destacats del Campionat del Món.

El RACC és un Club de Serveis a la Mobilitat, que ofereix cobertura i serveis d'alta qualitat per atendre les necessitats de més de 10 milions de persones a qualsevol lloc del món. És especialista en la prestació d'assistència personal, familiar, mecànica, sanitària urgent i a la llar i té la xarxa d'autoescoles més gran de l'Estat. Per cobrir les seves necessitats, l'entitat realitza 1.193.000 assistències a l'any i gestiona 525.000 pòlisses d'assegurances de diferents rams. El RACC promou una nova cultura de la mobilitat més segura i respectuosa amb el medi ambient.