motorsport

Noticias

Salou serà l'epicentre del 5è Rally Catalunya Històric

25/03/2021

La prova que organitza el RACC, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de Salou, puntuarà per primera vegada per al Campionat de Catalunya.

El període d'inscripció segueix obert fins al proper dia 30 de març.
La nova edició del Rally Catalunya Històric es disputarà el 9 i 10 d'abril.

Salou (Tarragonès), 25 de març de 2021.
La 5a edició del Rally Catalunya Històric, que se celebra els dies 9 i 10 d'abril, tindrà Salou com a epicentre. Les inscripcions de la prova de regularitat per a vehicles clàssics que organitza el RACC, en col·laboració amb el Patronat Municipal de Turisme de Salou, es tancaran el proper 30 de març.

La nova edició de la competició, que ja compta amb 70 equips inscrits, tindrà totes les mesures de seguretat i de prevenció davant la covid-19. En aquest sentit, l'organització també ha adaptat el recorregut, que serà més compacte per limitar el nombre de desplaçaments. Tot i que el traçat encara no s'ha fet públic, inclourà trams complets o parcials que formen part del RallyRACC del Campionat del Món, com Riudecanyes, La Mussara, Querol i El Montmell.

Els vehicles clàssics participants hauran de recórrer un total aproximat de 500 km, 150 km dels quals seran de regularitat controlada. Hi haurà 12 trams de regularitat (11 són diferents), que seran diürns i nocturns, tots ells en carretera tancada

El primer dia de competició, divendres 9 d'abril, es faran les verificacions administratives i tècniques dels participants al Passeig Jaume I de Salou. Des d'aquest lloc començarà la primera etapa de la cursa, a partir de les 17 hores i fins a les 21.30 hores, quan es preveu que arribi el primer participant. L'endemà, dissabte 10 d'abril, la segona etapa s'iniciarà i acabarà de nou des del Passeig Jaume I, després d'un recorregut de vuit hores i mitja. Es preveu que el primer participant completarà els trams previstos entre les 9.30 hores i les 18 hores.

Tres modalitats de participació
Com a novetat d'aquesta cinquena edició, el format d'inscripció ha deixat de ser Prèmium (tot inclòs), per evitar possibles aglomeracions de persones durant els àpats i altres moments socials. Per aquest motiu, el fet d'apuntar-se té preus més econòmics. El registre per a les modalitats Regularitat Sport (RS) i Regularitat Super Sport (RSS) costa 475 (soci RACC) i 525 per a aquells que no són socis del Club. I per a la categoria Legend FCA l'import és de 575 (soci RACC) i de 625 , en cas de no ser socis de l'entitat.

Per primera vegada, el 5è Rally Catalunya Històric serà puntuable per al Campionat de Catalunya de Ral·lis Històrics i Clàssics per a pilots i copilots en les categories de Regularitat Súper Sport i Sport, a més de la modalitat d'exhibició Legend FCA.

RACC Premsa
Informació de la prova al web oficial: www.rallycatalunyahistoric.com